gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 21  
»Bugün 651  
»Toplam 15037510  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.117.153.38
» Bu sitemizi ziyaretiniz

ANAMUR DA BİR TAYYİP -2

Atila BOZKURT

23 Haziran 2013, 17:27

Atila BOZKURT

               ANAMUR DA BİR TAYYİP -2

Zirveye çıkmak kadar zirvede kalabilmek de çok önemli. Bir büyüğümüz demiş ya siyaset zor zanaat. Bir işte başarılı olacaksan eleştirilere açık olacaksın, hakaret olmamak kaydı ile eleştirilerden korkmayacaksın. Eleştirileri alacaksın, istişare yapacaksın, yönetilmeden yöneteceksin. Sadece ben yaparım her şeyi ben bilirim derseniz o zaman farkında olmasanız bile yönetilirsiniz. Çünkü istişare yapmadan eleştirileri dikkate almadan işe hâkim olamazsınız. Yapmış olduğunuz hep sizin doğrularınız olur. O doğruda sizi nereye götürür Allah bilir.

Her işin kendine göre bir ölçüsü bir kuralı vardır. Bir yeri yönetirken atayacağın kişiler sizi temsil eder.

Sıradan bir işi için herkesi koyabilirsiniz Ancak kendinize eş değer ve sizi temsil edecek bir atama yapıp, görev verecekseniz o halkı temsil eder siz oraya kafanıza göre atama yapamazsınız. Herkesi memnun etmeniz mümkün değil, ancak halkın çoğunluğunun eleştiri ve önerilerini dikkate almak zorundasınız.

Önceki yazımızda demiştik ya yol arkadaşları ile yollar yavaş yavaş ayrılıyor. Daha ilk gün başlamıştı bazı şeyler, ancak herkes zaman lazım diyordu. Siz görünüşte iyi bir partili olabilirsiniz. Ama iyi bir teşkilatçı olmayabilirsiniz Zaten hep sıkıntılar bundan kaynaklanmıyor mu? “Tok acın halinden anlamaz.”

Bu atasözünden biraz bahsedersek çok yönlü değerlendirebilirsiniz. Bir insanı seçersiniz seçim almak için iyi bir vitrin olabilir, işin başında iyi bir partili de olabilir. Çağımızın Dede Korkut’u OZAN ARİF ne diyordu:

İbadet yapınca kaçmaya kalkıyoruz,

Teşkilattan davadan geçmeye kalkıyoruz,

İki rekat kıldıkmı uçmaya kalkıyoruz,

Ülkücü davasını yaşamalı bilmeli,

İktidara gelirse hak ederek gelmeli.

Aday adaysınız veya adaysınız teşkilat, yol arkadaşı çok iyi ama seçim biter de mührü bir elinize geçirdiniz mi ne teşkilat ne de yol arkadaşı kalıyor. Ya çok geride durur, teşkilatı unutur seçime kadar, ya da her yerde mühür bende Süleyman benim der. Oysa siz görevinizi yerli yerinde yaparsanız üzerine basarak yukarı çıktığınız insanları unutmadan yola devam ederseniz sorun kalmayacaktır.

Siz herşey olamazsınız. Yapmış olduğunuz iyi işleri milletin gönlüne yerleştirip, milletle beraber o sevgiyi taçlandırmazsanız o zaman bir yanlış dokuz doğruyu götürür. Bir gönül kırdın mı yanında 25 kişi götürür, bir gönül kazanırsan da 25 kişi ile birlikte gelir. En iyi reklam insandır. Siyah takım elbise, siyah bir araba oldu mu dokunmayın dünyama, keşke o siyah araba murat 124 olsa da diğeri gönüllerde kalsaydı.

Ülküsü uğruna hiçbir karşılık beklemeden sadece ALLAH rızası için vatanı ve milleti için toprağa düşmüş olan bir ülkü devinin mezarına bir tas su dökeceksin, döktüğün suyu da, gördüğüne söyleyeceksin görmediğine de mektup yazacaksın ondan sonrada ahkâm keseceksin. İşte sana bir yanlış ve dokuz doğruyu götürdü. Belki de tüm doğrular gitti onu zaman gösterecek.

Çok sayıda okuyucumuz yazımızın birinci bölümü yayımlanınca telefonla arayıp sordular: “İsim vermiyorsunuz. Yazınızda kimi kastediyorsunuz?” Cevap veriyorum: Bizim sözümüz ortayadır. Doğrudan, haktan yanadır. Hedefe ulaşana, ulaşmak isteyene de söylüyoruz.  

(CENABI MEVLAM İZİN VERİRSE HAFTAYA YAZIMIZIN ÜÇÜNCÜ BÖLÜMÜYLE DEVAM EDECEĞİZ İNŞALLAH)

Atilla BOZKURT

Bu haber 2115 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur