gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 10  
»Bugün 1051  
»Toplam 14975245  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.236.18.23
» Bu sitemizi ziyaretiniz

AFFETMEK

Gülsen BİRDAL

02 ?ubat 2016, 22:20

Gülsen BİRDAL

                          AFFETMEK

Kin, nefret, kindarlık duygusundan kurtulma becerisidir.

Merhametimiz, hoşgörümüz bol olsun affedici olalım. Ama yaptığımız hataları tekrarladığımızda kendimizi asla affetmeyelim. Bu stres yüklü, olumsuzluklarla dolu her an etrafta çevreden aile içinden veya dışından gelen üzüntülü, dramatik haberler, acılı-ızdıraplı, ekonomik çıkmazlı yaşadığımız bu asırda yay gibi gergin yaşıyoruz. Ama unutmamalıyız ki, olumsuzlukları kesin unutmak zorundayız. Birisini affetmek veya birinden af dilemek, sevgi-üzüntü-pişmanlık dolu insanî ve karmaşık duygu ile mantık çatışması yaratır. Kişilerin kendi içinde kaynayan bu gel-gitler, bozguna uğrayan duygular, yıkıcılık-yapıcılık işte hepsi bir arada bu affetme sözcüğü içinde barınır.

Affetme - bağışlama, pozitif düşüncelerin ürünü olmalı. Ancak, bu bağışlama affedilene aynı hatayı tekrarlama rahatlığı vermemelidir. Nasıl olsa affedilirim düşüncesi, hataların kulesini oluşturur ki, bu durumda bağışlama gün gelir bize bağışlanma duygusunu yaratılabilir. Alınan, çabuk kırılır, gucenir duruma geldiğinizde uçurumun son noktasındasınızdır artık. Affetme veya affedilmenin anlamı kalmamış olur. Çok nadir, seyrekçe duyulan duygular olmalıdır. Affetme, yüce duygudur. İnsani büyütücü uluslarda affetmez, affedilmek temel ilkedir. Af dileyemeyenler, kişiliklerinde hatalarını kabullenmeyi hazmedemediklerinden, bu yüce duyguyu bilemeyenlerdir. Tabiî ki, sınırsız affetmek Allaha mahsustur. Bizler o büyüklüğe erişemeyiz. Sabredemeyiz.

Affetme, af dilemek büyüklük ise bu erdemli davranışı yaşantımıza dâhil edip büyüyelim sevgili okuyucularım. Ancak, bu demek değil ki her daim suçları, kusurları, ahlaksızlık, hakaretleri, zalim, acımasız, kompleksi insanları affedip masum insanlar acı çeksin. Yok böyle bir dünya olmamalı. Kararını dozunu siz ayarlayacaksınız artık benden söylemesi.

Sevgi ve saygılarımla.

Gülsen BİRDAL

Bu haber 1868 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur