gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 49  
»Bugün 1322  
»Toplam 15050810  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.138.114.94
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Yumurta Sigara Kadar Tehlikeli!

Yumurta Sigara Kadar Tehlikeli!

Tarih 17 A?ustos 2012, 02:53 Editör

Kanada'da yapılan bir araştırma, yumurtanın kalbe en az sigara kadar zarar verdiğini ortaya çıkardı...

      Yumurta Sigara Kadar Tehlikeli!

Kırk yaşından sonra haftada üç öğünden fazla tüketilen yumurtanın kalbe en az sigara kadar zarar verdiği iddia edildi. Kanada’da yapılan araştırmaya Türk uzmanlar karşı çıktı.

Kanada'da yapılan bir araştırma, yumurtanın kalbe en az sigara kadar zarar verdiğini ortaya çıkardı. Western Üniversitesi bünyesinde hazırlanan incelemede özellikle yumurta sarısının kalp ve damarlara en az sigara kadar zarar verdiği belirlendi.

Uzmanlar protein, vitamin ve yağ oranıyla vücudun birçok ihtiyacını karşılayan yumurtanın kalp tıkanıklarına sebep olduğunu açıkladı.

Kolesterolün karotid arter darlığına sebep verdiğini belirten bilim adamları, "Haftada 3 öğünden fazla yumurtanın sarısını tüketenlerin damarlarında tıkanıklık oluşma oranı diğerlerine göre daha yüksek" açıklamasında bulundu. Özellikle 40 yaşından sonra karotid kalp tıkanıklığının arttığına dikkat çeken bilim ekibi, "Sigara ve yumurtanın sarısı bu riski ikiye katlıyor. Yumurtanın sarısı saf kolesterol ve birçok kalp rahatsızlığına da davetiye çıkarıyor" yorumunu yaptı.

Kanadalı uzmanlar yumurtanın sarısı için yaptıkları çalışmanın daha da derinleşeceğini bildirdi.

UZMANLAR KARŞI ÇIKTI

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, "Çalışma gözleme dayalı yapılmış, bu sebeple güvenilir değil. Haftada 4 defadan fazla yumurta yenmesinin boyun damarındaki plakların kalınlaştırdığını iddia etmek yetersiz bir bilgi. Israrla kalp damar hastalığı olan ve tüm sağlıklı insanların her gün bir ya da iki yumurta yemesini söylüyoruz" açıklamasında bulundu.

Vatan'a konuşan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Metbolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın ise "Yumurta tüketimi sigara içmeyle eşdeğer görülmüş. Haftada 10 tane yumurta yiyen insanlar var, yumurta yiyip 100 yaşında olanlar var. İşin ilginci çok yumurta tüketenlerin kolestrolleri daha düşük. Araştırmayı inandırıcı bulmadım" dedi.

http://www.haberajans.com/yumurta-sigara-kadar-tehlikeli-haberi-574420.html

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi