gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 14  
»Bugün 1103  
»Toplam 14975297  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.93.173.205
» Bu sitemizi ziyaretiniz

İYİ NİYET İYİ Mİ?

Gülsen BİRDAL

09 May?s 2018, 23:19

Gülsen BİRDAL

                   İYİ NİYET İYİ Mİ?

Sizce en nihayetinde iyilik kazanır mı? Yoksa karşındaki seni sömürüyor mu?. İyi niyetlerinizi kötü kullansalar da, siz bir karşılığı olmasa da iyi niyetli olabiliyor musunuz..?

İyi niyet bir çek midir karşılığı olmalı mı? Bu günlerde aklımda böyle deli sorular var. İyilik yapmak iyidir, kendini iyi hissettirir. İyiliğin kazanması için sabırlı olmak gerekiyor. Zaman gerekiyor tamam da ne zamana kadar? Ömür boyu iyi niyet gösterip hiç karşılık görmedim, ama gene de bir ümit olarak iyi niyetli olun diye tavsiye edebiliyorum.

İyiliğe iyilik çok kolay, ama kötülüğe karşı iyi olamıyor insan doğal olarak netice de Peygamber sabrı taşımıyor hiç kimse. İçimiz sabret derken, muallakta bir tarafımız boş ver takma gitsin diyor. Bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ki misali. Yapılan iyiliklerin kazandırdığına bana geri dönüşüm olarak önüme iyi sonuçlar getirdiğine inanıyorum. Tabi bu arada yaptığınız iyilikler ile sizi kullansalar da kötülüğe karşılık vermek çok farklı kavramlar benim için.

Yapılan iyilik ve iyi niyetli davranışlar ve kötülüğe yapılan karşılıklarda her birey kendi kişiliğini özünü ortaya koyuyor bence. İyiliğe güzelliğe karşı güzel davranmak herkesin yapabileceği kolay davranışlar ancak asıl kötü art niyet haset kastı davranışa karşı iyi davranmak zor. İşte iyilik sınavı insanlık göstergesi burada ortaya çıkıyor. İyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik ise ER KİŞİNİN işi. Özünü temiz tutabilmek gerek. İradeye hakim ve sağduyulu olmak şart.. Önce kendi içinde sonra dışarıda başkalarıyla kısaca hep bir savaşı var insanın..

Kötü, iyi kime sorarsanız kötülük yaptım demez. Hep çok iyidir insanlar, başkaları ise art niyetlidir. Kimse kötülüğü üzerine almaz. Eeeee herkes iyiyse kim bu kötüler. Herkes iyi, herkes haklıysa, kötüler nerede? Ben de önceleri çok daha iyi niyetli biriydim, masum saf çocuk gözlerle dünyaya bakardım, herkesi kendim gibi bilirdim. Sonra bende kirlendiğimi hisseder oldum. Sanki düzen böyle ayak uydurmak zorundayım. Çocuklar hariç kimsenin iyi niyetli olduğunu göremiyorum artık. Ve inanmayı çok istiyorum. Toplum olarak bayılıyor insanlar başkalarının başına gelen kötü şeyleri mutlu izlemeye. Başkasının haline bakıp kendine şükreden kaç kişi var çevremizde. Güzel duvar örmek mükemmel tünel açmak gerek kalplerde.

Hadi bakalım İYİ NİYETLİ olalım İYİ düşünelim. İyilik yap at denize.

Gülsen BİRDAL

Bu haber 1661 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur