gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 107  
»Toplam 15045548  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.226.105
» Bu sitemizi ziyaretiniz

HAYRAN OLDUĞUM BÜYÜK BAŞKAN

Mustafa KAYA

20 Mart 2014, 00:24

Mustafa KAYA

HAYRAN OLDUĞUM BÜYÜK BAŞKAN

(BURHANETTİN KOCAMAZ)

 

İnsanların hayatlarında sevdiği, hayranlık duyduğu, imrendiği ve örnek aldığı başarılı insanlar vardır.

 

Şahsen beni etkileyen ve yaşantımda örnek almaya çalıştığım, feyizlendiğim, etkilendiğim, bazı başarılı insanlar arasında: KAŞKARLI MAHMUT, MEVLANA, YUNUS EMRE, MUSTAFA CEMİLOĞLU,ATATÜRK, ALPARSLAN TÜRKEŞ,İSA YUSUF ALPTEKİN, RAUF DENKTAŞ, MİMAR SİNAN, M. AKİF ERSOY,AŞIK MAHSUNİ ŞERİF, OZAN ARİF ve günümüzün  belediye başkanlarından da BURHANETTİN KOCAMAZ  başkanım ve MUSTAFA SARIGÜL…gibi daha burada sayamadığım nice yazarlar, şairler, devlet adamları ve başkanlar yaşantım ve okul hayatımda hayranlık duyduğum ve örnek aldığım insanlar arasındadır.

 

Her işin, her konunun bir ustası vardır. Belediyeciliğin ustası da: dürüstlüğüne, çalışkanlığına, gönül zengini oluşuna, vatan severliğine, insanlar arasında ayrımcılık yapmayışına, insana insan gibi değer verişine, ALLAH’a tam tevekkül edişine daha nice davranış ve icraatlarına hayranlık duyulacak kadar her konuda zengin olan BURHANETTİN KOCAMAZ başkanımdır. Kendisi ile   bir sohbet ortamı bulamadım ama 20 yıldır Tarsus gibi bir ilçenin belediye başkanı olması, her dönemde mevcut  hükümetlerin kendisine destek vermemesine rağmen  bu gün Tarsus’u 53 ilimizden daha büyük ve gelişmiş bir ilçe yapması, bir tarafında cin ile şeytanın çarpıştığı Adana, bir tarafında da aynı yanlışlıkların kol gezdiği Mersin gibi iki büyük ilin arasında kavgasız gürültüsüz hiç olay olmayan uyumlu bir   ortam yaratması, uyumsuz ve azgın tipi dediğimiz insanların bile gönlünü kazanıp  kendisine “BURHANETTİN BABA” lâkabı ile hitap edilmesi, en azılı bölücü düşünceli bir  insanın bile kısa sürede milliyetçi inanca sahip olması BURHANETTİN KOCAMAZ başkanın büyük bir insan olduğunun belgeleridir.

 

 

Hele hele İstiklâl Savaşında bir gece vakti Osmanlı’da bulunan son 26 mayının bir gece vakti denize döşenmesi görevini üstlenen NUSRET MAYIN adlı savaş gemimizi denizin dibinden çıkararak Tarsus’a kazandırması Sayın BURHANETTİN KOCAMAZ başkanımın tarihine ,geçmişine  ne kadar bağlı olduğunu göstermektedir.Bu  gemiyi müze haline getirmesinden dolayı TÜRK DÜNYASI ÖZEL HİZMET ödülü aldı.,Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği başkanı görevini hâlâ sürdürmektedir. Tarihi kentler birliği, Ulusal kalite ödülü, Türkiye mükemmellik büyük ödülü, yılın Belediye Başkanı ödülü… gibi bir çok başarısının ödülünü almıştır.Ayrıca yedi tane şiir kitabı ile de şair özelliği vardır.

 

Bir filozofun dediği gibi “HERKES CUMHURBAŞKANI OLAMAZ, HERKES BAŞBAKAN OLAMAZ, HERKES BİR RÜTBE SAHİBİ OLAMAZ AMA HERKES İNSANDIR” sözüne uygun olarak herkesi CENAB-I ALLAH’ın bir emaneti gibi görmesi Sayın Burhanettin başkanın büyüklüğünü göstermektedir.

 

 

BURHANETTİN Başkanımın iyi özellikleri saymakla bitmez. Onun 20 yıl Tarsus’ta belediye başkanı olması büyüklüğünün bir başka kanıtıdır.

 

BURHANETTİN HOCAM belediye başkanı olmadan önce ben,  görevim icabı Gaziantep’e gidip gelirken Tarsus’a çok yolum düşerdi. Sokakları yıkık dökük, yolları kasisten geçilmez, plânsız yapılmış, köhnemiş evler, bakımsızlığı her görünüşünden belli olan bir ilçe idi. Oradan çabucak uzaklaşmak için Tok Otobüslerinin hızlı hareket etmesini isterdik.

 

         Bu yaz (2013) bir arkadaşımın misafiri olarak bir hafta Tarsus’ta kaldım. Neleri anlatayım ki: O,eski püskü Tarsus’un yerini gezmeye doyamayacağın tertemiz bir Tarsus almış.

 

Hele hele  Kahraman Nusret Mayın Gemisini görünce duygu ve düşüncelerimiz İstiklâl Savaşı yılarına gidiyor.Savaş kumandanı CEVAT PAŞA’nın: Kalp hastası olan yüzbaşı HAKKI’ya: “- SEN HASTASIN BELKİ KALP KRİZİ GEÇİREBİLİRSİN GİTME!” demesiyle,

 

 HAKKI YÜZBAŞININ: - Komutanım! “BEN GEMİMLE MAYIN DÖŞEMEYE GİTMEZSEM, ASIL O ZAMAN KALP KRİZİ GEÇİRİRİM”  demesi akıllara geliyor.(Gerçekten de gemide kalp krizi geçirip ölmüştür.)

 

Hepimizin bildiği gibi Burhanettin Başkanım şimdi de Milliyetçi Hareket Partisinden Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanı adayı. Sanırım Onun 20 yıllık Tarsus Belediyesinde vermiş olduğu hizmetleri ve kişiliğini tüm köyleri, ilçeleri ve şehir merkezi ile birlikte tüm Mersin halkı takdir edecektir ve kalkınmanın yolunu açacaktır. “MERSİN’i BİRLİKTE BÜYÜTELİM” isimli propaganda kitabını ince ince okudum. İl merkezine, kazalara ve köylere yapacakları hizmetler listesine hayran olmamak mümkün değil. “MERSİN’i BİRLİKTE BÜYÜTELİM” isimli kitap halindeki vaatlerini okumak gerekir.

     Tarsus için söylenecek bir söz varsa o da: YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMİNATIDIR demekten kendimizi alamıyoruz.

 

     Dağın başındaki çobanlık yapan saf, temiz, dürüst amcam “BEN OYUMU KOCAMAN BAŞKAN VARMIŞ ONA VERECEĞİM” diyorsa bu Kocaman Başkanı başkan yapmak partili partisiz görevimiz olmalıdır.

 

NOT: Bu yazımdan başka ANAMUR EKSPRESTEKİ,  GAZETE ANAMUR’DAKİ, GÜLNAR HABER.COM İNTERNET SİTELERİNDEKİ: TÜMOLUMSUZLUKLARA RAĞMEN BAŞARILI BİR BAŞKAN başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.

 

Mustafa KAYA

Bu haber 2605 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur