gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 39  
»Bugün 3643  
»Toplam 15348939  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.207.133.13
» Bu sitemizi ziyaretiniz
İSTİKLAL MARŞININ ÖNEMİ KUVAYİ MİLLİYE'DE ELE ALINDI

İSTİKLAL MARŞININ ÖNEMİ KUVAYİ MİLLİYE'DE ELE ALINDI

Tarih 17 Mart 2018, 22:43 Editör

12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı olarak vatanın milli marşı olmasını 97. Yılını Kuvay-i Milliye Derneği dernek binasında kutladı.

 

İSTİKLAL MARŞININ ÖNEMİ KUVAYİ MİLLİYE’DE ELE ALINDI

 

12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı olarak vatanın milli marşı olmasını 97. Yılını Kuvay-i Milliye Derneği dernek binasında kutladı.

 

Başkan Mehmet Topal ve dernek üyelerinin bir araya geldiği etkinlikte “ Türkiye Cumhuriyetinin İstiklal marşı nasıl yazılmıştır? Hangi şartlarda ve ne gibi duygular yaşanarak yazılmış ve vücuda getirilmiştir.^konuları ele alındı.

 

Başkan Topal “ Esir alınamayacak ve esir edilemeyecek bir kahraman ecdadın torunları olarak bugün ülkemizde huzur ve güven içinde yaşamımızın en büyük nedeni, Atatürk ve silah arkadaşlarının kazandığı Kurtuluş savaşıdır. Türkler olarak Atalarımız Kurtuluş savaşını kazanamamış olsalardı bugün bu durumda olmazdık. Hatta dünyaya bile gelemezdik, ya da dünyaya geldiğimizde Müslüman ve Türk olmazdık. Çok şükür Allah’a ki hem Türk hem de Müslüman bir toplumun neferi olduk. Türk olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.” dedi.

 

 

Daha sonra dernek üyelerinden Meryem Güllü  “ 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM kurulmuştu. Hem orduları canlı tutmak, hem de dış ilişkiler için bir milli marş gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanlığı unun üzerine bir yarışma düzenledi. Birinci olacak esere de 500 lira para ödülü vereceğini ilan etti. Katılımcılardan Mehmet Akif Ersoy’un şiiri çok beğenildi ve kabul gördü. Komisyonda incelenen ve elemeyi geçen 6 şiirin haricindeki Mehmet Akif beyin şiiri seçildi. 10 kıtadan ve 41 satırdan oluşan bu şiir 12 Mart 1921 de Türk milletinin milli marşı olarak kabul edildi.

 

 

 

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı, yazarı Mehmet Akif Ersoy’dur ve bestecisi Osman Zeki Üngör’dür. İstiklal Marşı'nın kabul edildiği bugünü 97. Kez kutluyor,  Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Mehmet Akif Ersoy'u minnetle anıyoruz.” dedi.

 

İDİL TOPAL İSTİKLAL MARŞINI OKUDU

 

Etkinlikte başkan Mehmet Topal’ın torunu İdil Topal da İstiklal marşını ezbere okuyarak katılımcılardan büyük alkış aldı.

 

                                

  

Haber: Yakup BONCUK-Tarsus

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
Kısır döngü, enflasyon, faiz, döviz, borçlanma.18 Eyl?l 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi