gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 259  
»Bugün 976  
»Toplam 15000773  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.87.209.162
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Mutfak Yanıyor!

Mutfak Yanıyor!

Tarih 10 ?ubat 2016, 23:50 Editör

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dal; "tüketicinin mutfağında yangın var." dedi.

                          “Mutfak Yanıyor!” 

"Gıda fiyatlarındaki artışı değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dal; “tüketicinin mutfağında yangın var.” dedi.

 Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER), Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dal konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 TÜİK, 2016 Ocak aylık enflasyonun yüzde % 1,82, 2015 Ocak itibariyle yıllık enflasyonun yüzde 9,52 olarak gerçekleştiğini açıklamıştır.

 TÜİK’in açıkladığı gıda ve içecek fiyatları ile mutfağa yansıyan artış örtüşmemektedir. Tüketici Birliği Federasyonu ve Tüketici Güvenliği Derneğine ulaşan tüketici bildirimleri, örgütümüzün ülke genelinde bir yıldır sürdürdüğü market-pazar gözlemleri ışığında, tüketicinin mutfak enflasyonunun yıllık yüzde 20-25 bandında olduğu tespit edilmektedir.

        
 
        2016 yılının başından beri ardı ardına gelen zamlar ve bu zamlara bağlı fiyat artışları tüketicinin yaşamını iyice zorlaştırmış bulunmaktadır. Buna bağlı olarak açlık sınırı 1.447,20 TL., yoksulluk sınırı ise 4.714 TL. olmuştur.

Gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekmek amacıyla Tüketici Birliği Federasyonu ve Tüketici Güvenliği Derneği bir kamuoyu araştırması yürütmektedir. http://www.tgder.org/?p=1076 linkinde yayınlanmakta olan anket ile gıda fiyatlarındaki artışa ilişkin olarak, tüketici algısının belirlenmesi amaçlanmaktadır.

29 Şubat 2016 tarihine kadar sürecek olan anket sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır. "

Mustafa Dal

Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi

Tüketici Güvenliği Derneği (TGDER)

Yönetim Kurulu Üyesi

05326441400

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi