gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 14  
»Bugün 607  
»Toplam 15041577  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.191.228.88
» Bu sitemizi ziyaretiniz

ATA'NIN 74. YILINDA

Yaşar ALICI

24 Kas?m 2012, 12:00

Yaşar ALICI

ATA’NIN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 74. YILINDA

Dört yüz on üç bin yurtsever Atasının huzuruna çıkıp, duygusunu, düşüncesini, inancını, kıvancını yurt ve halk sevgisini tazeleyip huzur içinde oradan ayrılırken, kimileri de Atatürk’ümüzün huzuruna çıkmayarak O’ nu huzursuz etmemişlerdir.

219 yıllık şark politikasının, bu iş tamam, politikamız kemale erdi diye ellerini ovuşturdukları anda, Mustafa Kemal’i karşılarında bulup, bu politikayı tuz buz edince  Lolyd  Corciun İngiliz Parlamentosunda siyasi iflasının hesabı sorulurken O “Ne yapabilirim, asırlar nadir olarak bir dahi yetiştirir. Ne yazık ki bu asırda bu dahi de Türklerde çıktı” deyip siyasi hayatına son vermiştir.

Yoktan var edilen bu vatanda, miras yedi rahatlığıyla her türlü olanağı hazır bulan insanların şükran duyacakları bu olağanüstü dahi insana kin ve öfke duymalarının izahı nedir? Acaba!!!

Sosyal kurumların en temel, en köklü birimi olan, aile biriminin temelinin ana ve babadan oluştuğunu kim bilmez!!!

Bu kurumun çocuklarının babası, yani Ata’sı belli değilse bu çocuklara ne dendiğini kim bilmez!!! En geniş, en oylumlu sosyal kurum olan devletin kurucusunun belli olmadığı zaman o devlet çatısı altındaki bireylerin vasfı ve sıfatı ne olur?!!!

Kimliği, kişiliği, sosyal statüsü ne olursa olsun var oluşumuzun Atamıza saygının temel insani vasıf olduğu tartışılabilir mi?!!!

Ulusumuzun kurtarıcısı Atamızın dünyanın emperyalist çağa girdiği bir dönemde, bir mazlum ve masum  ülkenin, emperyalizme karşı ilk ulusal kurtuluş savaşını vererek, tam bağımsız bir devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devletini armağan etmiş olduğunu bilmemenin adı ve anlamı nedir?!!!

O, Ata lider sayesinde erk ve varsıllığa sahip olanların, bir zamanlar ABD Devlet Başkanı  Jouson’un İnönü’ye yazdığı ünlü mektup sonrasında, bir Amerikan gazetesinde çıkan makalede Türkiye’yi tanımlamasına benzer duruma düştüklerini bilmiyor olabilirler mi? Meclisteki muhalefet partilerine de sormak gerek!!!  Eğer yaptığınız muhalefet danışıklı bir orta oyunu değilse, iktidarla çene yarışı ile zaman tüketeceğinize, somut taktik ve stratejik hedefi olan politikaları hayata tez elden geçirin…

Hiçbir şey aklınıza gelmiyorsa, 1946-1950 dönemi Demokrat Parti muhalefetine bakın ders alın…

 

Yaşar ALICI

Bu haber 2168 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur