gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 90  
»Bugün 868  
»Toplam 14975062  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.226.25.246
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur-Pullu tesisleri açılırken

Hüseyin SİNASİ

10 A?ustos 2019, 11:15

Hüseyin SİNASİ

 

                   

26 Temmuz 2019 Cuma günü, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar bünyesinde bulunan ve uzun yıllar sonra ilk defa Anamur Belediyesi tarafından işletilmek üzere sözleşme imzalanan Pullu Tabiat Parkı,  Kamp ve Mesire Alanı için düzenlenen açılış programına katıldık.

 

Pullu Tabiat Parkı, Kamp ve Günübirlik Mesire Alanı, Mersin-Antalya yolu (D-400) üzerinde Anamur’un 8 km doğusunda bir doğa harikasıdır. Anamur - Bozdoğan Mahallesi sınırları içinde ve tarihi Mamure Kalesine yürüyüş mesafesinde ve çok yakındır. Bozyazı Balıkçı Barınağı ve Yoğunduvar Orman Deposunda başlayan dağlık ve ormanlık alandan çıkışında Bozyazı Belediyesine geçen Dikilitaş Tesisleri ve Pullu virajını döner dönmez Pullu Kamp ve Mesire Alanı sizleri karşılar. Denizden itibaren hafifçe yükselerek D-400 yoluna kadar ulaşan 10 hektarlık (100 dönüm) bir alana sahiptir.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı- Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Parklar bünyesinde uzun bir dönem halka hizmet vermiş, çadır, karavan ve günübirlik piknik ve mesire alanı olarak haklı bir üne sahip bazı tesisler gibi özleştirme kapsamında özel kişi ve kuruluşlara kiralanmış, ama istenilen sonuca ulaşılamamış. Nihayet geçtiğimiz aylarda yapılan bir sözleşme gereği işletilmesi Anamur Belediyesine geçmiştir.

 

Denize bakan eğimli bir arazi içindeki tesisler karaçam, yaban mersini, zakkum ağaçları, hafif deniz esintisi ve serinliği insana ayrı güzellik ve ferahlık katar. Hemen kıyısından geçen Mersin-Antalya yolundan kamp alanına girer girmez denizin ferahlatan esintisi, çam ağaçlarının hışırtısı, ağustos böceklerinin senfonisi sizi alıp başka bir âleme götürür.

 

Pullu Tabiat Parkı, Kamp ve Piknik Alanının plajı, her türlü deniz kirliliğinden uzak, temiz, berrak ve suları Akdeniz mavisidir.  Aslında Pulludan başlayıp, Mamure Kalesi ile devam eden, Dragon Çayına ulaşan, İskeleden Anamurium Antik Kenti Ören kadar uzanan Anamur sahili, öte yandan Tekeli, Gözceden başlayıp Bozyazı Yoğunduvar Orman Deposuna kadar uzanan Bozyazı kıyıları Türkiye’nin en temiz ve bozulmamış, tahrip edilmemiş kıyıları ve kumsallarıdır.

 

Anamur ve Bozyazı sahili, coğrafi konum olarak Türkiye’nin en güney ucudur. Deniz suyu sıcaklığı 25-30 dereceye kadar çıkmakta ve tuzluluk oranı diğer bölgelere göre bir hayli yüksektir. Bu özellikler nedeniyle termal tesisler gibi Anamur ve Bozyazı’nın denizi ve kumunun çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiği, doktorlar tarafından tavsiye edildiği bilinmektedir.

 

Anamur ve Bozyazılılar için Pulluyu tanıtmaya gerek yok. Ama başka bölgelerden gelecekler için birkaç ipucu verelim. Anamur’a tabii ki Pulluya gelecekler için tek alternatif karayoludur. İstanbul’dan uçakla Gazipaşa’ya oradan da servisler ile Pulluya ulaşmak mümkün. Batıdan gelecekler için Antalya-Alanya-Gazipaşa ve Anamur güzergâhını takip etmek gerekiyor. Ayrıca Antalya’dan sahil boyu sefer yapan otobüsler Anamur’dan ve Pulu’nun önünden geçerler. Ankara’dan  gelecekler için Ankara-Gazipaşa uçağı ve servisler tercih edilebilir. Konya’dan ve İç Anadolu’dan gelecekler için Ankara-Konya-Karaman-Mut-Gülnar-Aydıncık - Anamur’a sefer yapan şehirlerarası otobüsler kullanılabilir. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’den gelecekler için Adana-Mersin-Anamur yolu kullanılabilir. Otobüslerle ulaşım kolaydır. Konya-Ermenek üzerinden özel araçları ile gelecekler için Ermenek-Anamur yolu kullanılabilir.

 

Anamur Pullu Tabiat Parkı, Kamp ve Piknik Alanı, deniz, kum, güneş ve doğal bir ortam arayanlar için tam zamanıdır. Açılış sırasında görüştüğümüz bazı görevliler şimdilik 200 çadıra hizmet verdiklerini, Kurban Bayramında bunun 500’e kadar çıkabileceğini ifade ettiler. Gördüğümüz kadarı ile personel çok hevesli ve bir o kadar da görevlerinde titizler. Yaz tatili için, bayram için, şehirlerin boğucu havası ve ortamından uzaklaşmak isteyenler, değişik bir şey arayanlar için Pullu iyi bir tercih olabilir.

 

Bu haber 1027 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur