gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 38  
»Bugün 1162  
»Toplam 14975356  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.160.244.62
» Bu sitemizi ziyaretiniz

BİRDAL'IN REFERANS HASTANESİ

Gülsen BİRDAL

10 Kas?m 2016, 01:09

Gülsen BİRDAL

BİRDAL’IN REFERANS HASTANESİ

 

Gazeteci Yazar Gülsen BİRDAL ın REFERANS HASTANESİ Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Eğitim Araştırma Hastanesi.

 

HASTALARIN CAN DAMARI KEMOTERAPİ ÜNİTESİ

 

Merhabalar sevgili okuyucularım, günlük yazdığım yazılarımı Kanser illeti ile boğuşurken hastamla ilgilenmek adına aksatmak durumunda kaldım. Haftalarca bilgisayar başına oturmaya fırsat bulamıyorum. Sizlerden gelen mail, telefon, geçmiş olsun mesajları ve hatta Hastane Servislerinde asılı Köşe Yazılarımı da gördükçe üzüntüm hafifledi. Hastam ve ben moral bulduk.

 

Hep söylüyorum iyi gün Dostları ve Kötü gün dostları böyle zamanlarda belli oluyor. Dünyanın her yerinde her Din Dil Irktaki İnsan topluluğunda bu böyledir.

 

Lay lay lom dendimi her daim arkadaş bulunuyor. Bazı gösterilerde lay lay lom için birçok yerden otobüslerle toplanan Figuranlarda olabiliyor.

 

Ama kötü gün dostları böyle sahte gösteriş için bulunmaz. Onlar gerçekten sizinle ağlayıp sizinle gülen kişilerdir. Az bulunur Nadir insanlardır. Biz bu konuda çok şanslıyız. Eşim ve ben çevremizde güzel insanlar biriktirmişiz. Dostluklarımın, arkadaşlıklarımın süresi hiç kopmadan 50 seneye yakın olanlar var. Nerdeyse yaşım kadar. Kendimi bildim bileli, çocukluğumdan bu tarafa henüz okula gitmeden evimizde hep beraber yemek yediğimiz birlikte seyahatler yaptığımız aile dostlarımız, akrabalarım, ilkokul arkadaşlarım onların çocukları, büyüklerim ile anneciğimin vefatından sonra da hala kopmayıp görüştüğümüz değerli dostlarımız gibi. . İyi ki varsınız diyorum.

 

Evet; Uzun bir süredir meşgul olduğum şu anki Gündemim de olan konu bu gün de KANSER (Ca) nin KEMOTERAPİ TEDAVİSİ.

 

Günümüzde Kemoterapi ismini fazlasıyla duyar olduk. Birçok kimse Kemoterapiyi bir ilaç ismi sanıyor. Oysa değil, kelime anlamı “Kimyasal İlaç Yolu ile tedavi.”

 

Ben KANSER hastalarının CAN SİMİDİ diyorum. Yan etkilerinden dolayı çok ürkütücü geliyor hastalara ama Kemoterapi vücuda girip kontrolsüz şekilde büyüyüp yayılan ve dolayısıyla sağlığı olumsuz etkileyen vücut işleyişini dinlemez hale getiren zararlı hücrelerin yok olmasını, ilerlemesinin durdurulması tedavisi için kullanılan ilaçlara verilen bir isim.

 

Bu tür ilaçlar kanserin türüne, vücuttaki boyutuna, yerine, ne kadar ilerlediğine kişiyi ne yönlerden etkilediğine göre farklılık gösterirmiş. Doktorun kontrollerinden sonra kriterlerini değerlendirip hasta için en uygunu ne ise onu belirliyorlar.

 

Kemoterapi ilaçları:

 

Hastalıklı hücreleri yok edip hastalığı sonlandırmak,

Hastalıklı hücrelerin daha fazla yayılmasını önlemek,

Kanserin kişi üzerinde oluşturduğu kötü etkileri azaltmak için uygulanır.

 

Vücudumuzdaki sağlıklı hücreler işlev yapar çoğalırken, belirli işleyiş düzenleri vardır. Kanser hastalığı başladığında ise sağlıklı hücreler normal düzenlerinden çıkar, hızla kontrolsüz bir biçimde büyümeye çoğalmaya başlarlar ve normal işlevlerini yerine getiremez hale gelirler. Dolayısıyla allak bullak olan sistemimiz çarkları dediğimiz organlar bundan olumsuz etkilenir. Kemoterapi ilaçları vücuda verildiğinde ANTİ KANSER etkisini gösterir. Hastalıklı hücreleri hapseder, yok eder, çoğalmalarını engeller.

 

Eşimin Kemoterapi aldığı Atatürk Göğüs Hastalıkları Göğüs Cerrahisi ve Eğitim Araştırma Hastanesi KEMOTERAPİ ÜNİTESİ kısa ve uzun kürlerin uygulandığı son derece modern yöntemlerle steril- hijyenik güler yüzlü personeller ile çalışılan bir merkez. Radyoterapi ünitesi ile eş zamanlı çalışabilmekte, eş zamanlı kimyasal tedavi kürlerinin koordineli bir şekilde uygulanabilen birim. Personel verimi en üst düzeyde O Şeker Pembesi Rengindeki Formaları içeri girdiğinizde içinizi açılıyor. Hastalara ve biz yakınlarına en güzel.  Motivasyon bu renk seçimleri süper.

 

İnsan odaklı, güvenilir, çevreye duyarlı, hasta güvenliğini ve hastaların sosyal değerlerini düşünerek hizmet veren hastaları yakın takip eden Tüm Personele teşekkür ediyorum.

 

Bu güzel sağlık hizmetlerinin en başı, en mütevazi kişisi, eşimin hemşerisi Başhekim Sayın Doç Dr Gökturk Fındık ve hastamın Teşhisini tanısını koyup tedavisini üstlenen değerli komşumuz sayın Doç.Dr Şükran Atikcan hanımefendiye, bu üstün başarısında katkısı olan kendisinin en büyük destekçisi değerli eşi Sadık Atikcan a da saygılarımı sunuyorum.

 

 Doktor Derya Kızılgöz, Doktor Pınar Kabalak, Doktor Tuba Cengiz, Doktor Ülkü Yılmaz Hemşire Halime Güz, Yasemin Öztürk, Funda Tabur, Filiz Uysal tarafından ilaç adı, ilaç dozu, hazılama mayisi,uygulama süresi,uygulama sırası,uygulama yolu bilgileri tedavi ordürlerine göre itina ile çalışan hepsi Süper kişiler.

 

Kemoterapi ünitesinde hastalara ve yakınlarına hiç usanmadan tek tek güler yüzle sabırla tedavi yan etkileri ve bu yan etkiler ile baş etme konusunda bilgi vermekteler.

 

Hafta sonu 08:00-10:00 saatleri arasında da kısa kemoterapi uygulamaları yapılmakta.

 

Yeni binalarında 2013 Mart dan bu yana Prıl Prıl hizmet veren çok sayıda hasta alma kapasitesi ile Randevu vermeksizin dahi gelen hastalara kemoterapi uygulanabilir sistem oturtulmuş.

 

Hastalar Psikolog ve Diyetisyenlerin gözetimindeler. Öğlen saatlerinde tedavilerini alır ve damarlarında serumla ilaçları var iken yemekleri suları da hiç aksatılmadan verilmekte.

 

" Gündüz Ayaktan Tedavi Ünitesi “de Kemoterapi Ünitesinin devamı birim, orada da kemoterapi dışında hastalar gün boyu gerekli tedavilerini GÜLERYÜZLÜ PERSONELLER tarafından iyi bir kalite hizmet ile alıp evlerine dönebiliyorlar.

 

Gözlemlediğim araştırdığım kadarı ile en güncel yöntem, cihaz ve ekipmanlar ile cerrahi öncesi ya da sonrası Kemoterapi, İmmunoterapi, hedefe yönelik tedavileri başarı ile uyguluyorlar.

 

 Kemoterapi hastalarını bilgilendirme- Kliniğin tedavi protokolleri – Ekstravazasyon ( Vezikant veya irritan kemoterapötik ajanların damar içi uygulanması sırasında ilacın çevre dokulara sızması ile ortaya çıkan doku harabiyeti) İtinası  - Likit İlaçları hazırlama, saklama ve uygulama- Toz ilaçları hazırlama, saklama ve uygulama - Acil dökülme anında yapılması gerekenler-  Port bakımı ve infüzör hazırlama, uygulama konularında itinalı uzmanların toplandığı kişilere tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca Kan alma biriminde Sekreter Emel Arslanoğlu, Hemşire Emel Ezmeli ve 4 cü Klinik de Hemşire Zeynep Çoşkun Bağcı da ayrıca teşekkür ediyorum( Henüz yeni evlenip tayin olup gelen bu güzel kızımızda hemen uyum sağlamış Hastanenin güzel hizmet işleyişine tebrik ediyorum)

 

Ve adını yazamadığım, unuttuklarım olabilir Tüm personele çok çok teşekkür ediyorum. Hizmet Kalite Standartlarının şartlarına uyarak verdikleri etkinlik ve bu güzel verimliliğin sürekli olmasının devamını diliyorum.

 

NOT: Son olarak Kemoterapide yasak ve serbest S.S  nedir?

 

Sigara-Stres YASAK (S.S)

Seni Seviyorum demek SERBEST (S:S),

 

 

Gülsen BİRDAL

gulumbirdal@hotmail.com

Bu haber 1540 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur