gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 28  
»Bugün 1954  
»Toplam 15001751  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.92.84.253
» Bu sitemizi ziyaretiniz
İşsizlik Maaşı Almayı Kolay Sananlar

İşsizlik Maaşı Almayı Kolay Sananlar

Tarih 26 Haziran 2016, 00:50 Editör

İşten ayrıldıktan sonra 30 günü geçirmeniz durumunda başvuru yapabilirsiniz fakat toplam kazandığınız işsizlik maaşı süresinde hak kaybına uğrarsınız.

                    ‘‘İşsizlik Maaşı Almayı Kolay Sananlar’’

 

Çalışanların işsiz kalmaları durmunda hiç olmazsa yeni bir işe kavuşana kadar ihtiyaçlarını karşılayacak olan işsizlik maaşı konusunu değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi ve Antalya Kaza Mağdurları Sosyal Güvenlik ve Tüketici Hakları Derneği (KazaMağdurDer) Genel Başkanı Ali Körükçü; “çalışanlar, öngördükleri yada beklenmedik bir anda işsiz kalmaları durumunda neler yapmaları gerektiğini, nasıl ve hangi şartlarda işsizlik maaşı alabileceklerini hiç vakit kaybetmeden öğrenmeli ve geçerli şartlara haiz olmayı sağlamalılar” dedi.

 

İş akdinizin fesh olması yani işten ayrılmanız durumunda fesihden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış olmanız, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödenmiş olması, feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen veya internet (iskur.gov.tr)  üzerinden başvurmanız, işverenin ayrılışla ilgili girdiği kodlardan uygun bir kod ile işten ayrılmış olmanız durumunda işsizlik maaşı alabilirsiniz..

 

Sigortasında işsizlik fonu kesintisi yapılan herkes yani herhangi bir iş yerinde çalışan sigortalı işçiler işsizlik maaşı alabilir. Memurlar, askerler, BAĞKUR’ lular, tarım sigortası yani sigortasında işsizlik sigortası fonu kesintisi olmayan kişiler işsizlik maaşı alamazlar.

 

İşten ayrıldıktan sonra 30 günü geçirmeniz durumunda başvuru yapabilirsiniz fakat toplam kazandığınız işsizlik maaşı süresinde hak kaybına uğrarsınız.

 

Eğer (iskur.gov.tr)  üyeliğiniz yoksa, iş arayan kaydını yaptıktan sonra İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Başvurusu bölümünden formu doldurarak başvurunuzu yapmanız yeterlidir.

 

Hizmet sözleşmenizin feshi işverence uygun kodla girilmedi ise düzeltme yapılacak işlemlerde 10 gün içerisinde internetten, şayet bu süre aşılırsa SGK müdürlüğüne dilekçe verilmek suretiyle işlem yapılacaktır.

 

İşsizlik maaşı almanız İŞKUR  kurslarından faydalanmanıza engel olmaz. Ayrıca pekçok kişinin endişe ettiği gibi yeni bir işe başladıktan sonra bu işyerinden de ayrılsanız, daha önce almaya hak kazandığınız işsizlik maaşınızı kaldığınız yerden almaya devam edersiniz.İşsizlik maaşı aldığınız esnada şayet asgari ücrete zam yapılırsa sizin maaşınız da herhangi bir değişim olmaz. İşsizlik maaşı PTT ile yapılan anlaşmayla adınıza yatırılmaktadır.

 

İşsizlik maaşı hesaplama için en önemli noktalar primlerin ödenmiş olması ve gün sayısıdır. Son 3 yılda, 600 gün pirim yatması durumunda 6 Ay(180 gün), 900 gün pirim yatması durumunda 8 Ay(240 gün) ve 1080 gün pirim yatması durumunda 10 Ay(300 gün) işsizlik maaşı almaya hak kazanırsınız (4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu uyarınca)

 

İşten ayrılmadan önceki son dört aylık prime esas kazanç dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancın %40’ı alınarak bir hesap yapılır. Hesaplanan bu miktar aylık asgari ücretin brüt tutarının %80’ini geçemez. 2016 yılının I. Dönemi için bu tutarlar 662 ile 1307 TL arasında değişmektedir. Bu miktar asgari ücret brütünün (1647 TL)  %80’ini geçemez.

 

İşsizlik maaşı almaya hak kazanan pekçok kişi ihbar ve kıdem tazminatı almaya da hak kazanmıştır.

 

Ali KÖRÜKÇÜ / Gn.Bşk.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi