gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 25  
»Bugün 241  
»Toplam 15049729  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.109.5
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ERDEMLİ KÖYLÜ PAZARI İLE TANIŞTI

ERDEMLİ KÖYLÜ PAZARI İLE TANIŞTI

Tarih 23 Kas?m 2015, 22:38 Editör

Erdemli Belediyesi, ilçede bir ilke imza atarak köylü üretici pazarı kurdu.

ERDEMLİ KÖYLÜ PAZARI İLE TANIŞTI

 

Erdemli Belediyesi,  ilçede bir ilke imza atarak köylü üretici pazarı kurdu.

 

Vatandaşların doğrudan üreticiden, doğal ürünlerle buluşabilmesi için bu uygulamayı başlattıklarını dile getiren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tolu, "diğer taraftan da üretici ürününü değer kaybı yaşamadan satmaktadır. Yani alan da kazanıyor, satan da" diyerek uygulamanın önemine vurgu yaptı.

 

 

 

Erdemli tarihinde ilk defa üretici köylü pazarı kuruldu. Erdemli Belediyesince hayata geçirilen uygulamadan vatandaşların memnuniyeti gözlerden kaçmadı. Yıllardır böyle bir hizmetin olmasını beklediklerini dile getiren vatandaşlar, Erdemli Belediyesi teşekkür ettiler.

 

 

Erdemli'de göreve geldikleri günden bu yana birçok ilke imza attıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, köylü-üretici pazarının da Erdemli de bir ilk olduğunun altını çizdi. Devletin, insanların mutluluğu için var olduğunu kaydeden Tollu, bu bağlamda Erdemli Belediyesi olarak ilçede bulunmayan hizmetleri vatandaşlara armağan ettiklerini söyledi. Erdemli'nin yılardır bu yana kangren haline gelen hizmet eksikliğinin olduğuna vurgu yapan Tollu, "geçmiş dönemde bu eksiklikleri büyük ölçüde tamamladık. Fakat yeni büyükşehir yasası ile belde ve köyler Erdemli Belediyesine devroldu. 12 olan mahalle sayımız 71'e çıktı. Bu bağlamda Mersin'in en çok büyüyen ilçesi olduk. Yeni bağlanan yerlerin birçoğunda gördük ki; durum içler acısı. Doğru dürüst hizmet gitmemiş. İnsanlar hizmetsizliğe alışmış ve bizden haklı olarak hizmet bekliyorlar. Allah'ın izniyle kimsenin Erdemli'de hizmet eksiği olmayacak. Bugüne kadar yolu olmayan yerler var. Bunları gidermeye başladık. İnsanlarımızın bu konuda ne ihtiyaçları varsa gidereceğiz. Değerli vatandaşlarımızdan bu konuda biraz zaman ve sabır istiyoruz. İnsanlarımızı mutlu edeceğiz" diye konuştu.

 

 

Köylü-üretici pazarının da bu çalışmalardan bir tanesi olduğunu belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yine Erdemli'de bir ilk olan kapalı pazaryerinin ilçeye kazandırılmasından sonra, köylü pazarı hizmetinin de hizmete sunulduğunu kaydetti.

 

 

Köylü-üretici pazarında ürünlerini satan vatandaşların mallarını aracı, komisyoncu olmadan gerçek değerinde sattığını ifade eden Tolu, pazardan alışveriş yapan halkın da doğal ürünlere ucuz bir şekilde ulaştığını söyledi. Bu sayede hem satanın hem de alanın kazandığını beyan eden Tollu, pazarın tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

Pazar yerinde satış yapan vatandaşlarsa, bu pazarın Erdemli'de ilk defa kurulmasını sağlayan Erdemli Belediyesine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi