gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 705  
»Toplam 15037564  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.117.81.240
» Bu sitemizi ziyaretiniz

ANAMUR'DA BİR TAYYİP-1

Atila BOZKURT

17 Haziran 2013, 20:11

Atila BOZKURT

            ANAMUR'DA BİR TAYYİP-1

 28 Mart 2009 yılı yerel seçimlere yaklaşık bir yıl var. Genç dinamik bir aday adayı kendini tanıtmaya çalışıyor. Kapı kapı geziyor. Diğer aday adayları da çalışmalarını yapıyor.  

Genel merkez adayı belirleyene kadar bir sürü çalışma yapılıyor. Genel merkez adayını belirleyip atama yapınca adata bir deprem etkisi yaparcasına ortalık karıştı. 50 Kişilik yönetim listesinden yaklaşık 25 kişi parti binasında basın toplantısı yaparak parti yönetiminden ayrıldılar.

 

Herkesin kendine göre doğruları vardı. Geri kalan arkadaşlar yeni bir başkan ile 4 yıl önce yere düşen bayrağı tekrar yerine dikmek için vargücüyle gece gündüz çalışıyor. Bir secim komitesi oluşturularak çalışmalar devam ediyordu. Belediye meclis üyeleri belirlenecek. Tayyip ve komite üyeleri kurufasulyeyi düdüklü tencerede pişirerek ortaya sürdü. Buyurun yiyin. Gece sabaha kadar hala kurufasulyenin hazmedilmesi için çaba sarf ediliyor. Zorda olsa hazmettirildi. Artık yavaş yavaş yol arkadaşları ayrılıyordu. Yanımda oturan bir arkadaş galiba yanlış ata oynadık deyiverdi. Ama öyle bir heyecan vardı ki kimse yol arkadaşının samimiyetinden şüphe etmiyor. Zaten onu test edecek zaman yoktu. Nihayet zaman geldi insanlar öyle bir zafere kilitlenmişti ki bu anlatılmaz yaşanır. 

Daha önceleri al takke ver külah oyunu çok olduğu için sandıklara çok iyi sahip çıkılması gerekiyordu. Kimse ne ekmek ne su istemiyordu, tek düşünce vardı oda üç hilali düştüğü yere tekrar dikmek. Yolun sonuna az kalmıştı. Saat kaçtı hatırlamıyorum sandıklar teslim edildi, herkes birbiriyle telefon görüşmesi yapıyor. Sıkıntı olan sandıklara yardıma gidiliyor.

 

Parti binasının dibine vardığımda Alperenlerden önce yamyamlar her tarafı doldurmuş yaklaşılması mümkün değil. Artık koku gelmeye başlamış seçim boyunca uğramayanlar, seçimin kazanıldığını ilan ediyorlardı. Ama ne yazık-ki esas yükü omuzlayanlar aman ha sandıklara bir şey mi olur diye çanını dişine takıp çırpınıyordu. Çünkü onlar biliyordu ki bu uğurda nice canlar nice koçyiğitler, Özdemirler, Özmenler, Sazaklar ve daha niceleri bu ülkü için toprağa düşmemişler miydi? Ne diyordu yüce yaradan:  “ONLARA ÖLDÜ DEMEYİN ONLAR DİRİDİRLER.”  Bu zafer kazanılırsa onların ruhları şad olacaktı. Kaç yıl önce kazanılan seçim de sahip çıkılmadığı için kaybedilen rahmetli ZEHRA MARULYALI’nın ruhu şad olacaktı. 

Böyle bir mücadelenin sonunda zafer kazanılmış, bayrak dalgalanıyordu. Bundan sonrası çok önemliydi. Önemli olan zirveye çıkmak değil zirvede kalabilmek önemliydi. Zaman her şeyin ilacı... 

CENABI ALLAH MÜSAADE EDERSE TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE.

 

Atilla BOZKURT

Bu haber 2264 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur