gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 45  
»Bugün 286  
»Toplam 15049774  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.17.75.227
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TÜRK BÜRO-SEN'DEN BAYRAMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

TÜRK BÜRO-SEN'DEN BAYRAMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Tarih 28 Eyl?l 2014, 14:48 Editör

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Türk Büro-Sen Şube Başkan Yardımcısı Mustafa GÜVEN basın açıklaması yaptı.

        TÜRK BÜRO-SEN’DEN BAYRAMA İLİŞKİN AÇIKLAMA 

 

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Türk Büro-Sen Şube Başkan Yardımcısı Mustafa GÜVEN basın açıklaması yaptı.

 

Mustafa GÜVEN açıklamasında, “Yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında memurların maaşları her geçen gün erirken, 2014 yılında özellikle gıda ve ısınma başta olmak üzere yaşamsal harcamalara gelen zamlar karşısında hayal kırıklığına uğrayan memurlar bu yıl kurban vecibelerini yerine getirmekte de zorlanacaklar” dedi. 2014 yılının tamamı için memur maaşlarına yalnızca 123 lira zam yapıldığını hatırlatan Güven, memur maaşlarının zaten doğalgaz, benzin, et, kira, su gibi ürünlere gelen zamlar karşısında eridiğini, artan kurbanlık fiyatları karşısında ise memurların dini vecibelerini yerine getirmekle, ailesinin geçimini sağlamak arasında seçim yapmak zorunda kaldıklarını” belirtti.

 

Güven, şunları kaydetti:

 

“Bir yıl içerisinde iğneden ipliğe her ürüne zam geldi. 2014 yılının ilk 9 ayı temel alındığında bile genel gıda harcamaları %19 zamlanırken yumurta fiyatı %16, kuru bakliyat  %34, meyve %47, sebze %13, ekmek %14, su %9 arttı. Dolayısıyla memurlarımızın alım gücü de azaldı. Bu nedenle vatandaşlarımız her bayrama biraz daha zor şartlarda giriyor. Geçtiğimiz yıla oranla kurban masrafı da ortalama 100 lira arttı. Geçen yıl küçükbaş kurbanlıklar marketlerde ortalama 620 lira iken bu yıl 695 liraya yükseldi. Büyükbaş kurbanlıkların ise 7’de 1 hissesi geçen yıl 693 lira iken bu yıl 795 lira oldu.  

 

Geçtiğimiz yıl bir ailenin gıda ve kira harcamaları 1.391 lira idi. Bu yıl bu rakam 1.588 liraya yükseldi. Memur maaşına bir yıl için 123 lira zam yapılmasına karşın bir ailenin aylık kira ve gıda gideri 197 lira yükseldi. Buna göre memur maaşı bir yılda yalnızca kira ve gıda karşısında 74 lira eridi. Ortalama memur maaşının Eylül itibarı ile 2.185 lira olduğu düşünüldüğünde ortalama ücretle geçinen bir memurun ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için maaşından geriye yalnızca 597,46 TL kalıyor.  Bu durumda memurlarımızın en az 700-800 TL tutarındaki kurban vecibelerini yerine getirmesini imkânsız hale getiriyor.

 

Hangi hesabı yaparsak yapalım memurların sürekli kayıp içinde olduğu ortaya çıkıyor. Son yıllardaki politikalar, memur maaşlarının her alanda erimesine neden oldu. Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre bu dönemde memurların alım gücündeki erime, bazı zorunlu tüketim harcamaları karşısında %70’e ulaştı.”

 

 

İktidarın vatandaşların dini vecibelerini yerine getirebilmesi için gerekli ekonomik imkânları sağlaması ve dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğine bir kez daha vurgu yapan Mustafa GÜVEN, “Bir tarafta ailesinin geçimini sağlamak için yapmak zorunda olduğu giderler; diğer tarafta dini bir vecibe olarak gördüğü kurban ibadeti memurları kara kara düşündürmektedir.” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR!

ÜRETİCİYE YAPILAN İHANETİN BEDELİ ÇOK AĞIR ÖDENİR! Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş çilekte oynanan oyunlarla ilgili açıklama yaptı.

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI

TAVUK ETİ ÜRETİMİ VERİLERİ AÇIKLANDI Tavuk eti üretimi 172 bin 823 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi