gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 8  
»Toplam 15053881  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.191.13.255
» Bu sitemizi ziyaretiniz

AKİNE, SARIAĞAÇ VE ORMANCIK

Mustafa KAYA

02 Ocak 2015, 21:39

Mustafa KAYA

AKİNE, SARIAĞAÇ VE ORMANCIK MAHALLE SAKİNLERİNİN HAKLI FERYATLARI

 

Bir milletin devamında ve var oluşunda iktidarlar( yani hükümetler) devleti temsil ederler.

 

Adaletli devlet, yönetmiş olduğu toplumların babası rolündedir. Onun için “DEVLET BABA” unvanına sahiptir. Bir baba ve ana nasıl çocuklarını atamaz, satamaz ve haksızlık yapamazsa adaletli devlette kendisine bağlı olan, saygı duyan, evladı sayılan vatandaşını korumak ve kollamakla yükümlüdür.

 

24/12/2014 günü adı geçen köylülerimizin kendilerine  baraj sahasında yapılan haksızlığa karşı haklarını aramak için  yetkilileri protesto ettikleri baraj bölgesine katılarak dertlerini dinledik. Ormancık Mahallesi Muhtarı MUSTAFA KEKLİK,Sarıağaç Mahallesi Muhtarı MUSTAFA  KARATAŞ, Akine Mahallesi Muhtarı SÜLEYMAN DUMAN  üç mahalleyi temsilen yapmış oldukları ortak açıklamada: Devletin, yani iktidarda bulunan AKP’nin ve Hükümeti temsilen gelip söz vermiş olan daire müdürlerinin sözlerini tutmadıklarını, Manisa-Yırcalı’daki zeytin ağaçlarına 400 lira fiyat verilirken kendi zeytin ağaçlarına 100 lira fiyat biçtiklerini,devlet tarafından yapılan evlerin en kötü şartlarda sizlere mal oluşu yüzbinlirayı geçmeyecek demelerine rağmen şimdi ise yüzkırkbin (140.000TL) liradan yer sahiplerine satış yapmak istediklerini, istimlâk sırasında yıkılan evlerine ise ellibin(50000) ile yüzbin (100000) arasında istimlâk bedeli fiyat biçtiklerini, yapılan evlerin şimdiden akar olduğunu,  gelir ve geçim kaynaklarına uygun olmadığını, ne soğan ekebilecek, ne kurbanlık bağlayacak ne de inek besleyecek yerlerinin olmadığını belirterek tripleks şeklinde olan evin hangi katına hayvanlarımızı bağlayacağız sorusunu sorup muhtarı oldukları insanların dertlerini anlattılar.

 

 

İLKAY AYDIN, ŞERİFE HAN isimli Hanımlar:  Âdeta ağlamaklı bir  ses tonuyla hükümetin ve hükümetçe görevlendirilen kişilerin sekiz(8) maddelik vermiş oldukları sözlerin hiç birini tutmadıklarını, çok kötü bir şekilde mağdur edildiklerini anlattılar.

 

HÜSEYİN ŞİMŞEK isimli vatandaş ise  ğrenci olan 4 çocuğunu zor şartlarda okutmaya çalıştığını bu mağduriyetle tam çaresiz kaldığını belirterek haksızlıkların kaldırılmasını istedi.

 

Köylülerin bu protestolarına CHP Mersin Milletvekili ALİ RIZA ÖZTÜRK: “Haklı davalarında köylülerin yanında olacaklarını, köylülere zulüm yapıldığını, bunun bir hak yemek olduğunu söyledi. Kendilerine 1150 odalı kaçak saray yapacaklarına vatandaşın hakkını versinler” dedi. ÖZTÜRK, olayı çözmek için bazı yetkili yerlerle de telefon görüşmesi yaptı. Protestoya Anamur CHP ilçe Başkanı AYHAN GÜVEN ve yönetim kurulu da destek için oradaydı. Anamur Belediye Başkanı MEHMET TÜRE de: “Devletin yapmış olduğu böyle hizmetten memnun olduklarını ancak vatandaşın da mağdur edilmemesi gerektiğini, herkesin  hakkının verilerek bu barajın açılışının davullu zurnalı bir şenlik havası içerisinde olması gerektiğini” belirtti.   M H P Anamur İlçe Başkanı ERDAL BULUT  ise: “Sizlerle  beraber olduğumuzu belirtmeye geldim..Buradaki vatandaşlar mağdur edilmemeli,eğer bir yerde bir haksızlık bir yanlışlık varsa biz bu haksızlığa karşı çıkarız” dedi.

 

Bu konuşmalar yapılırken orada bulunan köylülerin büyük bir bölümünün Ermenek maden faciasında ayakkabısı gösterilen Recep amcadan çokta farklı olmadıkları her hallerinden belliydi.

 

Devlet vatandaşının hakkını asla inkar etmemeli, istimlâk ettiği yerlerin değerini verdiği gibi cömertte davranmalıdır. Burada zar zor hayatını devam ettiren insanlar yerlerinden yurtlarından mahrum edilmişse, hakları yerine getirilmemişse bu hal devleti idare eden AKP iktidarının suçudur. İstedikleri zaman her yere para yetiştirenler bu üç köyümüzün insanlarına da para ayırarak bu mağduriyetten kurtarabilirler. Kaldı ki bu köylüler sadece devletin istimlâk ettiği ev ve arazilerinin bedellerini istiyorlar.

 

Elbette baraj yapılmalı, elbette Kıbrıs’a su gönderilmeli, elbette yapılacak işler için istimlâk yapılmalı ama vatandaş asla mağdur edilmemeli. Alınan yerlerin değeri hakkıyla yer sahiplerine ödenmeli.

 

KÖYLÜLERİMİZİN MAĞDUR EDİLMEMESİ DİLEĞİMLE.

 

Mustafa KAYA

Bu haber 2212 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur