gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 41  
»Bugün 1165  
»Toplam 14975359  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.239.214.173
» Bu sitemizi ziyaretiniz

ÖĞÜTLERİME BİR GÖZ ATIVERİN

Gülsen BİRDAL

10 Eyl?l 2013, 21:35

Gülsen BİRDAL

ÖĞÜTLERİME BİR GÖZ ATIVERİN ZARARLI ÇIKMAZSINIZ

Aslında bu tür yazılar yazdığım zaman, eşim ve çocuklarımdan hemen sorular gelmekte;

"Sen bu yazdıklarının % kaçına uyuyorsun ? "

Ben de o zaman Nasretin hocanın dediğini söylüyorum "dediğimi yap yaptığımı yapma"

Evet; hepimiz zaman zaman hatalar yapabiliyoruz, yeterince sabırlı olmayabiliyoruz, fevri çıkışlar yapabiliyoruz.

Tabiki her hatadan da ders çıkarmak gerekir,  KEŞKELERE takılmamak için.

Eceli gelen laf ağızda durmazmış, dil söyler içeri kaçar ama sahibi utanır.Bunun içindir ki 3 düşün, 1  konuş derler.

Bu gibi örnekler uzar gider.

Kişilerle ilişkilerinizi irdelerken, ne türden  ilişki olduğuna bir bakın, çevrenizden faydalanmak için sürdürülen bir ilişki mi? ( Bir dönem bazı hanım arkadaşlarımın bensiz hiç bir yere gitmediğini görünce acaba arabayla gidiyorum, onları da götürüyorum, bu yüzden mi gelmeme ısrar ediyorlar diye aracımı almayacağım, taksi ile gideceğim dediğimde azalan aramalardan menfaat için olan dost görünenleri çözdüm.  Ya da sizinle maddi menfaat için sürdürülen bir ilişki mi? Örneğin; bazı arkadaşlarımın iş yerleri var, mutlaka gel diye ısrar ederler, gidince kendimi alışveriş yapma zorunluluğunda hissederim, ihtiyacım olmasa da bir sürü şeyler alır çıkarım. İzzet ikram fazlaca olur. Gidip alışveriş yapmadan çıkınca çay bile ikram edilmezse o zaman da menfaat ilişkisi diye yorumlarım. Bu gibi eş, dost, komşu, arkadaşlarınız ile ilişkilerinizin bunların hangi aşamada olduğuna bir bakın.

Aslında herşeyi bilip hayatınıza eskisi gibi devam edebilirsiniz de, herkesin yanlış tavırlar içinde olduğu bir dünyada eleye eleye bakıyorsunuz ki etrafda kimseler de kalmamış.

Geriye bıraktıklarınız, yanınızda yaşama hakkı vermediğiniz kişiler belki sizin için karşınızda kötü örnek teşkil edip faydası da dokunabilir. Bir karı -koca misafirlikte başkalarının yanında da sürekli tartışan kişiler idi. Onları aramııza almamaya başladık. Bir gün Psikoloğ arkadaşımın evinde onlarla karşılaştığımda bu yanlışlarından vaz geçtiklerini, bizlerin onlara aile ilişkileri ile güzel bir örnek olduğumuzu söylediğinde aklımdan hemen evet onlar da kötü davranışları ile bizlere örnek teşkil ediyorlar. Bizimde o tür bir yanılgıya düşmememiz için etrafa fren, subap, tampon oluyordı diye düşündüm. Çünkü karşımızdaki insanların davranışları da bizlere ayna olabilir. İster tersten, ister düzden algılayalım, güzel olanları mıknatıs gibi çekip, kötü olanlarını süzgeçten geçirelim derim.

Muhteşem biri diye düşündüğüm arkadaşlarım, dostlarım da vardır. Yanında huzur duyduğum, öğütlerinden ders aldığım, yaşam felsefesi ile sohbetlerimizde kahvelerimizi keyf ile yudumladığımız bazı arkadaşlarım ise benim POZİTİF biri olmamdan güzel ışıklar saçtığımdan bahsederler. Yazdığım şiirlerimi okutup, yazılarımın bazılarını çantalarında taşırlar.  Takdir edilip sevildiğini bilmekle, sevinmemek mümkün mü?

Çevrenizdeki arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan, ahbaplarınız veya komşularınızdan ilişkilerinizde, konuşmalarınızda, selamlaşmalarınızda küçük küçük mutluluk sinyalleri alıyorsanız onlar sizin için doğru insanlardır.

Şunu da unutmamak gerekir. Hiç bir şey sonsuza kadar aynı doğrulukta sürmez.

Umulmadık olaylar karşısında yaşayacağınız birtakım belirsizlikler, size kararsızlık karmaşası yaşatabilir. Bir sonraki atacağınız adımın açıcını veya zamanını bilemeyebilirsiniz.

Kararsızlık ve çaresizlik sizi yıpratır. İkisi birbirinden farklıdır. Kararsız olduğunuzda ne yapacağınızı bilir seçimde zorlanırsınız. Ancak; çaresiz olduğunuzda işe yarayacağını düşündüğünüz her yolu denemek istersiniz. İşte bu sizi felakete götürebilir, istenmeyen, sonradan pişman olacağınız hatalara sürükleyebilir, olumsuz sonuçlar getirebilir. Bu gibi durumlarda istediğiniz bir şeyi yoluna koymak için acele etmeden iyi düşünün biraz zaman kayıp edin ama tüm geleceğinizi berbat etmeyin. Hayat çok güzel yaa! Tadını çıkartın.

Bir ilişkiyi bitirdiğinizde, sizi ayıran sebepler içinizde öfke patlamaları yaratmasın, küllerini alabildiğince uzağa atın savurun gitsin. Bittiyse mutlaka hayırlı olmadığından, daha iyisi karşınıza çıkacağındandır. Öyle düşünün. Riskli olaylar, temiz duygular, huzur, mutluluk getirmez.Sadece macera getirir.

Aşık olduğunuzu, onun için ölümü bile göze alabilirim diye zannettiğiniz, gözünüzü kapatıp aşşağı atlayabilirim dediğiniz duygularınız için bir süre sonra gülüp geçebilirsiniz.  Hayatınızı çok sıkı bir kontrol altında tutmaktan zaman zaman vaz geçmek de gerekir. Bırakın doğal akışına, fırtınalarla sarsılın, batın çıkın ama tekneye su aldırmayın. Sakin bir liman bulursunuz inanın.

Geçmişte yaşadığınız olumsuzluklar, üzüntüler, acı tecrübeler hayatınızda mutlaka yer tutacaktır. Bu sizin hayatınızın kitabının bir sayfası olarak kalsın, nasılsa mutlaka başka kitapların da bir başlangıçları vardır okuyacaksınız.

Selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Gülsen BİRDAL

Bu haber 2461 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur