gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 22  
»Bugün 1077  
»Toplam 14975271  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.213.80.174
» Bu sitemizi ziyaretiniz

İŞBİRLİKÇİ RUHLARI GÜCLENDİRİN

Gülsen BİRDAL

03 Mart 2016, 00:51

Gülsen BİRDAL

KAFANIZDAKİ İŞBİRLİKÇİ RUHLARI GÜCLENDİRİN

 

Hadi bir değişiklik yapalım, kalbimize barışı konuk edelim.

 

Gerçekten olması gerektiğine inanıp, hayata Pozitif bakarak güne başlayalım.  Korkmayın başarabilirsiniz.

 

Kader-Kısmetten yana olmayın, inanç ve güvenmekle doğan sonsuz güzellikleri yaşamınıza katın. Unutmayın: hedef koyarsanız o yoldan sizi kimse geri çeviremez.

 

Mesela, ben sabah yürüyüş yapmayı planlıyorum, uyandığım zaman dışarıda yağmur ve kar da olsa ona göre giyinip yürüyüşe çıkıyorum. Bir arkadaşım arar kahveye geleceğim veya sen gel der ise, onun bu teklifini kabul saatimi yürüyüşten sonraya göre ayarlıyorum. Hedefimi yerine getiriyorum. Çok mutlu oluyorum. Yapamadım diye üzüntü, pişmanlık duymuyorum.

 

Çevremdekilere ufak tefek hediyeler alıyorum. Hatırlanmak güzel duygu akışı sağlar. Sizde başkalarından gelen aldıkları hediyeleri kullanın. Size verilen sevgiyi aktarın.

 

Kendinizin şu an hayattan nefes alıyor durumda olduğunuzu bilmekten memnuniyet duyun. Bunu kemiklerinize kadar hissettiğinize şükredin. Ufak tefek rahatsızlıklarınız da var ise ki, hepimizde var, daha iyi durumda nasıl oluruz diye yollar arayalım.

 

Hiçbir şeyi başa sarıp geri dönemeyiz. Hayatı geriye saramayız. Ama şu andan itibaren yeni bir başlangıç yapıp parlak sonlara ulaşabilirsiniz.

 

Bahane yerine çözüm üretenlerden olun. Başkalarından beklentiler yerine siz harekete geçin ki zamanı boşa harcamayın. Kafanızda güzel şeyler biriktirin, kirli, olumsuz,  düşünceler, kin ve nefret duygularını törpüleyip, resetleyin, sıfırlayın yerine Güzel duygular, olumlu bakış açıları temiz sayfalar açın. İçten içe ağlamayın, o duygular ne görünür ne silinebilir. Ağlatan içinizi acıtan kişileri, konuları silin, atın. Kendi değerinizi bilin ki başkalarından bu değere saygı göstermesini bekleyin. Kendinizi geliştiremediğiniz, okumaktan uzak durduğunuz sürece başkalarının kontrolü altında ezileceğinizi unutmayın. Eleştirileri dikkate alın. Her kavgayı cahillik yarışı olarak görün. Böyle bir yarışa dâhil olmayın, uzaklaşın, kavgacı insanlardan, ortamlardan kaçın. Size güvenip verilen sırları açığa vurma alçaklığına düşmeyin. Erdemli olmak, yerinde konuşup, yerinde hareket etmekle saygınlığınızı arttırın. Arkadan konuşma, dedikodu, gıybet bu tür davranışları yapanlardan uzak durun. Size başkasını anlatan, kötüleyen sizi de başkasına anlatıp kötüleyecektir. Sabit fikirler ile bir başkasını baskı veya kontrol altında tutmaya çalışmayın. Kimse kimseden korktuğu için bir şey yapmaktan çekinmez. Severse saygı duyarsa başkasının istekleri doğrultusunda karşısındakini incitmemeye dikkat etmeye, özen göstermeye itina eder. Ama korktuğu için değil. Her bir şeyi kontrol etmek yerine güvenip oluşuna bırakmakla mutlu olmayı deneyin.

 

Takıntılarınızı terk edin, mutluluğu davet edin. Kafanızdaki işbirlikçi ruhları güclendirin, şeytani düşünceleri filizlendir meyin. Bunları başaracak olan bizzat kendiniz siniz. Başkalarında yeni bir kişilik geliştirmeye uğraşmayın, insanları olduğu gibi kabul edin. Kendinizi eğitme geliştirme yollarına bakın. Kendi içinizdeki ışıkları dışarı çıkartın. Başkalarının ışığı size tünel sonu ışığıdır.

 

Bir gününüz boşa geçti ise hatalısınız, zaman çok kısa en iyi şekilde değerlendirmek için bir diğer gün kendinizi irdeleyin. Dolu faydalı işlerle uğraşın, zamanınızı heba etmeyin. Bilerek isteyerek hata yapıyorsanız sonucuna katlanmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Kendi hatalarını başkalarının sırtına yüklemeyi huy edinmek çok büyük karaktersizliktir.

 

En iyi muhasebe vicdanınızla yaptığınız hesaplardır. Artılar, eksiler gün gelir size geri döner. Maddiyatıyla, parasıyla, mülkü ve yeyip içtikleriyle övünen insanlar başkalarının gözünde yücelmez sadece komik olurlar. Tevazu her zaman geçerli bir akçedir. Başkalarına yaptığınız iyilikleri başa kakmayın. Bir elin verdiğini diğer el görmez denir. Kimse sizi iyi şeyler yapmaya engelleyemez ama kötü şeyler için ikna edebilirler unutmayın. Hayatınızın ve zihninizin huzurunu hiçbir şeye değişmeyin.

 

Çok konuşan değil, çok dinleyen olun. Dediğinizi anlayanlarla bir arada olun. Bazı zaman bir bakış veya bir tebessüm bile cevabınız olabilir. Çevrenizde sevgisi acı veren bir insan var ise ona itibar etmeyiniz.  Gerçek Sevgi acı vermez, seven sevilen sevdiğini incitmez. Kötü söz söyleyemez. Yapmacıksız, doğal dürüst olmak sizi en güçlü yapar. Karşınızdakine güven duymazsanız, beyninizdeki problemlere yer bulamazsınız. Zamanını kendi eksiklerini gidermeye harcayanları karşısındakinin hatalarını bulmaya çalışanlara tercih ediniz. Kardeşlik, tüm dinlerde ve dillerde aynıdır, içinizdeki çığlığı bire bir başkası duyamaz. İnsanların olumsuzluklarını hep görmek yerine olumlu yönlerini takdir edebilmek sadece meleklere mahsus sanmayın, sizlerde yapabilirsiniz.

 

Bunlar benim yapabildiğim şeyler mi?  HAYIR.

 

Yüzde yüzüne uyumasam da yüzde 98’ine EVET ( nasıl bir oran ama )

 

Sevgi ve saygılarımla.

 

Gülsen BİRDAL

Bu haber 1727 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur