gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 582  
»Toplam 15041552  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 13.58.39.23
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'da Elektronik Su Sayaçlarına Geçildi

Anamur'da Elektronik Su Sayaçlarına Geçildi

Tarih 26 May?s 2012, 00:12 Editör

ESS'yi birinci ağızdan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE bizzat anlattı ve detayları firma yetkilileri ifade etti.

Anamur  Elektronik Su Sayacı (ESS)’na geçti.

 

Elektronik Sayaç Sistemi’ni Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe firma yetkililerinin de katılımıyla Basın Mensuplarına ilk montajın yapıldığı alanda Yeşilyurt Mahallesi’nde tanıttı.

 

Ön ödemeli kart sistemli su sayacı uygulamasına ilk geçen konut sahibi Halil İbrahim Deniz olurken, ilk geçen işyeri ise Ahmet Nohut Reklam oldu.

 

 

ESS’yi birinci ağızdan Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE bizzat anlattı ve detayları firma yetkilileri ifade etti.

 

Başkan Mehmet TÜRE bu projeyi uygulamadan önce kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdiklerini, Ankara gibi büyük kentlerde sistemi daha önce kullandıklarını ancak kullanma ile sorumluluk almanın çok farklı olduğunu, bunun için her şeyi en ince ayrıntısına kadar gözden geçirerek vatandaşa en uygun hale getirildiğini söyledi ve; “Fabrikayı ben daha önce gezdim. Sayaçların çıktığı her aşamayı gördüm, not aldım. Anamur için güzel bir proje. Bu Anamur’da; Toplu Taşımada kartlı sistem ve Otopark yerinden sonra üçüncü teknolojik çalışmamızdır. İlerleyen günlerde mekanik saati kullanmayıp tamamen dijital saate geçeceğiz. 10 yıl içerisinde aboneliğe zorunluluk getirmedik. Yeni aboneler kullanmak zorunda. İlk elektronik su sayacına geçişte vatandaşın sayacına 25 ton su ücretsiz olarak yüklenecek. Ev sahibi ve kiracılar arasında, su faturası yüzünden yaşanan sorunlar tarihe karışacak. Bu sayede su faturası yazmak için tek tek dolaşan belediye görevlilerinden tasarruf edilerek, buradan artan işgücü başka sahalarda değerlendirilecek” dedi.

 

Kart dolum işlemlerinin ilk etapta belediyede yapılacağını söyleyen Başkan  Mehmet TÜRE; “ Abonelere çipli tüm abone bilgilerini saklama özelliğine sahip kartlar verilecek. TL üzerinden su yüklenecek. Kullanımı çok kolay, kart sayaca takılacak. Suyu kullanmaya başlayacağız. Ayrıca sayaç üzerinde kalan kredi bilgilerini görebileceğiz. Kartlar kopyalanmaya karşı engelli ve kart başka sayaçta çalışmayacak. Paranızdan tasarruf yapmış olacaksınız, fatura ödeme gibi bir sorununuz olamayacak, belki belediyeye bile aylarca uğramayacaksınız. Kaçak su kullanımlarına müsaade etmeyeceksiniz ve en önemlisi, su tasarrufu alışkanlığı kazandıran bu sistem sayesinde hem aile bütçenize, hem de milli ekonomimize en büyük katkıyı yaparak, gelecek nesillerimizi susuz bırakmayacaksınız. Meclis kararına göre resmi kurumlar, yeni aboneler, 10 yılını dolduran mekanik sayaçlı aboneler ve işyerlerinde Elektronik su sayacına en kısa sürede geçilecek” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Firma yetkilileri ise Basın mensuplarına yaptıkları açıklamada ESS’nin çalışma sistemini ve kullanım kolaylığı ile sunduğu avantajları anlattılar. ESS daha ucuz su satın alınması, zaman kaybının önlenmesi, fatura sorunlarının son bulması, ev sahibi-kiracı sorunlarının çözümü, su tasarrufu, kaçak suyun kontrolü, evleri su basmasına karşı koruma, hatta meydana gelen kaçakları önleme gibi detayları anlattılar.

 

 

Sayaçlar hakkında gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan firma yetkilileri açıklayıcı bilgiler verdi. Saatlerde 10 ton su satın alan kullanıcının suyun 7 tonunu kullandıktan sonra sayacın otomatik olarak suyu kestiğini, 3 tonu her zaman yedek olarak hafızasında tuttuğunu, sayaçta yer alan düğmeye basarak 3 tonun karta yeni TL yükleyene kadar kullanıldığını ifade ettiler. ESS haftasonu, mesai saatleri dışında TL’niz bittiğinde suyunuzu kesiyor ancak yine üzerinde yer alan kontrol düğmeleri sayesinde suyunuzu açabiliyorsunuz. Mesai başlayana kadar suyu size veriyor. Mesai başladığında otomatik olarak tekrar kesiyor. Sonrasında ise mesai saati içerisinde yapacağınız TL yüklemesinde kullandığınız su miktarını düşerek kullanıma devam etmenizi sağlıyor.

 

Basın mensuplarından gelen yangın durumlarında ne olacak sorusuna ise firma yetkilileri: ‘Yangın durumunda kartınızda TL’niz olmasa, suyunuz sayaç tarafından kesilmiş dahi olsa üzerinde yer alan çift kontrol tuşuna 6 saniye basılı tutarak suyu açabiliyorsunuz. Bu sayede tam 6 saat suyunuz akıyor, bu da küçük çaplı ev yangınlarını söndürmeye yetecek su miktarına denk geliyor’ dediler.

 

Tamamen vatandaş menfaatlerini gözeten yeni su sayacı uygulamasına ilk geçen mesken sahibi H.İbrahim Deniz’e Ön ödemeli kartını Başkan Mehmet TÜRE verdi ve Anamur’a hayırlı olmasını diledi.

 

ESS’ye ilk geçen işyeri olan Ahmet Nohut Reklam’ı da ziyaret eden Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE ve Basın Mensupları’na burada ESS siteminin çalışması, 24 saat ücretsiz servis imkanı ve 5 yıllık garanti süresi hakkında bilgi verildi. Firma yetkilileri ayrıca Kart dolumu sağlayan el terminalleri ve ileride şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilecek olan personel olmaksızın ön ödemeli kartlara otomatik yükleme yapacak olan kiosk cihazlarını anlattılar.

 

Daha ilk gününde ESS Elektronik Su Sayacı Sistemine geçmek için firma Gürbüz Yapı’ya ve belediyeye yoğun bir müracaat gerçekleşti.

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi