gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 40  
»Bugün 1161  
»Toplam 14975355  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.221.43.208
» Bu sitemizi ziyaretiniz
23 Nisan Bağımsızlık, Bağımsızlık 23 Nisan'dır

23 Nisan Bağımsızlık, Bağımsızlık 23 Nisan'dır

Tarih 23 Nisan 2018, 15:10 Editör

23 Nisan, Türkiye Milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.

23 Nisan Bağımsızlık, Bağımsızlık 23 Nisan'dır.

 

23 Nisan, Türkiye Milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Çünkü kurtuluş ve bağımsızlık davasıyla baş kaldıran Anadolu’muzun, temsil ve savunma için oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920'de açılmış ve Türk halkı bu tarihte egemenliğini ilan etmiştir. Atatürk, 23 Nisan 1924'te bu günün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş,  1929 yılında da “Çocuk Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

 

              

Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini Cumhuriyet çocuklarına emanet eden yüce önder,  Atatürk diyor ki: “Türk çocuklarındaki kabiliyet her milletinkinden üstündür. Türk kabiliyet ve kudretinin tarihteki başarıları meydana çıktıkça, büsbütün Türk çocukları kendileri için lâzım gelen hamle kaynağını o tarihte bulabileceklerdir. Bu tarihten Türk çocukları bağımsızlık fikirlerini kazanacaklar, o büyük başarıları düşünecekler, harikalar yaratan adamları öğrenecekler, kendilerinin aynı kandan olduklarını düşünecekler ve bu kabiliyetle kimseye boyun eğmeyeceklerdir.”

 

“Ben çocuk haftasını, çocuklara hürmet edilmesini temin ve onların zaafından yararlanarak çok defa yapıldığı gibi onlara eziyet ve hayvan gibi muamele edilmesini önlemek için meydana getirdim. Bu tedbirim, milletin geleceğine karşı gösterilen bir saygı olarak görülmelidir.”

 

“Çocuklɑrı sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen uluslɑr, temeli çürük binɑlɑr gibi çabuk yıkılırlɑr. Çocuk yurdun temelidir. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.”

 

“Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, herşeyden evvel Türkiye’nin istikbâline, kendi benliğine, millî an’anelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzûmu öğretilmelidir.”

 

"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum; Batı senden, Türk’ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin!.. Bu belli. Fakat zekanı unut!.. Daima çalışkan ol!”

 

Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmɑmɑsını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklɑrımızın ve Türk ulusunun 23 Nisɑn Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bɑyrɑmı’nı kutluyor, bɑştɑ Büyük Önder Atatürk olmɑk üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrundɑ cɑnlɑrını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

 

İlknur BAKIŞ

Ressam-İZMİR

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi