gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 1061  
»Toplam 14975255  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 54.225.1.66
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN ÇARŞISI'NA HAYAT VEREN

MERSİN ÇARŞISI'NA HAYAT VEREN

Tarih 16 Aral?k 2015, 01:03 Editör

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Proje ile bu bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını belirtti.

MERSİN ÇARŞISI’NA HAYAT VEREN “KENTSEL TASARIM PROJESİ” BAŞLADI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesi, Atatürk ve Silifke Caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresi Kentsel Tasarım Projesi için çalışmalarını başlattı.

 

Kentsel Tasarım Projesi ile kentin en eski ve ünlü caddelerinden olan Atatürk ve Silifke Caddeleri ile tarihi Ulu Camii ve Taş Bina çevresi yeniden düzenlenecek.

 

Kentsel tasarım kapsamında önce söz konusu alandaki eskiyen yağmursuyu kanalizasyon hatları yenilenerek, altyapı çalışmaları tamamlanacak, ardından yıpranmış ve eskimiş olan kaldırım ve yolların doğal taşlarla yenilenmesi ile vatandaşlar güvenli ve konforlu bir yaya yoluna kavuşacak. Engelli vatandaşların kullanımına uygun olmayan kaldırımlar uygun hale getirilecek, dolmuş ve otobüs durakları modern tasarımlarla yenilenecek.

 

 

 

Altyapı ve kaldırım çalışmaları başlayan projenin birinci etabı Cumhuriyet Meydanı’ndan, Yoğurt Pazarı’na, İnönü Caddesi’nden, İstiklal Caddesi’ne kadar olan doğu-batı, kuzey-güney yönünü kapsayacak. Proje kapsamında kent mobilyaları ve sokak aydınlatmaları yenilenerek, çarşıya modern ve ferah bir görüntü kazandırılacak. Yaya öncelikli bir anlayış ile tasarlanan proje kapsamında vatandaşın rahatça oturabileceği küçük meydan ve alanlar da genişletilecek.

 

Proje kapsamında 9 bin 500 m2 meydan ve park düzenlemesi, doğal taşların kullanılacağı 18 bin 500 m2 yol kaldırım ve 15 bin 500 m2 de asfalt çalışması yapılacak.

 

Mersin Çarşısı Geçmişi İle Buluşuyor

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi kapsamında bu bölgelerde yapacağı düzenleme ve yenileme çalışmalarından sonra, bölgeye kimlik kazandıracak ve çarşının çehresini değiştirecek tarihi dokuları iyileştirme çalışmalarına da başlamayı planlıyor.

 

Tarihi Yoğurt Pazarı, Bit Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı’nın kaybolmuş tarihi mimari yüzü cephe iyileştirme ve restorasyon çalışmaları ile yeniden can bulacak ve çarşı tarihi siluetine yeniden kavuşacak.

 

 

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Tasarım Projesi ile bu bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçlıyor.

 

Proje ile bu bölgedeki ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmayı amaçladıklarını söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Silifke ve Atatürk Caddeleri kentin en merkezi yerleri ve Mersinliler burada sıkça vakit geçiriyor. Ama bu alana yıllardır bakım yapılmamış. Biz bu bölgeleri yeniden düzenleyerek, ekonomik ve sosyal hayatı canlandıracağız, araçlardan çok yayalara öncelik vereceğiz. Burada bölgeye yakışan, modern kent mobilyaları olan, rahat ve geniş yollara sahip, Mersin’e yakışır çağdaş bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Bunun için projenin temelini oluşturan altyapı ve kaldırım yenileme çalışmalarına başladık. Bu alanda yer alan Yoğurt Pazarı, Bit Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı’nın geleneksel ve tarihi yapısına sadık kalarak, bu bölgede tarihi çarşı dokusu oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi