gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 572  
»Toplam 14974766  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.222.149.13
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Bir geziden akılda kalanlar...

Hüseyin SİNASİ

08 A?ustos 2018, 14:38

Hüseyin SİNASİ

                       Bir geziden akılda kalanlar…

      Sevgi , saygı, dostluk ve arkadaşlık insanlar arasındaki en güzel, en yüce duygu ve düşüncelerdir. Dostluk, arkadaşlık başlangıçta toprağa düşen bir tohum gibidir. Tohum yuvasında yeşermek, filizlenmek, fidan olup, kocaman bir ağaç olmak,  zamana meydan okumak ister. Öyle zamanlar olur ki, ağaç, gölgesine sığınanları sıcaktan, soğuktan, yağmurdan çamurdan kollayıp, korur. İnsanların, kuşların, kurtların, böceklerin meyvelerinden yemesini, içmesini bekler, bundan mutlu olur. 
 
      Toprağın, güneşin, suyun durumuna göre, bitkiler de nihayet her canlı gibi doğar, büyür, gelişir, yaşlanır, kurur, çürür ve toprak olur. Toprağın yeşil örtüsü otların, ömrü üç beş aylıktır. Ama ağaçlar daha çok yaşar. Hele bazı ağaçlar, asırlara meydan okur. 
 
      Acılar, keder ve üzüntüler paylaştıkça azalır, sevinç ve mutluluklar paylaştıkça çoğalırmış. 
 
      Nazilli Öğretmen Okulundan 1976, 1977 ve 1978 yıllarında mezun olan bir grup, çeşitli tarihlerde vefat eden arkadaşlarının mezarlarını ziyaret edip, dua ve niyazlarda bulundular. 
 
      Okuldan mezun olduktan sonra, ülkenin dört bir tarafına dağılan, birbirinden haber alamayan, görüşemeyen grup, aradan kırk yıl geçtikten sonra bir araya gelmeye, arkadaşlarını arayıp sormaya, ne yaptıklarını öğrenmeye çalıştılar. Aradan geçen zaman içinde, bazı arkadaşları vefat etmiş, bazıları rahatsızlanmıştı. Bu nedenle vefat etmiş arkadaşlarının mezarlarını ziyaret ederek yakınlarına başsağlığı dilemek amacıyla yollara düştüler.
 
     Yılar sonra bile olsa, arkadaşlarını unutmayan, böyle büyük ve anlamlı bir etkinliğe imza atanları yazmamak olmaz. 
 
      27 Temmuz günü, Tarsus’tan Şeref Mümtaz Kır, Çamlıyayla’da arkadaşımız Ethem Aydos’un mezarını ziyaret edip, grup ile buluşmak üzere yola çıktı.
 
       Silifke’den Durhasan Şen (Hacı) bir trafik kazasında hayatını kaybeden Mehmet Oğuz’un (Aşık) mezarını ziyaret edip yola koyuldu. 
 
      Fethiye’den Salih Tonbul ve Reşat Tunç, ani bir kal krizi sonucu hayatını kaybeden Nail Gürkan’ın mezarını ziyaret edip, buluşma noktasına ulaşmak için yola çıktılar. 
 
      İstanbul’dan Fethi Yeşilkaya Tekirdağ-Çorlu’da yine bir kalp krizi sonucu kaybettiğimiz Hayati Hamzalıoğlu’nu ziyaret edip, Bursa’da Necati Özer ve Kütahya-Tavşanlı’da Hüseyin Oruç ile buluşup Denizli hareket ettiler.
 
      Bodrum’dan Ahmet Kuloğlu, Ortaca’dan Mehmet Keza Kundakçı, Muğla’dan Suat Kıvrak bir araya gelerek yol boyunca vefat eden arkadaşlarını ziyaret ederek, Denizli-Kızılcabölük’e ulaştılar. 
 
       Anamur’dan Hüseyin Osma, Gazipaşa’dan Hüseyin Rahmi Kurt Antalya’da Ahmet Öz ile birleşerek Denizli-Kızılcabölük’te İsmail Gülbahçe ile buluşmak üzere yola çıktılar.
 
       Kızılcabölük’te buluşan grup, kısa bir sohbet ve hasret gidermenin ardından birkaç sene önce vefat eden Derviş Cen’in mezarını ziyaret edip, duada bulundular.
 
      Konvoyun bundan sonraki durağı Denizli’ idi. Denizli’deki akşam yemeğine Necdet Gözlükaya, İsmail Gözlükaya, Osman Yücebaş, Şevket Bor, İhsan Ermiş, Mustafa Ok, Oral Çelikten, Ali Bartın, Tahsin Kaya, Mehmet Sarıkaya ve Muzaffer Özarslan da katıldı.
 
      Nazilli Öğretmen Okulundan 1976,1977, 1978 yıllarında mezun olduktan sonra, çeşitli nedenlerle vefat ederek aramızdan ayrılan, Mehmet Türkavcı, Oktay İnce, Mehmet Göçmen, Nail Gürkan, Sebahattin Çetin, İzzet Erişen, İbrahim Özkan, Memduh Demirtaş, Derviş Cen, Mustafa Turan, Hayri Hamzalıoğlu, Ethem Aydos, Mehmet Oğuz, Mahmut Sürmen, Salih Kanal, Hüsnü Enginalp ve Halil Boz’a Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. 
 
      Denizli buluşmasının ardından grup, Kütahya-Simav’da rahmetli Mehmet Türkavcı'nın annesini ziyaret edip elini öpmek ve mezarı başında Kuran okutup dua etmek üzere yola çıktı.
 
      Arkadaşımız Mehmet Türkavcı, çiçeği burnunda bir öğretmen iken 29 Temmuz 1979 tarihinde, siyasi bir tartışma sonucu kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Ülkü Ocakları üyesi de olan arkadaşımız, ölümünden sonra her yıl mezarı başında düzenli olarak anılıyormuş. 
 
      Rahmetlinin Nazilli Öğretmen Okulundan arkadaşları olarak bizler de, onu anmak, ailesini ziyaret edip evinin önünde lokma dağıttırıp Kuran okutmak istedik. Simav’daki programımızda Öğretmen Süleyman Kulat, Mustafa Şahinkaya, İsmail Birgül, İsmail Dallı arkadaşlarımız da katkıda bulundular. 
 
       Hisarardı mahallesinde rahmetlinin annesi Naciye Teyzeyi ziyaret ettik. Yenimahalle mezarlığında Mehmet Türkavcı’nın mezarı başında Yasin-i şerif okutup, vefat eden arkadaşlarımıza rahmet, geride kalanlara sağlık ve esenlikler dileyip dualar ettik. Programın tamamlanmasının ardından vedalaşıp dönüş için yola çıktık. Uzun ve yorucu bir programdı. Ama böyle bir etkinliğin bir parçası olmaktan memnunuz. 
 
      Böyle bir etkinliğin yapılması gerektiği düşüncesini ortaya atan Hüseyin Rahmi Kurt’a, programın organizasyonunu yapan Salih Tonbul’a, konaklama sorununu halleden Reşat Tunç’a, Denizli’de bizlere evini açan Muzaffer Özarslan’a ve yurdun dört bir tarafından kalkıp gelen arkadaşlarımıza teşekkür ederim. İyi ki varsınız...

Bu haber 1171 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur