gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 111  
»Bugün 481  
»Toplam 15041451  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.138.134.107
» Bu sitemizi ziyaretiniz

BURHANETTİN KOCAMAZ

Mustafa KAYA

12 Ocak 2013, 11:00

Mustafa KAYA

TÜM OLUMSUZLUKLAR ARASINDA BAŞARILI BİR BAŞKAN (BURHANETTİN KOCAMAZ)

            Dört dönemden beri Tarsusluların sevgisini kazanmış, gönül almasını bilen bir kişilik, tarafsız hizmetleri ile bir şehir büyüklüğündeki Tarsusluların gönlüne girmiş, saygı ve sevgi dolu bir değer, kendi deyimi ile PKK’nın çıkabileceği bütün delikleri kapatmış, 1994’ten beri TARSUS’ta Belediye başkanlığı yapan, “GÖNLÜMDEN SIZINTILAR, GÖNLÜMDEN DAMLAYANLAR” isimli iki şiir kitabı olan BURHANETTİN KOCAMAZ 8 Ocak 2013 günü Anamur ‘a geldi.

            BURHANETTİN KOCAMAZ yıllardır Tarsus’ta bayrağımızın en yüksek semalarda dalgalanmasını, Türklüğün, Müslümanlığın, milliyetçiliğin, vatan sevgisinin en mükemmelini yaşaması ve yaşatmasını en iyi bilen, en iyi beceren ve en iyi uygulayan başarılı bir başkandır. Onu bu güne kadar görmemiştim ama tüm Tarsusluların gönlünü almış olduğunu da duyuyordum. Anamur Belediye toplantı salonundaki konuşmalarını dinleyince: Saygıda kusursuz, sevgide özürsüz tam bilgili bir kişi olduğu her hal ve konuşmalarından belliydi.

            Hepimizin bildiği gibi Tarsus Anadolu’daki bir çok ilimizden büyük bir ilçe olup sayın BURHANETTİN KOCAMAZ gelmeden önce tüm yolsuzlukların, soygunların, kargaşalıkların, hırsızlıkların, düşünce kavgalarının cirit attığı bir ilçe olarak bilinirdi.

            Tarsus, Adana ve Mersin’in arasında kalmış bir yer olmasına rağmen özelikle Mersin ilimizde Bayrağımız PKK tarafından yakılırken, polis arabası taşlanırken, sokaklar bölücüler tarafından kurtarılmış bölge ilan edilirken, sokaklara çıkmaktan korkulurken TARSUS’ta bu değerli başkanın geldiğinden buyana insan odaklı ve başarılı çalışmaları sayesinde hiçbir huzursuzluk olmamıştır. Hâlbuki Tarsus doğudan çok da göç alan bir ilçemizdir. Bu haliyle aynı Mersin gibi PKK’nın cirit attığı bir yer olabilirdi. Fakat Sayın Başkan PKK’nın çıkabileceği bütün yolları sevgi ile çalışkanlık ile gönül alma ile insanı kazanma yolları ile kapattığı için hepimizin gördüğü gibi hiçbir olayın olmadığı tam yaşanacak huzurlu bir ilçedir.

            1994 yılında MHP’den Belediye Başkanı olan BURHANETTİN KOCAMAZ insana verdiği sevgi ve saygı, gençliğe verdiği değer, halka hizmet Hakk’a hizmet anlayışı ile yaptığı çalışmalar… Doğulu-Batılı, yerli- yabancı tüm Tarsusluların gönlünde taht kurmuş, “BURHANETTİN BABA” lâkabını almış bir Başkandır.  

Öyle ki: 1994 yılında kazanmış olduğu belediye başkanlığını 1999, 2004, 2009 seçimlerinde karşısındaki adaya iki kat fark atarak yenilemiştir.

            Türkiye Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, İnanç Turizmi Belediyeler Birliği kurucu üyesi olan BURHANETTİN KOCAMAZ, Türkiye Tarihi Kentler Birliği kuruluşundan, Mersin Valiliğinden, Türk Dünyası Kültür Sanat Vakfından ve daha birçok kurum ve kuruluşlardan başarı ödülleri almıştır. Bunların içerisinde de en önemlisi NUSRET MAYIN Gemisini Tarsus’a ve Milletimize kazandırması ile almış olduğu “TÜRK DÜNYASI ÖZEL HİZMET” ödülü olsa gerek.

            Başkan BURHANETTİN KOCAMAZ’ın ödülleri ve çalışkanlığının yanında herkesin dikkatini çeken bir başka yönü de 1915 yılında Çanakkale Boğazına sadece elde olan 26 mayını gece karanlığında Boğazın sularına döşeyerek savaşı  tarafımıza çeviren  EMEKLİ NUSRET MAYIN  Gemisini çürümekten, yok olup gitmekten kurtararak TARSUS’a ve Türk Milletine kazandırmasıdır.

            Anamur’a geldiği zaman Anamur Belediyesi Toplantı Salonunda kendisine tarafımdan: Seksenin üzerinde belediye başkanı ve vali, 550 Milletvekili, 25-30 civarında bakan, çok zengin iş adamları, Turizm ve Kültür Bakanları varken bu gemiyi Tarsus’a nasıl kazandırdınız? Yokolup gitmesini nasıl önlediniz? Soruma karşılık vermiş olduğu cevabı bizzat kendisinden dinleyelim.

            “NUSRET MAYIN benim gönlümde Kurtuluş Savaşının bir kahramanıdır. 1911’de Almanya’da kızağa alınmış, 1913 yılında da Osmanlı Donanmasına katılmıştır. Özellikle 1915 yılının 17 Martı 18 Marta bağlayan gecede denize döşemiş olduğu mayınlar Çanakkale’de savaşın yönünü değiştirip milletimizin savaşı kazanmamıza zemin oluşturmuştur. Savaş yıllarından sonra bakımsız, sahipsiz ve ilgisiz kalan bu gemi 1960 yılında Mersinli bir iş adamı tarafından satın alınarak 1990 yılına kadar çoğunlukla Kıbrıs olmak üzere ticaret malı taşıdı. O yıllarda Mersin açıklarında sulara gömülen bu değerli gemiyi 1999 yılında Mersin Ülkü Ocakları denizin dibinden çıkarmak için bir kampanya başlatırlar. Bize de gelerek yardım talebinde bulundular. NUSRET MAYIN Gemisinin denizden çıkarılması için başvurmadığım yer kalmadı ama kimseden yardım alamadım Tarsuslu yardım severler ve kendi katkılarımızla denizden çıkardık. Mersin Limanında birkaç yıl çürümeye terk edilmiş olmasına çok üzülüyordum. Sonunda çok zor şartlarda gemiyi satın alarak kara yolu ile Tarsus’a getirip müze olarak Tarsusluya ve Türk Milletine mal ettik” diyerek sözlerine son verdi

            Bu anlatımın üzerine hiçbir diyecek kalmıyor ama ne diyelim ki: Sayın Başkanım, inşallah siz Mersinlilere, Mersinliler de size sahip çıkar, Mersinin tüm bölgelerini gelişmiş bir Tarsus yaparsınız.

            BAŞARILAR SİZİNLE OLSUN.    

                                                                                                   MUSTAFA KAYA  

Bu haber 2717 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur