gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 63  
»Bugün 686  
»Toplam 15035929  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 13.59.82.167
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Seçim sonuçları üzerine -2

Hüseyin SİNASİ

25 Nisan 2019, 10:00

Hüseyin SİNASİ

 

           

 

31 Mart 2019 Pazar günü yapılan seçimlerde, Anamur’un seçmen sayısı 50.354’dir. Bunun 45.546’i oy kullanmış olup,  seçime katılma oranı %90’dır. Belediye Başkanlığı seçiminde geçerli sayılan oyların toplamı 43.683, geçersiz oyların toplamı 1863’dür. Belediye Meclisi seçiminde 43.366 oy geçerli olup, geçersiz oy 2180’dir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 43.530 oy geçerli sayılmış, 2016 oy geçersiz sayılmıştır.

 

Anamur Belediye Başkanlığı seçiminde, MHP Adayı Hidayet Kılınç 19.545 oy, CHP Adayı Durmuş Deniz 15.697 oy, İYİ Parti adayı Mehmet Türe 7.542 oy almış. Yarışın kazananı MHP’li Hidayet Kılınç olmuştur.

 

Anamur Belediye Meclisi seçiminde, MHP listesi 19.397 oy, CHP listesi 15.481 oy, İYİ Parti listesi 7.134 oy almış. Sonuç olarak MHP 15 üye, CHP 8 üye, İyi Parti 2 üyelik kazanmıştır. Anamur, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde, altı üye ile temsil edilmektedir.

 

31 Mart 2019 seçimlerinde, bir önceki seçimde oluğu gibi partiler, ittifaklar ve işbirlikleri kurarak kazanmaya çalıştılar. Mersin’de Ak Parti ile MHP Cumhur İttifakı olarak ortak adayları ile seçime girdi. CHP’yi HDP aday göstermeyerek destekledi. İyi Parti ilçelerde kendi adayları ile yarışa katıldı.

 

Ak Parti İle MHP arasında yapılan protokole göre Hidayet Kılınç Anamur’da, Mustafa Çetinkaya Bozyazı’da Cumhur İttifakının adayları olarak yarıştı. Her iki parti belediye meclisine ortak liste çıkardılar.

 

MHP’li Cumhur İttifakı adayı Hidayet KIlınç’ın adaylığının açıklandığı 15 Kasım 2018’den, seçimi kazandığı 31 Mart 2019 akşamına kadar olan gelişmeleri yakından takip ettik.

 

21. Dönem Mersin Milletvekili Hidayet Kılınç isminin Anamur Belediye Başkan adaylığı için konuşulmaya başlanmasıyla birlikte, MHP’de sevinç rüzgârları eserken diğer partilerde bir panik havası görülmeye başladı. 24 Haziran seçimleri sonrası kurgulanan bütün plan ve hesaplar allak bullak oldu. 15 Aralıkta Anamur girişi Pulludan başlayan ve MHP önünde doruğa ulaşan karşılama programı ve nihayet Hidayet Kılınç’ın Cumhur İttifakının adayının olduğunun açıklanmış olması bir anlamda seçimin sonucunu belirlemiş oldu.

 

MHP İlçe yönetimi, Kadın Kolları, Ülkü Ocakları, Ak Parti Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının ortak çalışmaları, kadın erkek, genç yaşlı Hidayet KIlınç gönüllüleri, gece gündüz, yağmurda yaşta, soğukta açlığa, susuzluğa, bütün yetersizliklere rağmen başarılı bir seçim çalışması yürüttüler.

 

Ak Parti ile MHP’nin son seçimde aldığı 20 bine yakın oy ve diğer partilerin seçime ayrı giriyor olması, Hidayet KIlınç’a zaten psikolojik bir üstünlük sağlamıştı. Halk arasında “matematiksel olarak Hidayet Kılınç kazanır.” imajı yerleşmişti. Elbette bu işler, matematikteki 2+2’nin 4 ettiği gibi olmuyor. Kızan oluyor, küsen oluyor, şahsi düşünen oluyor. İşin içine akrabalık, arkadaşlık, hemşerilik gibi faktörler giriyor. Sandıktan sonuç istenildiği gibi çıkmıyor. Sonuç olarak Hidayet Kılınç, 19.545 oy alarak Anamur Belediye Başkanlığı seçimini kazandı.

 

Daha önce yayımlanan yazılarımızda ifade etmiştik. Hidayet Kılınç Anamur ve Mersin’de takip ettiği halk tipi politika nedeniyle bir marka ve karizmatik bir kişiliğe sahip. Halk tipi politikacılar için, kişilerin siyasi görüşü, kim olduğunun önemi yoktur. Sorunu çözmeye, işi kolaylaştırmaya, yardımcı olmaya, yol göstermeye çalışırlar.   

 

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a, Belediye Meclisi Üyelerine ve personeline başarılar diliyoruz.  

 

Haydi, kolay gelsin.

 

 

 

Bu haber 937 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur