gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 168  
»Bugün 2631  
»Toplam 15002428  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.234.124.70
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Ramazan Yalçın ile bir sohbetten yansımalar

Hüseyin SİNASİ

11 Ekim 2013, 18:38

Hüseyin SİNASİ

                                   

 

            9 Ekim 2013 Çarşamba günü, Anamur MHP Belediye Başkan aday adaylarından Ramazan Yalçın’ın düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına katıldık. Nezih bir ortamda gerçekleşen kahvaltı programına yerel basın ve internet siteleri temsilcilerinin katılımı üst düzeyde idi. Programa MHP yönetim kurulu üyelerinden bazıları, geçmiş belediye seçimlerinin komisyon başkanı Muzaffer Arslan’ın ve Ramazan Yalçın ile yakın ilişkiler içinde bulanan bazı isimler katıldı. Program gayet iyi organize edilmiş. Deyim yerinde ise Ramazan Yalçın bir kere daha teşkilatçılığını göstermiş.  

Kahvaltı sonrasında Ramazan Bey, anlattı, bizler ilgiyle dinledik. Hatta konuşma arasında kafamıza katılan soruları yöneltip, cevaplarını aldık. Verilen cevaplar gayet açık, net ve tatmin ediciydi. Burada bir şeyi itiraf etmem lazım, Ramazan Beyi dinlerken, aylar önce Yenilikçi Demokratlar Platformunda dinlediğimiz Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu Beyi hatırlamadan edemedim. O gün Başkan Tollu’yu dinlerken çok memnun olmuş, hayran kalmışsak. Benzeri bir duyguyu da şimdi yaşadık. Bu bakımdan Ramazan Beye bir kere daha teşekkür etmek isterim.

Nitekim Mükerrem Bey ile ilgili yazımız yayınlandıktan bir süre sonra,  başarılı çalışmaları ve etkinlikleri nedeniyle tekrar MHP’nin Erdemli Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildi. Ve konu 29 Eylül 2013 günü MHP tarafından düzenlenen büyük aday tanıtım toplantısında resmileştirildi. İşte yine aylar sonra Ramazan Beyi ister konuşmacı, ister aday adayı ne derseniz deyin, gönlümüzde taht kurmasını başardı.

Haftada bir veya iki yazı yazıyor, doğru bildiklerimizi “evet, bu doğru”, yanlış bildiklerimizi de  “evet, bu yanlıştır” diyoruz. Bu nedenle muhataplarımızın bazılarından eleştiriler alıyoruz. Kabul ediyorum elbette, kimse eleştirilmeyi sevmez, iltifat edilmek, alkışlanmak çok hoşuna gider. Hâlbuki başarıya giden yol, eleştirilerden ders çıkarmadan ve eleştiriye hoşgörü ile yaklaşmaktan geçer. Ne yalan söyleyeyim Ramazan Beyin de pek o kadar eleştiriye açık olmadığını birkaç kez yaşadık. Ne yapalım canları sağ olsun. Ama biz yine de, doğru bildiklerimizi söylemeye, yazmaya devam edeceğiz.

 Tarihten bir örnek verelim. Osmanlı padişahları halk arasına çıkacakları zamanlarda, etrafındaki yağcı ve yardakçıların hal ve hareketlerini kontrol etmek için, “mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var” diye bağıracak adamlar tutar, parasını ödermiş. Padişah böylece atacağı adımları ölçülü atar, vereceği karaları doğru verirmiş.      

Ramazan Beyin konuşması ve ne söyledikleri basın yayın organlarında yayınlandı, oradan takip edilebilirsiniz. Ben işin o tarafıyla pek ilgilenmiyorum. Beni asıl ilgilendiren iki dönemdir üst üste MHP delegelerinin tertemiz oyları ile MHP İlçe Başkanı olan ve 1995’den beri kazandığı teşkilat tecrübesi, 20 yıllık ticaret adamı tecrübelerini Belediye Başkanı olarak Anamur ile paylaşmak istiyor. Haklı mı evet yerden göğe kadar haklı. Aday Adayı olmalı. Takdir yetkisi MHP’nin yetkili kurullarında.
Lafı öyle eğip bükmeden, dosdoğru şunu soralım: Bir süre sonra MHP’de Anamur adaylığı netleşip açıklandıktan sonra Ramazan Yalçın’ın tavrı ne olacak? Nasıl bir yol izleyecek? Eğer MHP’nin Anamur adayı Ramazan Yalçın denirse, mevcut Belediye Başkanı Türe’nin ve diğer aday adaylarının tutum ve davranışlarına bakacak ve MHP’nin başarısı için ne yapacaklarını takip edeceğiz. Peki, Ramazan Yalçın MHP’nin adayı olamazsa ne olacak, ne yapacak?
Bu sorunun cevabı bizlere dağıtılan konuşma metinin şurasında gizli: “  Ben hiçbir zaman bölen, yıkan olmadım ve olmayacağım. Herkes bizim vatandaşımız ve herkesin güvenine, desteğine talibim. 25 yıllık siyasi ve 20 yıllık hekimlik- ticari geçmişim ile 13 yıllık örnek aile yaşantım en güzel referansımdır.
Ben yapılan güzel işlerin takipçisi olacağım, yapılamayanların öncüsü olacağım inşallah. Memleketimiz Anamur için taşı taş üstüne koyanlardan Allah razı olsun. Yüce Allah Anamur’a, davama iyi hizmetler yapabilmeyi, şehitlerimizin kemiklerini sızlattırmamayı ve kul hakkından korunmayı nasip eylesin ve hepimizi vebalden korusun. Bizim dünümüz nasılsa, bugünümüz aynıdır, yarınımız da inşallah aynı kalacaktır. Bu güne kadar olduğu gibi de bundan sonra da âşık olduğum Anamur’a ve tüm hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceğim.”

            Burada çok açık ve net şu ifadelere yorum eklemeye, şöyledir veya böyledir demeye gerek duymuyorum. Ama Ramazan Yalçın aday olur ve kazanırsa Anamur’a çok şeyler katacağı, belki Erdemli’den bir Mükerrem Tollu veya Tarsus’ta belediyeciliğin duayeni olmuş bir Burhanettin Kocamaz örneğini gözlerimizle görmek mümkün olabilecek.

Diyeceksiniz ki, mevcut Anamur Belediye Başkanı Türe başarısız mı? Elbette başarısız değil. Nitekim 2008 yılında ilk tanıştığımız günlerde konuşmalarından, yapacaklarından, projelerinden büyük haz duymuş, heyecanlanmış ve can-ı gönülden desteklemiştik. Ancak 2013 sonunda geldiğimiz noktada; Anamur’da yapılan çalışmalar ve hizmetler eskisi kadar bizi heyecanlandırmıyor, geleceğe ümitle bakmamıza yetmiyor.

Sanki bir şeyler eksik, bir kopukluk var içimizde. Zorla güzellik olmuyor.

 

     

  

 





 

 

Bu haber 2313 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur