gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 2195  
»Toplam 15001992  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.219.233.54
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Ayıplı Mal ve Onarım Süresini Aşma

Ayıplı Mal ve Onarım Süresini Aşma

Tarih 21 ?ubat 2018, 23:38 Editör

KazaMağdurDer Gn. Bşk. Ali Körükçü; "Tüketiciler ayıplı ürün ve hizmetler karşısında hemen ilgili firmaya müracaat etmeliler." dedi.

                Ayıplı Mal ve Onarım Süresini Aşma

 

KazaMağdurDer Gn.Bşk. Ali Körükçü; “Tüketiciler ayıplı ürün ve hizmetler karşısında hemen ilgili firmaya müracaat etmeliler.” dedi. 

 

Faturalı ve garantili ürünleri kullanımı sırasında ortaya çıkan ayıplar nedeniyle Tüketicilerin mağduriyet yaşadıklarını, üretici/satıcı firmalara yapılan başvurularda yanıltıcı beyanlarla karşılaşan tüketicilerin tereddüt yaşadıklarını, tüketicilerin bu tür beyanlara itimat etmeden yasal hükümleri ve durumu iyi tespit etmeleri gerektiğini söyleyen Antalya Kaza Mağdurları, Sosyal Güvenlik ve Tüketici Hakları Derneği (KazaMağdurDer) Genel Başkanı Ali Körükçü; “tüketiciler ayıplı ürün ve hizmetler karşısında hemen ilgili firmaya müracaat etmeliler,  sorunun giderilmemesi durumunda ise gecikmeden tüm bilgi ve belgelerle tüketici hakem heyetlerine başvurmalılar.” dedi.

 

 

 

6502 sayılı Tüketici Haklarının Korunması Kanunu’nda Ayıplı mal ve Hizmet ile onarım sürelerini içeren hükümler açıktır. Tüketicilerin firmaların yanıltıcı beyanlarına itimat etmeden durumu iyi tespit etmeleri, yasal gerekçeler ve ilgili belgelerini eksiksiz sunarak hakem heyetlerine başvuruda bulunmaları halinde mağduriyetleri son bulacak ve tazmin haklarını kullanabileceklerdir. Hakem Heyetlerince gerek duyulduğunda zaten bilirkişi incelemesi yaptırılarak sorun tespit edilmektedir. Tüketicinin bilirkişi ücreti ödemesi gibi bir durum söz konusu değildir.

 

Tüketicilerin yaşadıkları benzeri sorunlardan cep telefonu arızası ve mükerrer onarımlar sonrasında yasal tamir-onarım süresi olan 20 işgününün aşılması nedeniyle mağduriyetini bildiren tüketiciye KazaMağdurDer-Tüketici Hakları Derneği’nce başvuru dosyası hazırlanarak ilgili Hakem Heyetine yapılan şikayette; Antalya Muratpaşa İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı da şikayeti ve yaşanan mağduriyeti değerlendirerek (22/01/2018 tarih ve 086820180000292 karar s.) tüketiciyi haklı bulmuştur. Hakem Heyeti ürünle ilgili bilirkişi incelemesi yaptırmış, satılan ürünün ayıplı olması, ürün arızası ve onarım süresini firmanın aşması nedeniyle satıcı firmayı ‘‘ürün ücretini faiziyle birlikte ödemeye’’ mahkûm etmiştir.

 

Yapılan son düzenlemeler ile e-devlet kapısından bireysel olarak veyahutta avukatı aracılığı ile dahi TUBİS - Tüketici Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilmekte, tüm belgeler de buradan sisteme eklenerek gönderilebilmektedir.

 

Yapılan düzenleme ile 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. maddesinde değişiklik yapılarak;

 

(Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: 31 Aralık 2017 Pazar,  Resmî Gazete Sayı: 30287)

          İlçe tüketici hakem heyeti için sınır 4.570 TL’ye yükseltilmiştir.

          İl tüketici hakem heyeti için sınır 6.860-TL’ye yükseltilmiştir.

 

Buna göre 4.570 TL’ye kadar olan uyuşmazlıklarda İlçe Tüketici Hakem Heyeti, 4.570 ile 6.860 TL arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyeti, 6.860 TL üzerindeki tüketici uyuşmazlıklarda ise Tüketici Mahkemeleri görevlidir.

 

Ali KÖRÜKÇÜ

KazaMağdurDer Gn.Bşk.

İş ve Sosyal Güv.Huk.Uzm.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi