gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 28  
»Bugün 218  
»Toplam 15044410  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.138.116.20
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Organize Sanayi Bölgeleri gelişmenin öncüsüdür…

Hüseyin SİNASİ

25 ?ubat 2020, 22:34

Hüseyin SİNASİ

  

              

Organize sanayi bölgeleri bulundukları bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesinin itici gücüdür. Birçok yerde organize sanayi bölgeleri kurulmakta ve mevcutlar da hızla genişlemekte, büyümektedir. Mersin merkez ve ilçelerinde 9 adet organize sanayi bölgesi kurulması planlanmaktadır. 3 tanesi faaliyet halinde diğerleri yapım aşamasındadır. Tarsus’ta 2. Organize Sanayi Bölgesi, Silifke ve Mut’ta Organize Sanayi Bölgelerinin faaliyete geçmesi yakındır. Bir süredir Anamur’da da bir organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmalar yapılıyor. 

Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında, Anamur’a Organize Sanayi Bölgesi kurulması ilgili olarak yeni bir toplantı daha gerçekleştirilmiş. Anamur Kaymakamı, Anamur Belediye Başkanı ve diğer protokol üyelerinin katıldığı toplantıda, yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler verilip, umut verici konuşmalar yapılmış. 2019 Mayıs ayında buna benzer bir toplantı yapılmış aynı şeyler konuşulmuştu.

Evet, Anamur’a birçok şey kazandıracak bir organize sanayi bölgesi kurulması gerektiğine biz de inanıyoruz.

Anamur gelişiyor. Bu gelişmeyi hızlandıracak, alt ve üst yapı kurumlarının süratle tamamlanması gerekiyor.

Bir kentin her bakımdan gelişmesi, merkezi hükümet, yerel yönetim ve özel girişimlerin uyumlu, planlı, programlı çalışmalarıyla mümkündür. Kurumlar arasında yaşanacak çekişmeler, sıkıntı ve sorunlar işlerin yavaşlamasına, hatta hiç yapılmasına neden olabilir. Bu nedenle kurumlar arasında çekişme, kavga, gürültü, patırtı istemiyoruz. Herkes, her kurum işini yapmalı, yapılabileceklere engel çıkarmamalıdır

Ülkemizin hala geri kalmış veya gelişmekte olan bir ülke olarak kalmasında bugüne kadar yaşanan kavga ve çekişmelerin etkisi büyüktür. Kurumlar arasında yaşanan kavga ve çekişmelerin bir kazananı olmaz. Ama kaybeden ülkemiz olur, millet olur, o kentte yaşayan halk olur.

Evet, Anamur’a ve Bozyazı’ya hizmet verebilecek bir Organize Sanayi Bölgesi acilen kurulmalı.

Anamur’un içme suyu çözülmesi gereken en acil işlerden biridir. Musluklardan akan suya zehirli ilaç ve çevre atıkları karışmakta insan ve hayvan sağlığını tehdit etmektedir.  Anamur’un en önemli sorunlarından biri de ulaşımdır. Anamur’a ulaşım sadece karayolundan sağlanmakta ve Akdeniz Sahil yolu hala  tamamlanamamıştır. Anamur’u İç Anadolu Bölgesine, Karaman ve Konya’ya bağlayacak Anamur- Ermenek Yolu sürüncemededir. Yapımı tamamlanan Anamur İskelesi hemen açılmalı. Anamur Devlet Hastanesi tam kapasite ile hizmet vermeye başlamalıdır.

Anamur ve çevresi doğuya, batıya, güneye, kuzeye daha fazla açılmalı gelişip büyümeli. Kıbrıs ile daha yakın ve sıkı ilişkiler kurulmalı. Girne, Lefkoşa ve Magosa, Akdeniz kıyısındaki diğer şehirler çat kapı gidip gelebileceğimiz yerler olmalı. Anamur eskiden olduğu gibi bir liman şehri, bir dış ticaret merkezi haline gelmeli.  Turizm, evet Anamur turizm pastasından daha çok pay alabilmeli.

Kısa bir süre önce, Anamur Belediyesi tarafından anlamlı güzel bir proje hayata geçirildi. Akdeniz Mahallesinde Salı Pazarı olarak hizmet vermeye başlayan Şehit Şükrü Ünlü Pazaryerinde Perşembe günleri, kadınlara yönelik “El Emeği Ürünleri Pazarı” açıldı.

 Anamur Belediyesi tarafından önceki yıllarda eski Kaymakamlık binası avlusunda, İş Bankası karşısında her Çarşamba günleri tezgâh açan kadın girişimcilerin faaliyeti de devam ediyor.  

Yeni açılan El Emeği Ürünleri Pazarını ziyaret edip, sergileri dolaştık. Alışveriş yaptık. Yiyecek türü, elişi göz nuru örgüler, süs eşyaları yer alıyor. Katılımcı sayısı beş, on kişi kadar. Ziyaretçileri de ona göre. Ama yakın bir gelecekte hem ziyaretçi, hem de el emeği göz nuru eserlerini satmak için gelecek girişimci sayısının artacağını umuyoruz.

Cumartesi pazarında, pazaryerinin batı tarafında ve kentin bazı köşe başlarında kışın soğuk, rüzgârlı,  yağmurlu havalarda üşüyerek, yazın güneşten ve sıcaktan bunalarak satış yapmaya ve evinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan köylü üreticilerin de bu dertten kurtarılması lazım.

Anamur’da haftanın üç günü Pazar kuruluyor. Salı günleri Şehit Şükrü Ünlü Pazaryerinde, Cumartesi günleri de Şehit Atanur Bal Pazaryerinde, Perşembe günleri de İskele Mahallesindeki kapalı pazaryerinde pazar kuruluyor. Cumartesi pazaryerinde bazı sosyal ve kültürel etkinlikler, Anamur Gıda ve Tarım Fuarı da düzenleniyor.

Anamur Belediyesinin böyle alanları sadece pazar kurulan yer olmaktan çıkarıp çeşitli etkinliklerin yapılabileceği alanlara dönüştürmesi beklenir. Bu açıdan araç trafiğine kapatılan Bankalar Caddesinin Muşrup Sanat Sokağına dönüştürülmesi güzel bir gelişmedir. 

Bu arada yerel seçimlerin ana teması olan ve Anamur Belediye Meclisinden oybirliği ile yetki verilen Anamur’da doğalgazın kullanılması konusunda ciddi adımların atılmasını bekliyoruz.

   

 

Bu haber 2558 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur