gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 752  
»Toplam 15037611  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 13.59.218.147
» Bu sitemizi ziyaretiniz

CORONA VİRÜSÜN GETİRDİKLERİ

Gülsen BİRDAL

07 Nisan 2020, 18:43

Gülsen BİRDAL

                    CORONA VİRÜSÜN  GETİRDİKLERİ

 

Tüm dünyayı kasıp kavuran Coronavirüs-Covid 19 binlerce can götürürken bizlere neler getirdi bakalım.

Sağlığın her şeyden önemli olduğunu,5 dakika sonra hayatta olacağımızın bir garantisi olmadığını, aldığımız her nefese şükretmemizi, ülke ekonomisinin, bilimin ne kadar değerli olduğunu öğrendik.

Temizliğin nasıl olması gerektiğini, suyun sabunun hijyenin bağışıklık sistemimiz ve sağlığımız için ne denli önemli olduğunu, El yıkamanın bile binlerce şeklini, usulünü, CORONA VİRÜSÜ sayede öğrendik. Güneş girmeyen eve doktor gireceğini, temizlik girmeyen eve de ölümün girebileceğini öğrendik.

Kendimize zaman ayırmayı, yaşlıları korumayı beslenmemize dikkat etmemizi,  kalabalıktan sakınmamızı, evimizde aile fertlerimiz ile daha fazla zaman geçirebileceğimizi, kenetlenmenin yardımlaşmanın önemini öğrendik.

Sokaklarda istediğimiz gibi dolaşabilmenin, özgürlüğün ne olduğunu iliklerimize kadar hissettik, seyahat özgürlüğünü, istediğimiz zaman uzaktaki yerleri kişileri görebilmenin önemini öğrendik.  Depremler öğretmeye çalışıyordu, savaşlar ile farkına varıyorduk belki ama yaşananlar bize uzaktı  veya yakınlaşsa da kısa süreli etkilerini hissediyorduk. Şimdi tam da içinde etüt ettik. Özgürlük bireysel sanırdık değilmiş. Uzak birisinin özgürce hareket etmesi de bizim özgürlüğümüzü yok edip elimizden alabiliyormuş bunu da öğrendik. Üç adım ötede bile olsalar, sevdiklerimizi istediğimiz an görebilmek için de özgürlüğe sahip olmamız gerektiğini anladık.

Hep yoğun olduğumuzun bahanesi ile her şeyi ötelediğimiz, kendimize ailemize zaman ayıramadığımızın farkına vardık. İçsel dünyamızda unuttuğumuz sakladığımız değerleri hatırladık. Dış dünyadaki hayatın karmaşasından vazgeçip evimizde yuvamızda zaman geçirmenin sadeliğini, ailemiz ile “gerçekten” kaliteli vakit geçirmeyi ne kadar ihmal ettiğimizin farkına vardık. Çok şükür bunlarını da öğrendik.

Evimizde kiler, depo, mutfak, gardıroplarımızda sakladığımız, kullanmadığımız  atılacak 10-20 poşet gereksiz eşyaları temizlemeyi  öğrendik.

İş hayatının, sadece para ile ölçülebilen şeylere anlam yüklediğini, her şeyin bir anda önemini yitirebileceğini öğrendik.

“10 milyon Eurosu-Katı-Yatı-Hanı-Jeti” olanla, 10 lirası olanında eşit insanlar olduğunu öğrendik.

Her an herkesin başına bir sıkıntı gelebileceğini, anı yaşamanın ne demek olduğunu öğrendik.

Mutlu olmanın bireysel değil toplumsal tüm çevremizdekilerin mutluluğuyla bir olduğunu öğrendik.

Öğrendiklerimiz ile sağlıklı huzurlu günler kucak dolusu sevgiler.

 

Gülsen BİRDAL

Bu haber 2239 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur