gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 719  
»Toplam 15046160  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.9.146
» Bu sitemizi ziyaretiniz

AKP NEREYE KOŞUYOR?

Nazım PEKER

11 Haziran 2016, 23:33

Nazım PEKER

                                        AKP NEREYE KOŞUYOR?

            AKP kuruluş amacından oldukça uzaklaşmış vaziyette. AKP’nin deklere ettiği “3y”lerden: “Yolsuzlukla, Yoksullukla ve Yasaklarla” mücadeleden eser yok. Yolsuzlukla suçlanmada bir numaralar, yoksulluk diz boyu. Protestolar, icra ve iflaslar patlamış vaziyette. Yasakların şahını uygulamaktalar. C. Başkanına hakaretten tutuklanıp yargılanan çocuk sayısı ile gazeteci sayısı AB’nin de gündemine girmiştir. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra: AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğuna oturtulan S. Davutoğlu ile ipleri iyiden iyiye koparmaları; partide bir “Reisçiler ve Hocacılar” kavgasını da gün yüzüne çıkarmış vaziyette.

            Bunlar AKP’nin parti içi meseleleri olduğu için bizim oralara karışmamız hakkımız da haddimiz de değildir. Yalnız ne söyleyip ne yaptıkları önemlidir. Onun için de kamuoyu merak içinde.

        Bize darbe yaptılar diye yakınıyorlar. Araştıralım önerisine: “Olmaz Hayır”, Paralel yapı var, her pisliği yapıyorlar diyorlar. Araştıralım komisyon kuralım teklifine: “Hayır, gerek yok”, Faiz lobisi ekonomimize manipülasyon yapıyor sızlanmasındalar. Araştıralım- soruşturalım önerisine: “Olmaz.” Diyerek hep karşı çıkıyorlar.

            Neden ve niçin acaba?

            Çocuklara cinsel istismar var. Bu ülkemiz, Müslümanlar ve insanlık için büyük bir ayıp ve utançtır. Gelin bunları bir araştıralım teklifine: “Olmaz-hayır. Bir kerecikten bir şey olmaz.” Diyerek hayır demekteler.

            Bonzai, uyuşturucu kullanımı patladı. Kullanma yaşı ilkokullara kadar indi. Şunu bir soruşturalım, araştıralım teklifine “Hayır-olmaz”,

            Aselsan’da esrarengiz bir şekilde Türk bilim adamları ölmekte ya da öldürülmekte. Şunu bir araştıralım neymiş, nedenmiş önerisine: “Gerek yok olmaz”,

            Maden ve iş kazaları arttı, ölümler yürek yakmakta, ocaklara ateşler düşmekte. Şunları bir soruşturalım: nedir, nedendir önerisine: “HAYIR”,

            Kadın ve çocuk cinayetleri arttı, çocuk gelin olayları patladı. Şunlara bir göz atalım. Neler oluyor, neden oluyor önerilerine: “Olmaz-Ne gerek var”,

            ÖSYM, KPSS, polis, savcı ve hâkim sınav yolsuzluk dedikoduları arttı. Bunları bir araştıralım tekliflerine: “Hayır”, Belediyelerde yolsuzluk şayiaları yurt dışlarına taştı, imar ve rant yolsuzlukları patladı: şunlara bir el atalım, araştıralım önerilerine: “Olmaz-hayır” diyerek her türlü denetim ve araştırmadan ısrarla ve inatla kaçmaktalar. Oysa bunlar değil miydi: şeffaf belediyecilik yapacağız diyerek, beyaz masalar kuranlar?

            “17/25 Aralık Büyük yolsuzluk ve rüşvet Operasyonları” patladığında. “Gelin bu dedikoduları bir araştıralım. Varsa bir yolsuzluk ve rüşvet gereğini yapalım. Yoksa: iftiracılar hakkında gereğini yapalım! Yargıya gidin, yargıya güvenin.” Diyenleri şantaj ve kumpas kurmakla suçlayarak her türlü denetim ve hukuk yollarından özellikle kaçındılar.

            Acaba bütün bu, “Hayır ve olmazlarla, ne gerek varların” altında ya da arkasında yatan korku veya endişe nedir?

            Halkın hür iradesiyle(!) seçilen vekillerin oluşturacağı soruşturma komisyonlarına güvenme, hukuka ve yargıya güvenme: Eeeeeeeeeeeee? Sonuç ne olacak?

            Vatandaş da haklı olarak bu AKP, nereye koşmakta diye sormakta!

            Sahi o kuruluş günlerinin “3Y”  idealist ve şeffaflık felsefesinden hızla uzaklaşan AKP; nereye koşuyor?

            Esen kalınız.  

          Nazım PEKER
 

           Not: S. Davutoğlu, başarısızdı amma dürüsttü, çalmadı, siyasete sülalesini bulaştırmadı. Fakat o bile hazmedilemedi. Bakalım AKP, bu kelle alımıyla da nereye koşacak?

Bu haber 1638 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur