gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 1097  
»Toplam 14975291  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.235.6.60
» Bu sitemizi ziyaretiniz

GÜZEL KIZIM EVLENDİ

Gülsen BİRDAL

19 May?s 2012, 13:50

Gülsen BİRDAL

    GÜZEL KIZIM EVLENDİ

 

Başlığı görünce şimdi arkadaşlarım, akrabalarım, komşularım iki kızımdan birisini evlendirdiğimi düşünecek.

 

İnşallah onlara da sıra gelecek tabi Üniversitelerini bitirdiler, ama henüz evlilik için erken olduğunu düşünüyorlar.

 

Oysa artık ben de babaanne ve anneanne olmak, torun sevmek istiyorum. Ama beni dinleyen kim?

 

Ama kızım gibi sevdiğim, benim onlara annelerinden daha yakın olduğumu söyleyen arkadaş gibi olduğum kızlarımda var.

 

İlk aşklarını getirip bana tanıştıran, görüşümü soran. İlk kaşını benim götürüp aldırdığım veya ilk saçlarına renk açımını boyasına benimle gelen annelerinin gereksiz gördüğü, tüm yüzü sivilce kaplı olan, genç kızlığa adım atan arkadaşımın kızının cilt bakımını yaptırdığımda yüzündeki değişim ile yavrunun mutluluğunu da hiç unutamam.

 

Çocuklarımızla arkadaş gibi olmalıyız. Her türlü sıkıntılarını paylaşmalarını sağlayalım ki, iyiyi kötüyü deneme yanılma metodu ile kendi başına çözme yoluna gitmesin, sizlerin denetimi ile doğruyu bulsun, zararsız atlatsınlar.

 

Evet;

 

Şimdi gelelim evlenen bu güzel kızıma, terbiyeli, bir o kadar güzel, saygılı, hanım, becerikli, ailesinin iki erkekten sonra biricik kızı olan Ümmühan DARI Alanya'ya her geldiğimde görmeden Ankara'ya dönemediğim bir kızım.

 

Yaşıt iki arkadaş gibi, zaman zaman  buluşup birlikte  yemeklere, masajlara gidip, keyifle sohbetler yaptığım kuzucuk evlendi.

 

Hastanede yattığım dönemlerde gözümü açtığımda baş ucumda gördüğüm bu fıstığın 15-19 Mayıs arası Seyir Terası Köşk Restoran- Eşkilik Düğün Salonu ve Doğanay Otelde yapılan Kına- Ve Düğün törenlerine katılmak için Ankara'dan geldim.

 

Bir prensesler gibi olmuştu, Her ne kadar bu zaman için 22 yaş çok erken acele etti evlenmek için diye düşünmüş olsam da Allah ömür boyu mutluluğunu daim etsin isterim. Evleneceği yakışıklı da oğlum gibi sevdiğim genç Muhammet adı gibi asil olan, kişi olunca benim de mutluluğum katmerlerdi.

 
              
 
         Hele kına da Damadın erkek kardeşi Kamil gelip de teyzeciğim sen ne kadar vefalı bir dostsun, şu an 26 yaşındayım seni tanıdığımızda henüz askere gitmemiş çocuktum diye gelip elimi öpmesi, senin okuyucunum, Facebooktan arkadaşız diye düğünde yanıma gelenlerin arasında olan Ferhan ÇARŞAMBAOĞLU da a beni çok duygulandırdı. Çıtı pıtı narin, şeker bir hanımcık arkadaşım, kardeşim, kızım daha oldu.

 

Mart ayında Alanya’ya geldiğimde First Class Otelde havuz başında okuduğum şiirimle evlilik kararı alan gençlerden Ediz ve İlkay’ın Ankara’da ben ve eşimin katıldığı törenle nişanları olmuştu. Birlikte katıldığımız Ümmühan'ın düğün törenleri onlar için de bir pravo oldu.

 

Gençleri mutlu gördüğümde benimde mutluluğum artıyor. Herkes dengini bulsun, hayat çok kısa göz açıp kapayana kadar geçiyor.

 

İlk çocuğum doğduğu zaman bu nasıl büyüyecek diye düşünüyordum. Okulum, işim ve ben daha çocuktum oysa 24 Mayısta 31 yaşına girecek bana tepemden bakan iri yarı koca herif oldu ki tanımayanlar yanımda gördüğünde oğluşum olduğuna ihtimal vermiyorlar.

 

Evet, evlenmesini hemen istediğim kızlarım, kardeşlerim diye tanımladıklarım arasında sırada Mahmutlarda öğretmen Gamze, Manavgatta müdür yardımcısı Lale, Antalya’da Eczacı Nilgün, Konaklıda Bankacı Fatoş ve Mahmutlar post’un yazı işleri müdürü Fatoşumuz var meslek gruplarını da yazdım ki Dünür olursanız bu kişilere benden de gelip isteyeceksiniz ona göre.

 

Evlilikten bahis ederken boşanmanın da bir kez daha düşünülmesi için alttaki yazımı da okumanızı tavsiye ediyorum.

 

     EVLİLİĞE DEVAM SEBEPLERİ

 

Boşanan kişilerin yaşadıklarını duyunca, evli insanların evliliklerine devam etmeleri için ortaya atılan düşünceler:

 

1. Tüm insanlar gerek kadınlar olsun gerekse erkekler hemen hemen aynıdır. Hiçbir kadın veya erkek diğerinden daha iyi olacak diye bir garanti yok. “Gelen gideni aratır” atasözünü hatırlamakta fayda var.

 

2. Tek başına çocuk yetiştirmek zor ve anne ve babası ile büyüyen çocuklar daha iyi yetişir.

 

3. Boşanmak maddi olarak da külfet getirir, sarsıcıdır. Eşlerden maddi durumu iyi olan taraf yüksek gelirli ise, nafaka ve çocuğun maddi sorumluluğunu daha çok yüklenmek durumunda olacaktır, daha az gelirli olan taraf ise boşanma sonrası daha düşük gelirli bir hayata devam etmek zorunda kalacaktır.

 

4. Boşanan kişiler daha sonra tekrar evlenmek istediğinde,  evlenebileceği kişilerin de çocuklu olma ihtimali vardır. Yeni eşin önceki evliliğinden olan çocuğuyla iyi ilişkiler kurma çabaları ve sorunları olacaktır. Bir gün benim çocuklarla senin çocuklar bizim çocukları üzüyorlar dememek için dikkatli olmaz durumundadırlar.

 

5. Yeni birisiyle yeni bir hayata başlamak çocuklar varsa eski eşle görüşmek her zaman sancılı olacaktır. Başından daha önce evlilik geçmiş olan kimse yeni bir flört devresi
yaşayamaz. Ayrıca, boşanan kişi çocukluysa, evlenmeyi düşündüğü kişiyle olan ilişkisinde çok çok itinalı hareket etmek zorunda kalacaktır, ona normal gelebilecek söz veya hareketler karşı tarafı kırabilir.

 

6. Tek yaşayan kadınlar ve erkekler için günler - geceler daha zor geçebilir. Evlilik düzenine hayatına alışan kişiler düzensiz ve yalnız hayattan olumsuz yönde etkilenebilirler.

 

7. Evlilik iki kişilik birlikteliktir. İki kişinin beraberce paylaştığı hayat uyumla gittiği sürece hayat yalnız yaşamdan daha zevklidir.

 

Bu sebeplerden dolayı evliliği devam ettirmeye gayret etmek, boşanıp yeni biriyle evlenmekten, yeni bir bilinmez hayata başlamaktan çok daha mantıklı, iyi ve sağlıklıdır. Tabi arada üçüncü kişinin varlığı, hiddet, yalan, aşırı kıskançlık, dengesiz tavırlar, alkol, yabancı maddeler bağımlılığı v.s gibi çözümü zor olaylar yoksa.

 

Evli bir insanın yeni evlendiği bir kimse ile tüm yaşamı boyunca eski eşiyle kıyas halinde olması kaçınılmaz. Eski eşim şöyle derdi bak bu böyle diyor, eski eşim daha fazla sevgi gösterirdi, bu beni çok önemsemiyor, eski eşim söyle otururdu, böyle kalkardı, böyle yerdi, böyle içerdi, Yani sürekli eski eşte olan güzellikler yeni eşle beraber gün yüzüne çıkacak ve kafanızda sürekli bir karşılaştırma olayı başlayacaktır. Kör ölünce Badem özlü olurmuş unutmayın.

 

Bu yüzden evlilik kutsaldır, kolay kurulmuyor kolay ayrılmayın derim.

Bu haber 4474 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur