gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 1272  
»Toplam 15036515  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.119.107.96
» Bu sitemizi ziyaretiniz
DİBEK'TE PİKNİK VE ANAMUR-BİNGEN HEYETİ PROJE TOPLANTISI YAPILDI

DİBEK'TE PİKNİK VE ANAMUR-BİNGEN HEYETİ PROJE TOPLANTISI YAPILDI

Tarih 28 A?ustos 2012, 02:11 Editör

Başkan Feser sürdürülecek projelerin Anamur ve Bingen açısından kazanımlarının yüksek olacağını ifade etti.

DİBEK’TE PİKNİK VE ANAMUR-BİNGEN HEYETİ PROJE TOPLANTISI YAPILDI

Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Feser, Yabancılar Meclisi Başkanı, Anamur-Bingen Dostluk Derneği 2.Başkanı ve Türk-İslam Kültür Derneği Başkanı Musa Mehmet Arıkan, Anamur-Bingen Dostluk Derneği Başkanı ve Polis Şefi Helmut İrmen, Anamur-Bingen Dostluk Derneği Yöneticisi Ruşen Lorey ve Bingen Meslek ve Sanat Teknik Lise Müdürü Johannes Olliges, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, Kardeş Kent Projeler Sorumlusu ve Kardeş Kent Koordinatörü Belediye Fen işleri Müdürü Hüseyin Gürel, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Personelleri Yaşar Yiğit ve Muhammed İbrahim Arıkan cumartesi gününü Dibek Alabalık Çiftliklerinde proje toplantılarıyla geçirdiler. Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul Anamur’un doğal güzellikleri, Kıbrıs’a gidecek olan soğuk kaynakları ve leziz Alabalıklarını misafirlere tanıtmak için Dibek’e gittiklerini, kardeş kent heyetinin hem eğlendiğini hem de doğaya hayran kaldıklarını, proje toplantılarının da oldukça verimli geçtiğini belirtti.

 

Soğuksu içerine masa attırarak oturan misafirler kiremitte Alabalık yemenin keyfine vardılar.  Bingen Belediyesi Kardeşkent Projeler Sorumlusu Helmut İrmen, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, Anamur Belediyesi Kardeşkent Projeler Sorumlusu Hüseyin Gürel, Basın ve Halkla ilişkiler Görevlileri Yaşar Yiğit ve Muhammed İbrahim Arıkan’ın yaptığı proje toplantısında ise önemli gelişmeler yaşandı. Sürdürülecek projeler kapsamında ilk etapta Bingen’den Anamur’a gelecek olan yaklaşık 10 kişilik genç yaş grubundan insanlar Anamur’un çeşitli noktalarında ve çeşitli kurumlarında 3, 5 ve 7 hafta olmak üzere iş deneyimi kazanmak için staj görecekler. Stratjerleri meslek gruplarına göre yönlendirecek olan Anamur Belediyesi iş disiplinlerini de kontrol edecek. Proje masrafları Kardeş kent Bingen’in başvurusu ile tüm masrafları dahil olmak üzere Avrupa Birliği tarafından karşılanacak. Yine aynı şekilde 50 yaş üzeri yaklaşık 20 kişinin Anamur’a geleceği ve Anamur’dan da öğrencilerin ve 50 yaş üstü kişilerin Bingen’e giderek iş yaşamına 3, 5 ve 7 hafta olmak üzere katılacağı toplantıda kararlaştırıldı.

 

Toplantıda her iki tarafın isteği ile gerçekleştirilecek projeler kapsamında öncelikli olarak Kültür ve Doğa Turizminin canlandırılması da kararlaştırıldı. Bingenli yetkili Helmut İrmen Bingen’den Anamur’a gelmek isteyen birçok ailenin olduğunu, Anamur’u gezmek ve tanımak amaçlı turlar düzenlemek istediklerini belirtti. Toplantı sonucunda varılan ortak görüşte Antalya’ya uçakla gelineceği, Anamur Belediyesi’nin Antalya-Anamur arası otobüs saatlerini bildireceği ve Anamur içi gezi yapılabilecek alanlar hakkında kroki çıkaracağı karalarına varıldı. Doğa yürüyüşü sporları için yaylalara gelmek isteyen Bingenliler için de ayrı bir gezi programı hazırlanacak ve ilk etapta Bingenlilerin küçük gruplar halinde çeşitli zaman dilimlerinde Anamur Belediyesi’nden bağımsız olarak Anamur’a gelmeleri öngörülüyor.

 

FESTİVALE KATILINACAK

Anamur Belediyesi ile Kardeş kent olan Bingen Belediyesi’nin Eylül ayında yapılacak olan Üzüm ve Şarap Festivalleri için gönderdiği davetin ardından yol masrafları gidenlere ait olmak üzere tüm masrafları Bingen Belediyesi tarafından karşılanacak olan gezi programı için Anamur’dan 26 kişilik bir heyet yakında Bingen’e hareket edecek. Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Feser çok yakında başlayacak olan festivale günler kala gerçekleştirdiği Anamur ziyareti ile Kardeş Kent’e verdiği değeri de gözler önüne serdi. Bingen Anamur Dostluk Derneği Başkanı ve Polis Şefi Helmut İrmen de verdiği bilgide festival süresince Anamur’a özel bir tanıtım standı oluşturacaklarını, bu standta Anamur ile ilgili hazırlattırdıkları Kardeş Kent Broşürleri, Almanca Anamur Tanıtım CD’leri ve Anamur ürünlerine yer vereceklerini ifade etti. İrmen ayrıca yapılacak olan festivalin tüm Avrupa’ya hitap eden bir festival olduğunu söyledi.

  

VEDA YEMEĞİ VE BAŞKAN FESER’İN NEŞESİ

Anamur’daki temaslarının ardından Pazartesi sabahı Bingen’e dönecek heyet onuruna Ünlüselek Tesisleri’nde verilen eşli yemeğe Bingen Heyeti’nin yanı sıra Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, Başkan Yardımcısı Ali Ayhan, Belediye Meclis Üyeleri Bünyamin Kozak, Halil Aydoğdu, Şener Elmas, Ahmet Öğür, İbrahim Ertan, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Çilingir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, Yüksekokul Müdürü Yrd. Dç. Dr Akif Altınbıçak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ethem Ziya Alıçlı ve basın temsilcileri katıldı.

  

 Yemek programına Kükürlüler Derneği’nin yayla gezisine Dernek Başkanı Dr. Gülay Uysal’ın davetiyle katılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE ilerleyen saatlerde katıldı. Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul misafirlere hitaben yaptığı konuşmada kendilerini Anamur’da ağırlamaktan onur duyduklarını, Kardeş Kent sürecinin hızla ilerlediğini, verimli görüşmeler ve proje toplantıları gerçekleştirdiklerini, Anamur’dan bir heyetin de yakında Bingen’de gerçekleştirilecek olan festivale katılacağını belirtti. Tuğrul konuşmasının sonunda Anamur adına heyeti temsilen Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Feser’e bir çanta dolusu Anamur’u simgeleyen hediye sundu.

   

Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Feser de yaptığı konuşmada misafirperverlikleri dolayısıyla Anamurlu yetkililere teşekkür ederek oldukça verimli ve etkili görüşmeler yaptıklarını ifade etti.  Başkan Feser sürdürülecek projelerin Anamur ve Bingen açısından kazanımlarının yüksek olacağını ifade etti. Başkan Feser konuşması sonunda Başkan yardımcısı Tuğrul’a Bingen’in simgesi olan kale tablosu ve çeşitli hediyeler sundu.

 

Yemeğin ardından Bingen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Feser’in isteği ile oyun havaları çalındı. Türk Müzikleri eşliğinde misafirler sahneyi doldururken ilerleyen saatlerde programa katılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE de sahnede onlara eşlik etti.

Bingen heyeti 4 günlük yoğun programın ardından pazartesi sabah saatlerinde Anamur’dan uğurlandı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi