gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 883  
»Toplam 15036126  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.166.98
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Çukurpınar, Yayla Gezisi

Dr.Gülay UYSAL

04 Eyl?l 2013, 09:37

Dr.Gülay UYSAL

     Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Anamur) Bu hafta konumuz derneğimizce yapılan doğa gezisi, yürüyüşü..

 

                   GEZİDEN HAFIZALARDA KALAN ANILAR

 

    Sabahın erken saatlerinde (saat=05.00) uykularından fedakarlık ederek sayın belediye başkanımız başta olmak üzere, güzide basın mensuparı, saygıdeğer gezisever misafirlerimizin , uykulu gözlerini ovuşturarak bindikleri otobüslerle gezimize başladık.Gezimize bir başka renk katan Şafak ve grubu da gezi boyunca neşeli parçalarla,oyun havaları ile bir başka güzellik yarattılar.

 

    Yol boyunca harkulade doğa manzarası eşliğinde sabahın ilk ışıkları ile beraber; Çataloluk köyünü ve Sarıdana köyünü geçtikten sonra otobüsün bir tanesinin bozulması ve Anamur’dan tekrar otobüs çağrılması gibi küçük problemler yaşamamıza rağmen tek bir sorun var ki o da yolun ne kadar bakımsız ve virajlardan çıkarken yolcuların korkması, arabaların çok zorlanması idi. Buradan ilgili mercilere seslenmek istiyorum; eğer bu Çukurpınar yaylası yoluna bir bakım yapılabilir ise inanıyorun ki Anamur turizmine katkısı inanılmaz olacaktır. Ancak doğanın güzelliği ve gezisever saygıdeğer misafirlerimizin bütün bu zorluklar karşısında bir an bile tereddüt etmeden yolumuza devam etmemiz şaşılacak kadar güzeldi.

 

    Buradan sayın belediye başkanımız MEHMET TÜRE başta olmak üzere güzide basın mensupları; ve katılan geziseverlere cesaretlerinden ve muhteşem neşelerinden taviz vermeyip eğlenmeye devam etmeleri takdire şayandır.

 

    Teniste üstüne geldiğimizde ise sabahın o serin esintisinde çeşmenin başında o inanılmaz doğa manzarası karşısında, soralarımızı yerlere serek herkes azığını birbiri ile paylaşarak unutulmaz bir kahvaltı yaptıktan sonra, zorlu ve virajlı yollardan Kaşpazarı yaylasına doğru yol almaya başladık.Yolcular yolun bozukluğu bir tarafa dik ve uçurumlu olması nedeni ile panik olmamaları hemen hemen imkansızdı. Uzun ve dik uçurumlu virajlı yollardan sonra Kaş Pazarı yaylasına geldiğimizde bir mola verdik. Yaylada oturan vatandaşlar belediye başkanımızı da bizimle birlikte görünce çok mutlu oldular ve bu anı ölümsüzleştirmek için de basın mensupları sıraya geçti.

 

    Kaş pazarı yaylasının serin havasını ve insanların sıcakkanlı ilgisini yüreklerinde saklayarak Çamurlu yaylası’na doğru yola koyulduk.Yine dik ve sarp yokuşlardan otobüslerin zorlanarak çıktığı yollardan geçerek Çamurlu yaylası’na geldik.Buradaki natürel doğanın bir başka pencereden nasıl görüldüğünü yaşamadan anlayamazsınız.Bu kısmı anlatmakta zorlanıyorum görmeniz gerektiğini şiddetle öneriyorum. Çukurpınar Yaylası Düden Mağrası ‘ na geldiğmizde geziseverler çok yorgun olmalarına rağmen büyük bir keşfetme arzusu ile Mağraya doğru koştular…

 

    Dönüşte Ortayurt Yaylası’nın soğuk suyundan kana kana içtikten sonra ,meşhur tuluk aranı eşliğinde tantunin tadına doyamadık.Konuklarımıza Şafak ve grubu tarafından muhteşem müzik ziyafeti ardından sayın başkanımız Mehmet TÜRE ve dernek başkanı Dr. Gülay Uysal, Dr Yahya Ayhan, Elif Ayhan, Onur Atik, İsmail Atik, Sebahat Topşar, Perihan Gümüş tarafından yöremize ait folklörümüzden bir potpori gösterisi sunulmuştur. Uzun süre hatıralarda kalacak folklör gösterisi sonunda çok yorulan ekibe ve sevgili izleyicilere yöremize özgü kar hoşafı ikramı yapıldıktan sonra, yorucu bir dönüş için yola çıkılmıştır.

 

    Uzun bir yolculuktan sonra Karamıklı Yaylası’nda son mola verildiğinde başkanımız tarafından ikram edilen karpuz ve kavunun tadı unutulmayacaktır. Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği‘nin 1 Eylül Pazar günü düzenlediği ÇUKURPINAR yaylası DÜDEN MAĞRASI kültür ve tanıtım gezisi’ne geçen yılda olduğu gibi bu yılda yardım ve desteğini esirgemeyen sayın belediye başkanımız MEHMET TÜRE’ye katılımlarından ve katkılarından dolayı derneğimiz adına buradan teşekkür eder; saygılarımızı sunarız.

 

                      03.09.2013

                     DR.GÜLAY UYSAL

                     Kükür Köyleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı

Bu haber 2463 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur