gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 75  
»Toplam 15035318  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.135.190.232
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN İYİ PARTİ'DEN HEMŞEHRİ DERNEKLERİNE ZİYARET

MERSİN İYİ PARTİ'DEN HEMŞEHRİ DERNEKLERİNE ZİYARET

Tarih 25 ?ubat 2023, 13:23 Editör

Mersin İYİ PARTİ İl Divanı üyeleri İl Başkanı Mehmet DUTAR'la birlikte Mersin'de kurulu olan ve deprem bölgeleri ile ilişkili hemşehri derneklerini ziyaret etti.

MERSİN İYİ PARTİ’DEN HEMŞEHRİ DERNEKLERİNE ZİYARET

            Mersin İYİ PARTİ İl Divanı üyeleri İl Başkanı Mehmet DUTAR’la birlikte Mersin’de kurulu olan ve deprem bölgeleri ile ilişkili hemşehri derneklerini ziyaret etti.

 

            Merin İYİ Parti Yönetim Kurulunun aldığı karar gereğince deprem felaketine uğrayan 10 ilin Mersin’de kurulu olan yardımlaşma ve dayanışma amaçlı hemşehri derneklerini ziyaret etmeye başladı.

               

            Ziyarette amaç yaşanan deprem felaketinin acılarını paylaşmak ve yapılabilecek karşılıklı dayanışma ve yardımlaşma konularını görüşmek ve şehit düşen insanlarımız için dua etmek olarak belirlendi.

 

            MERSİN HATAYLILAR DERNEĞİNE ZİYARET

 

            Mersin’in Yenişehir İlçesinde Kurulu olan Hataylılar Derneğini ziyaret eden İYİ Parti heyetini Hatay’ın Samandağ ilçesinden Dernek Başkanı Mehmet OKTAY ve Yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri karşıladı.

            Dernek Başkanı Mehmet OKTAY ziyaret sırasında: “Hatay ve Samandağ’ın tamamen yıkıldığını, tarihi anıt ve binaların yerle bir olduğunu, Asi nehrine bakan kısımdaki binaların tamamen yok olduğunu” belirtti.

            

OKTAY konuşmasında: “Savaş hali gibi, heryer yıkıntı halinde, insanlarımızı toplu mezarlara gömüyoruz. Artık ağlamaktan gözümüzün pınarları kurudu” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet DUTAR’da:  “Geliş amaçlarının siyasi bir aynının bulunmadığını, sadece hemşehri derneklerinin acılarını paylaşmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini, ölmüşlerimize baş sağlığı d,ileğinde nulunduklarını, Allah’ın milletimize bir daha acı yaşatmaması için dua ve niyazda bulunduklarını” belirtti.

 

DUTAR: “İYİ Parti Genel merkezinin kendilerini Mersin, Osmaniye, Hatay illeri ile ilgilenmeleri için, diğer teşki,latların da diğer iller için görevlendirildiğini bu kapsamda bölgeye 16 Tır dolusu yiyecek, giyecek, barınma araçları ve yakacak odun gönderdiklerini” söyledi.

Bir haftadan beri Mersin’e bölge3den gelen 400 aileye yardımcı olduklarını, onları yerleştirdiklerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini,  İYİ Partiyi depremin ilk gününden itibaren bir parti gibi değil Sivil Toplum Kuruluşu (STK) gibi düşünerek yönettiklerini, Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi için çaba harcadıklarını” ifade etti.

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet DUTAR: “ Mersin’in 400 binin üzerinde  depremzedeye ev sahipliği yaptığını ve deprem’den de en fazla etkilenen il olduğunu, Mersin’e özel bir statü verilmesi gerektiğini, yerel yönetime bu statünün verilmemsi durumunda Valiliğe bu statünün verilerek, kaynak aktarılması ve bu depremzedelere kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini, sivil toplum ve yerel yönetimlerin imkanlarının sınırlı ve sürekli sürdürülebilir olmadığını, bu yüzden merkez,i hükümetin tedbir alması gerektiğini” belirtti.

Görüşme’de Mersin^’in yaşadığı tarik, eğitim ve sağlıktaki artan sorunları da dile getirildi. Nüfusun 1 milyon dokuzyüz bin iken 2 milyon 300 bine dayandığı belirtilerek, Mersin Valisinin deprem bölgelerinde görevlendirilmesi yerine başka bir ilden bir valinin görevlendirilmesinin daha uygun olup, mersin valisinin depremden dolayı nüfusunda 400 bin kişi artan ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan sorunlarına çözüm araması ve bulmasının daha doğru olacağı da ifade edildi.

 

Mersin kentinin % 25 civarında artan nüfusundan dolayı hakkını alması gerektiği, hükümetin sorunlara ve Mersin’e sahip çıkması ve çözüm üretmesi gerektiği de belirtildi. Görüşmelerde Mersin eski  emekli Vali Yardımcısı Süleyman DENİZ’de Dernek Yönetim Kurulu üyesi olarak hazır bulundu.

Ziyaret deprem şehitleri için yapılan dua ve sonunda toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.

 

MALATYA ERKENEKLİLER DERNEĞİNE ZİYARET

 

İYİ parti heyeti daha sonra depremden zarar gören Mersin Akdeniz İlçesinde bulunan Malatya İli Erkenekliler Derneğini ziyaret etti.  Acıların paylaşıldığı ve şehitler için duanın da yapıldığı ziyarette kalabalık bir vatandaş ve üyelerde yer aldı.

 

İYİ Parti heyetinin ziyareti sürerken Millet İttifakının diğer bir üyesi olan CHP Mersin  Akdeniz İlçe  yönetim kurulu üyeleri ile birlikte  CHP Mersin Milletvekili Alper AKMEN’in de  Erkenekliler Derneğini ziyarete geldiği  görüldü.

                  

Taziyelerin yapıldığı ve şehitler için okunan dua sonrasında Dernek Başkanı Ali KARAKAYA yaptığı konuşmada: “Her iki parti heyetinin de derneğe siyasi bir amaç için gelmediğini, sadece deprem felaketi sonrasında yaşanan acıları paylaşmak için geldiklerini ve bu ziyaret için her iki heyete de teşekkür ettiğini” belirtti.

 

 

           
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi