gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 1987  
»Toplam 15001784  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.91.19.62
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Yarışmaların Ardından Akılda Kalanlar

Hüseyin SİNASİ

23 Aral?k 2014, 21:00

Hüseyin SİNASİ

Türkiye Oryantring Yarışmaları Ardından Akılda Kalanlar

 

Anamur’da 20-21 Aralık 2014 tarihlerinde Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından 2. Kademe Yarışmaları düzenlendi.

 

Yarışmaların ilk günü yani 20 Aralık 2014 Cumartesi günü Saat 09.30’da Türkiye’nin değişik bölge ve kentlerinden gelen konuklara, Atatürk Anıtı önünde muz ikram edildi. Saat 11.00’de Malaklar Ortaokulu önünden yarışmaların ilk ayağı için çıkışlar verildi. Bu etapta dereceye giren sporculara, Saat 15.00 Cumhuriyet Meydanında madalyaları dağıtıldı.

 

İkinci gün yani 21 Aralık 2014 Pazar günü ise çıkışlar Belediye Sosyal Tesislerinden gerçekleştirildi. Saat 14.00’de ise ikinci yarışlarında kazanan sporculara, madalyaları düzenlenen bir törenle verildi. İki gün sonunda kimi mutlu, umutlu, kimi hüzün ve sıkıntılı olmak üzere dönüş hazırlıklarına geçildi. Akşam olduğunda yarışma gruplarından çok az kişi kalmıştı.

 

Bu sene Anamur Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen oryantiring 2. kademe yarışmalarına, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Spor-Toto Teşkilatı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi destek vermiş. Ayrıca Anamur’dan Toros Makine, Ünal İnşaat, Nohut Reklam ve Muz-Bir de maddi, manevi desteklerini esirgememişler.

 

Bu bakımdan böyle önemli bir yarışmanın Anamur’da gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi, ama özellikle Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Dç. Dr. Tekin Çolakoğlu’na, Mersin büyükşehir Belediye Başkanı Burhannettin Kocamaz’a ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye teşekkür etmek isterim.

 

Turizm açısından ölü sezon dediğimiz şu kış günlerinde ülkenin değişik bölge ve şehirlerinden bin, binbeşyüz kişinin Anamur’a gelmesi, konaklaması, çevreyi görüp tanıması, bu arada azımsanmayacak harcamalarda bulunmaları, esnafın da yüzünü güldürmüş, geleceğe güvenle bakmasını sağlamıştır.

 

Gerek bu yarışmalar vesilesi ile gerekse Anamur’u gezip görmek ve çevreyi ve insanları tanımak amacıyla gelmiş genç, yaşlı, kadın erkek bunca insan; birkaç gün bile olsa, tarih, doğa ve deniz cenneti kentimiz tanımaya ve anlamaya çalışmışlardır. Acaba bu insanlar Anamur’dan ayrılırken gözleri arkada kalmış, Ören’den veya Pullu’dan beldemizi terk ederken, dönüp bir kez daha geri dönüp dünüp bakmışlar mıdır? Yoksa Anamur’a geldiğine geleceğine pişman olarak mı geri dönüyor bu insanlar? Eğer Anamur’dan iyi düşüncelerle, olumlu izlenimlerle dönmüşlerse asıl kazanç budur. Aksine hayatı zehir olmuş, geldi, geleceğine pişman olmuşlar ise kaybımız büyüktür. Zira turizmde “bugün memnun ayrılan bir turist, yarın bin turist demektir” şeklinde bir tanımlama vardır.

 

Tam bu noktada, Anamur Belediye Başkanı Türe’nin başarısını teslim etmemiz gerekir. Gerçekten Başkan Türe bu tür organizasyonlar için biçilmiş kaftan. Hatırlanacağı gibi 2009 ve 2010 yıllarında da Türkiye Biatlon Federasyonuna ait yarışmalar Başkan Türe’nin çabaları ile Anamur’da gerçekleşmişti.

 

Bu yarışmalar vesilesi ile Türkiye’nin pek çok yerinden çok sayıda sporcu gelmiş ve Anamur o günlerde belli bir hareketlilik kazanmıştı. Ancak halkın bu yarışmalara ilgisizliği nedeniyle konu bir daha gündeme gelmedi, kandı gitti. Almanya’nın Bingen kenti ile kurulan kardeş şehir çalışmaları da üzerinde önemle durulması gereken bir konu.

 

Başkan Türe’nin ajandasında Anamur’da ilk defa düzenlenen etkinliklerin sayısı bir hayli fazla. Şenlikler, halk konserleri, festivaller, konferanslar ve diğer sosyal kültürel etkinlikler alkışlanması, takdir edilmesi gereken hususlardır. Elbette Başka Türe bu etkinlikleri düzenlerken konusunda uzmanlaşmış kişilerden yararlanıyor. Mesela Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Yaşar Yiğit’i kim göz ardı edebilir? Genç ve enerjik  Muhammet İbrahim Arıkan da öyle.

 

Başkan Türe bu tür etkinliklerde göz doldururken yetersiz kaldığı yerler de var. Mesela seçim kampanyaları sırasında argüman olarak kullanılan konuların çoğunda belirsizlik söz konusu.

 

İsterseniz bunları bir kez de biz hatırlatalım:

 

Bozdoğan-Ören arası hafif raylı ulaşım sistemi?

Azıtepesine teleferikle ulaşım?

Artık kangren haline gelmiş meyve sebze hali projesi?

Antalya yolu kuzey-güney düzenleme projesi?

Atatepe projesi?

Mersin-Anamur Deniz Uçağı, Deniz Otobüsü?

Rüzgar enerjisi projesi?

Anamur Evleri (Sera City) kocaman bir soru işareti?

2 Adet üst geçit?

Kayak merkezi?

Mahalle muhtarlarına ofis?

Bozdoğan’a yapılacak 5 yıldızlı otel?

Kaşdişlen Cemevi?

Sugözü İçme Suyu Projesi?

 

Bunlar halk arasında “hani yapılacaktı” denilerek kulağımıza fısıldanan, ancak bir çaba, bir çalışma görmediğimiz konular. Vatandaş, yapılacaksa ne zaman, yapılmayacaksa neden yapılmayacağını bilmek ister. Bizden hatırlatması, elçiye zeval olmaz demişler.

 

Hoşça ve sağlıcakla kalınız.

 

Hüseyin ŞİNASİ

Bu haber 1853 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur