gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 37  
»Bugün 1035  
»Toplam 14975229  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.226.222.183
» Bu sitemizi ziyaretiniz
VATANDAŞ YENİ EKMEK YÖNETMELİĞİNDEN MEMNUN

VATANDAŞ YENİ EKMEK YÖNETMELİĞİNDEN MEMNUN

Tarih 01 Temmuz 2012, 17:13 Editör

Fırıncılar, yeni uygulama sayesinde ekmeğin daha sağlıklı olacağını, bunun halkın hoşuna gideceğini ifade ediyor.

1 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği' fırıncıları ve halkı memnun etti.

 

Fırıncılar, yeni uygulama sayesinde ekmeğin daha sağlıklı olacağını, bunun halkın hoşuna gideceğini ifade ediyor.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni ekmek yönetmeliğine göre ekmeklerdeki yüzde 1.8'lik tuz oranı yüzde 1,5'a indi, 300 gramlık ekmeklerin yerini ise 250 gramlık ve kepekli ekmekler aldı. Yeni Beyaz ekmekler bundan sonra kasap, manav gibi yerlerde satılamayacak. Ekmek satmak isteyen market ya da fırınlar ise tam buğday, çavdar, yulaf ve tam tahıllı ekmek çeşitlerini de bulundurmak zorunda kalacak.

 

Fırıncılar ve halk, yeni ekmek yönetmeliğinden memnun. Fırın sahibi Mehmet Beşir Öztürkcan, bundan sonra fırınlarda 'tip550' un yerine 'tip600' adı verilen yeni unları kullanacaklarını söyledi. Hijyene fırıncılar olarak bundan sonra daha dikkat edeceklerini belirten Öztürkcan, tüm fırıncıların bir gün için fırıncılar odasında hijyen dersi alacağını ifade etti.

 

Yeni uygulamanın halkın hoşuna gideceğini belirten Öztürkcan, “Ekmek daha sağlıklı olacak. Pazarda, manavda ekmek satılıyordu. Vatandaşlar bundan sonra ekmeklerini fırından ilk elden alıp, ekmeğini evinde sağlıklı bir şekilde tüketecek.” şeklinde konuştu.

 

Bahçeşehir’de esnaflık yapan Vahit Arığ ise “Ekmeklerde tuz oranı azaldığı ve kepek fazlalaştığı zaman sağlık açısından daha iyi olacak. Lütfen sağlığımızla oynamasınlar. Kaliteli un kullansınlar.” dedi. Toplum olarak çok ekmek tükettiğimizi ifade eden Arığ, “Ekmek gerekirse 1 lira olsun ama yeter ki sağlığımızla oynamasınlar.” diye konuştu.

 

Yeni ekmeğin fiyatı artmayacak ancak yönetmelikle belirlenen şartların ihlal edilmesi halinde kodekse aykırılık cezası uygulanacak.

 

http://www.aktifhaber.com//vatandas-yeni-ekmek-yonetmeliginden-memnun-626285h.htm

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi