gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 53  
»Bugün 537  
»Toplam 15050025  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.15.235.196
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ÇETKODER UYARDI:

ÇETKODER UYARDI: "ŞEKER KREDİLER ÇÖKER KREDİ OLMASIN"

Tarih 18 A?ustos 2012, 02:24 Editör

CETKODER; RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISIYLA Tüketicileri harcamalar ve yapacakları tasarruflar konusunda uyardı.

ÇETKODER UYARDI: ŞEKER KREDİLER ÇÖKER KREDİ OLMASIN

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, RAMAZAN BAYRAMI DOLAYISIYLA Tüketicileri harcamalar ve yapacakları tasarruflar konusunda uyardı.

 “Şeker kredi çöker kredi olmasın”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ramazan ayını idrak ettik. Allah’ın izni ile Bayram kutlamaya hazırlanıyoruz. Tüm tüketici kardeşlerimiz bankaların kendilerine kurdukları ticari tuzaklara düşmesinler. Cazip kredi, şeker kredi, şeker tadında kredi gibi slogan ve reklâmlarla karşınıza tüketici kredisi, ihtiyaç kredisi diye çıkan imkanlara kanmayın, yanmayın. Şeker kredi sonrasında hayatınıza çöker kredi haline gelir ” dedi.

 “İhtiyacınızı düzgün belirleyin, israfa kaçmayın”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ülkemizde insanlarımızın çoğu ihtiyaç belirlemede yanlışlıklar yapıyor. İmkânlarının dışına çıkıyor. Buda sonu hüsran ile biten durumlar yaratıyor. Tüketicilerimiz eğer imkânları yok ise olmayan parayı harcamasınlar, olmayan para için tutup da kredi çekerek huzurlarını kaçırmasınlar, sağlıklarından olmasınlar. Bunun yanı sıra ihtiyaç olmadan alınan bir mal ve malzeme israftan başkaca bir şey değildir. Sırf Bayram da adet yerini bulsun anlayışı ile yahu üç kuruş kredi çeker, yaparız, gibi harcamalara yönelmeyin. Krediler çok ocakları söndürdü. Sadece bizim kayıtlarımızda ülkemiz geneli aldığı tüketici, ihtiyaç kredisini ödeyemeyen ve icraya düşen 13 bin insanımız var” dedi.

           

    “Borç, yeni bir borçlanma ile kapatılmaz unutmayın”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Tüketicilerimiz ihtiyacı olsun, olmasın düşünmeden borçlanıyorlar. Sonrasında bir o banka, bir bu bankaya giderek borcu yeni borçlanmalar ile kapatmaya çalışıyorlar. Gittikçe batağa giriyorlar. Bu kez piyasadaki farklı tefecilerin eline düşüyorlar. Kimisi Kuyumcu adı altında, kimisi cep telefonu bayisi adı altında kimisi başka ad ile kredi kartından peşin alış veriş yapmış gibi çekip, belli miktar keserek tüketiciye sunuyorlar. Bunların sonucu da felaketler ile neticeleniyor. Tüketicilerimiz kesinlikle piyasadaki tefecilerden, ayrıca kredi kartınızın borcunu ödüyoruz, kredi borcunuzu ödüyoruz gibi söylemler içine giren üçüncü şahısların türlü çeşitli beyanlarına kanmasınlar. Kendileri için yıkım olur” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Ramazan Bayramı önemli dini bayramlarımızdan birisidir. Bu ayın yüzü suyu hürmetine rabbim tüm insanlarımıza, iyilik, sevgi, saygı, barış, huzur, sağlık ve mutluluk versin. Rahmetini ve mağfiretini esirgemesin. Tüm tüketici kardeşlerim ise Bu bayramda büyüklerini ziyaret etsin, anne ve babaların yaşıyorlar ise ellerini öpsün, Vefat etmiş iseler mezarlarını ziyaret etsin, akraba, eş dost, komşu ziyaretlerini unutmasın. Fitrelerinizi vermeyi unutmayın. Durumu dinen müsait olanlar ise zekâtını vermeyi de unutmasın. Dinimiz hiç şüphesiz ki yardımlaşmayı, iyilik yapmayı, paylaşmayı, bölüşmeyi, birbirimizi sevmeyi ve hoşgörülü olmayı emreder. Bu duygu ve düşünceler ile tüm tüketicilerimizin Ramazan bayramını kutlar, barış, huzur ve mutluluklar dileriz” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi