gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 53  
»Bugün 399  
»Toplam 15049887  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.217.109.151
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TAŞELİ'NİN DOĞASINA VE İNSANINA SAHİP ÇIKACAKTIR

TAŞELİ'NİN DOĞASINA VE İNSANINA SAHİP ÇIKACAKTIR

Tarih 17 ?ubat 2013, 18:23 Editör

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Silifke Temsilcilik Başkanı bir açıklama yaparak termik santralle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI (MMO) TAŞELİ’NİN DOĞASINA VE İNSANINA SAHİP ÇIKACAKTIR

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Silifke Temsilcilik Başkanı bir açıklama yaparak termik santralle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

 Açıklama aynen şöyledir: 

“TMMOB Makine Mühendisleri Odası, Mersin Şube,  Silifke Temsilciliği ile Gemi Mühendisleri Odası Silifke temsilciliği kamu niteliğinde ve konuyla ilgili  bir Meslek Odaları olarak, Akdereli  vatandaşlarımızın daveti üzerine ve  13 Şubat  2013 Çarşamba günü Akdere beldesinde kahvehanede  yapılması  planlanan ÇED süreci halkı bilgilendirme toplantısına gidilmiştir.

 

 Ancak  Akdere’lilerin  bakanlık ve şirket yetkililerine karşı yoğun tepkisi   üzerine  toplantı yapılamamıştır.  Katılan vatandaşlarımız toplantının yapılmadığına ve istemediklerine dair tutanağa imza atmak için sıraya girmişlerdir.

 

 

 

TMMOB MMO Silifke temsilcik Başkanı Emin OKDEMİR ve Mersin Şube Enerji Komisyonu Başkanı Serdar ERKAN ve Gemi Mühendisleri Odası Silifke temsilcisi Yusuf BULDU  Ziraatle geçinen  Akderelilerin  termik santralin kendilerine ve çevreye verebileceği zararlar konusundaki  sorularını yanıtlamışlardır.

 Akdere’liler kendilerine termik santral yapılacağı konusunda hiçbir yetkilinin daha önce bilgi vermediğini, ilk defa bu toplantı nedeniyle haberdar olduklarını söylemesini manidar bulmaktayız.

 

TMMOB bağlı Meslek Odalarının (İnşaat, Mimar, Çevre,  Elektrik, Harita,  Ziraat )  Silifke’deki temsilcileri olarak davet edilmemesinin, bu toplantının  “salt hukuki süreci” tamamlamak için formalite olarak yapılmak istendiğini ve santralin etkileri ve zararları hakkında halkın tam bilgilenmesinin istenmediğini düşünmekteyiz. 

TMMOB bağlı odalar olarak tarihsel adı Taşeli olan bölgenin, Tarım, Turizm, Doğa ve Tarihi miraslar açısından çok zengin olan potansiyelinin Akkuyu’da yapılması planlanan Nükleer Santral’e ilaveten 1 çimento, üç termik santralle beraber çevreye ve kendilerine olan olumsuz etki ve zararları hakkında yöre halkının henüz tam bilgi sahibi olmadığını iş vaadiyle kandırılmak istendiğine inanıyoruz. Zamanla yöre halkının yüzyıllarca ekip biçtiği, geçimini sağladığı bu topraklardan, beklide hayatını ve sağlığını kaybederek, göçmek zorunda kalabileceği, bu yatırımlar hakkında doğru bilgilendirmeden ve onların rızalarını alınmadan yapılmasının yurttaşlarımıza ve doğaya karşı bir suç olduğunu düşünmekteyiz. Çünkü anayasamızda herkesin yaşanabilir bir çevrede yaşama hakkı olduğu vurgulanmaktadır.

 

Daha önce Danıştay tarafından iptal edilen 1/100000’lik Karaman –Mersin çevre planında yer alıp almayacağı belli olmayan bu dört yatırımın kesinleşmeden yapımcı firmaların faaliyetlerini sürdürmelerini etik bulmamaktayız. Bu konuda yatırımcı şirketleri ve ilgili mercileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Demokratik ülkelerde, 40 -50 yıl sonrasını etkileyecek yatırımlarda ve kararlarda halkın tam bilgilenmesinin sağlanarak, gerekiyorsa referandum yapılarak görüşüne başvurulmaktadır. Halk istemiyorsa yatırımdan yapılmış olsa bile vazgeçilmektedir.

 TMMOB a bağlı meslek odası olarak ülkemizin sanayileşerek kalkınması için enerjinin ve istihdamın gerekli olduğuna inanmaktayız. Ancak bu konudaki yatırımlarda yer ve teknoloji seçiminde Üniversitelerin, biliminsanlarının ve ilgili meslek odalarının ve yurttaşlarımızın görüşü alınmadan, salt birilerini zengin etmek için rant amaçlı yapılmasını yanlış bulmaktayız. Bu konuda başta Enerji, Çevre, Turizm ve Tarım bakanlığı olmak üzere, ilgili tüm kurum ve bakanlıkları, siyasi partilerimizi, milletvekillerimizi, ve yurttaşlarımızı,  Yenice’den Anamur’a kadar 312 km açık denize bakan, temiz sahili olan, yılda 300 den fazla güneş gören, zengin bir flora ve fauna varlığına sahip olan ilimizde, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, su potansiyeli açısından zengin olan Taşeli yöresinde, onbinlerce insanımıza iş olanağı yaratabilecek yerli ve yenilenebilir enerji ve turizm tesis yatırımları yapılması için bir araya gelmelerini,  başta Nükleer santral olmak üzere, kirlilik kaynağı tüm yatırımların durdurulması için çaba göstermeye davet ediyoruz. TMMOB bağlı odalar olarak bu konuda halkımıza ve çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzun gereğini yapmaya devam edeceğiz.”

14.02.2013

TMMOB Makine Mühendisleri Odası / Silifke Temsilcilik Başkanı

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi