gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 28  
»Bugün 227  
»Toplam 15037086  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.188.152.162
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Anamur’da seçimi kim kazanır?

Hüseyin SİNASİ

16 Mart 2019, 11:30

Hüseyin SİNASİ

 

            

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlere iki hafta kaldı. Bundan önceleri olduğu gibi çarşıda, pazarda,  parkta, bahçede, cadde ve sokakta, bürolarda, çay ocaklarında rastladığımız herkes ile görüşüp, seçimin nabzını tutmaya çalışıyoruz.

Ortaya çıkan manzara şudur:

Cadde ve sokaklarda Anamur Belediye Başkan adaylarından İyi Partili Mehmet Türe’nin, CHP’li Durmuş Deniz’in ve MHP’li Cumhur İttifakı adayı Hidayet Kılınç’ın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayları Vahap Seçer, Hamit Tuna, Burhannetin Kocamaz ve Ayfer Yılmaz’ın pankart ve afişlerine sıkça rastlıyoruz. Araç süslemelerinde Mehmet Türe–Kocamaz, Durmuş Deniz-Vahap Seçer ve Hidayet Kılınç-Hamit Tuna birbiriyle yarışıyor.

İyi Parti, Ak Parti, MHP, CHP, DP ve SP ilçe binaları çevresi bayraklarla donatılmış durumdadır. Adayların seçim çalışmasını yürüten ekipler, kent merkezinde, köylerde broşür dağıtıp, toplantılar düzenleyip, adaylarını anlatmaya çalışıyorlar. Akşamları yüz iki yüz araçtan oluşan araç konvoyları ile mahalle toplantıları yapıyorlar. Bu tür hareketlenmeler ve gürültüler bazen çevreye rahatsızlıklar da verebiliyor.

Gördüğümüz kadarı ile Başkan Mehmet Türe, seçim çalışmalarında daha çok kendini ön plana çıkarıyor. Belediye araç, gereç ve personel gibi imkânlarını sonuna kadar kullanıyor. Kadrosunda bulunan çalışkan ve iyi bir ekip ile etkili bir reklam ve tanıtım faaliyetleri yürütüyor.

Durmuş Deniz, Anamur’da CHP’nin çıkarabileceği en iyi adaylardan biri. CHP içindeki çeşitli grupların desteğini almış gözüküyor. Deniz Tarım olarak iyi bir geçmişe sahip. Çevresinde Anamur’un zengin iş adamları yer almasına rağmen reklam ve tanıtım faaliyetleri yetersiz gibi.

 

Hidayet Kılınç, MHP’nin ve Cumhur İttifakının ortak adayı. Gidip geldiği her ortamda büyük ilgi görüyor. Karizmatik bir kişiliğe sahip. İzlediği halk tipi politika nedeniyle her kesim tarafından tanınan ve bilinen bir isim. Geçmişte milletvekili olması, Ankara’yı yakından tanıması, bürokrasiyi iyi bilmesi, yerel ve genel iktidar gücünü arkasına alacak olması önemli bir avantaj.

Peki, kim kazanır?

Geçmiş seçim sonuçlarına göre, Ak Parti ve Mhp’nin ortak oyları ile matematiksel olarak Hidayet Kılınç’ın kazanması lazım.

Başkan Türe, 10 yıllık başkanlık tecrübesi ile bütün partilerin tabanından oy alarak kazanacağını, ha keza Durmuş Deniz, Anamurlu, yerli bir aday olarak her kesimin desteğini alacağını umuyor.

Bitirelim.

Aslında Anamur seçiminde bütün hesap; her hangi bir partiye sempati duymayan tarafsız dediğimiz yaklaşık %15-25 arasındaki kitlenin desteğini alabilmekten geçiyor.

Haydi, kolay gelsin bakalım…

 

Bu haber 1017 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur