gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 9  
»Bugün 310  
»Toplam 15046646  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.219.95.244
» Bu sitemizi ziyaretiniz

AKŞENER YİNE BİR NUMARA

Nazım PEKER

04 May?s 2016, 19:15

Nazım PEKER

                                     AKŞENER YİNE BİR NUMARA

            CNNTÜRK seyredilme rekorları kırdı yine. 21.00 de Meral AKŞENER, “Ne oluyor” da Şirin Payzın’ın konuğu idi.

            Meral Hanım, dediği gibi bu işleri çok iyi bilmekte. Yazmadan-çizmeden, cama bakarak yanlış okumadan siyasi nezaket, diplomatik dil ile yine izlenme rekorları kırdı.

            Şirin Payzın sordu o yanıtladı: “Bu kongre mutlaka yapılacak.  Saray’ı, AKP ve havuz medyasını kınıyorum ve ayıplıyorum. Neden bir partinin iç işlerine karışıyorlar ya da karışmış görüntüsü veriyorlar. Yasalarımıza göre en üst kuruluş delegelerin oluşturduğu kuruldur. 548 değerli delegenin hiç mi hukuki değeri yok? Sayın Bahçeliyi benimde delege olduğum 1150 kişi Genel Başkan seçmiştik. Delege yine aynı delege! Neden ve niçin korkuluyor?

Ben S. Bahçeliyi abi saygısıyla sayarım. Kongrede aday olsun. O kazansın, elini sıkar beraber çalışırız. Ya da ben seçilirsem kabul ederse yine beraber çalışırız.”

            Meral Akşener anlatıyor, “Önemli olan gençliktir. Çünkü Türkiye’yi onlar yönetecek. Başı örtülü kızımızla, kulağı küpeli gencimiz yan yanadırlar. Kardeşlik duygusuyla birbirlerini severler. Ne birinin başörtüsünü nede ötekinin kulağındaki küpeyi görmezler. Bizim için onların ne istediği önemlidir.”

            Devam ediyor saygı çerçevesinde: S. Bahçeli iyi bir satranç oyuncusu zekâsına sahiptir. Öyle bir zekânın neden böyle davranabildiğini aklım almıyor.” Bizimde almıyor.

            Soruya karşılık, “Bugün MHP, AKP’nin arka bahçesi görünümü vermektedir. Ben ve arkadaşlarım MHP’yi bu görünümden kurtaracağız. Ben iddialıyım. Yaptırdığımız anketlerde şimdilik % 25 ortalama ile bir taraf bulmaktayız. MHP bu milletin ta kendisidir. Biz bunu halkımıza anlatacağız. AKP’den % 20 lik bir oy şimdilik kopmuş vaziyettedir. Bunlar elbette MHP’ye oy verecekler. Çünkü hem AKP hem de CHP seçmenine: ‘ Partinize oy vermeyecek olursanız kime oy verirsiniz?’ sorusuna her iki parti seçmeninin de ikinci tercihi MHP olmaktadır.”

            Sayın Payzın soruyor, “Nasıl bir dil kullanacaksınız?” Cevap manidar değil gerçeğin kendisi “Son yıllarda siyaset dilimiz kirlendi. S. Erdoğan belli bir kesim seçmeni kendine kilitledi. Ben ve arkadaşlarım: HUZUR ve SAYGI dili kullanacağız. Kirlenen siyaseti temiz yapacağız.”

            Akşener devam ediyor: “S. Erdoğan’ın ısrarla değiştirmeye çalıştığı bu Anayasa’ya İzmit’te bir toplantı da Şener Akyol’un, “Biz bu Anayasa’yı Allah korkusuyla yaptık Besmeleyle yazdık” dediğinde Zaim Hoca, Nur cemaati, Birlik Vakfı gibi AKP’nin kemik kadrosu oradaydı ve “Din dersini zorunlu yapmışlar” diyerek EVET oyu vermişlerdi. Şimdi iş başka: Cambaza bak taktiği uygulanmakta.”

            “1919 da başlayan tarihi reddediyorum!” çıkışına ne dersiniz? Sorusuna: “Bu arkadaş sıkıntıda ve zorda! Ben bugüne kadar hiçbir görüşten hiçbir tarihçi arkadaşın Türk tarihini 1919 dan başlatanına rastlamadım. Bu muhterem tarihçimiz(!) diyene kadar.”

            Payzın: “Meclis komisyonunda dokunulmazlık görüşmeleri yapılıyor. Siz ne dersiniz?" Akşener: “Ben de kürsü dokunulmazlığının garantiye alınması şartıyla öbür dokunulmazlıkların olmaması yönündeyim.”

            Son soru: “Son sözleriniz ne olacak?”  Akşener. “Ben bu yola çıkana kadar kendi fikir ve görüşlerimle hareket ediyordum. Ama şimdi yol arkadaşlarımın da fikri benim için önemlidir. Hiçbir arkadaşımı yarı yolda bırakmam. Onlar ne derse olur. Yeni bir parti de kurmam. Ben bu halka güveniyorum. Ülkücü iradenin gayret ve çabası, asil halkımızın teveccühü ile MHP iktidar olacak ben de Başbakan. Eğer bizim 15 Mayısta kongremiz engellenmez de yapılırsa S. Erdoğan bir erken seçime gidemez. Eğer kongremiz olmaz ise Ağustos ayında bir erken seçim olabilir diye düşünüyorum.

            Çünkü S. Erdoğan, MHP tam destek verse bile BAŞKANLIK sisteminin bu parlamentodan geçemeyeceğini gördü. Kaldı ki MHP’li arkadaşların da evet diyecekleri ne malum?

            7 Mayısta İzmir toplantımıza bütün halkımızı davet ediyorum.”

            Notlarımdan aktarabildiklerim. Bir hanım ve bir anne olarak Meral Akşener konuştu. Bazı çevrelerin MHP’nin başına BAYAN olur mu propagandası AKP değirmenine su taşımaktan öte bir şey değildir.

            Esen kalınız.                                                                                     

Nazım PEKER

Bu haber 1488 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur