gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 69  
»Bugün 1977  
»Toplam 15051465  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.233.150
» Bu sitemizi ziyaretiniz
GIDA ÜRETİCİLERİ SIKI DENETLENMELİ

GIDA ÜRETİCİLERİ SIKI DENETLENMELİ

Tarih 29 Ocak 2014, 23:58 Editör

CETKODER açıklamasında güvenli gıda arzının önemi ve denetlenmesine vurgu yapıldı.

GIDA ÜRETİCİLERİ SIKI DENETLENMELİ

CETKODER açıklamasında güvenli gıda arzının önemi ve denetlenmesine vurgu yapıldı.

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, Tüketiciye güvenli gıda arzının sağlanması yönünde denetimlerin sıklaştırılmasını ve sürekli yapılmasını belirterek yetkilileri ve ilgilileri uyardı.  

 

GIDA ÜRETEN VE TOPLU TÜKETİME SUNANLAR SIKI DENETLENMELİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Halen ülkemizde gıda üreten ve toplu bir şekilde tüketime sunan hiçbir yerde doğru düzgün denetim yapılmamaktadır. Hâlbuki gıda satışı yapılan ve toplu olarak tüketimin yapıldığı her noktada çok ciddi denetimlerin yapılması gerekmektedir. Resmen bu denetimsizlikten faydalanan gözü açık üretici ve satıcılar halkımızın sağlığı ile oynuyorlar. Halkın sağlıklı yaşamı tüketilen gıdalardan geçiyor. Halkın sağlıklı yaşamı ile ticari kaygı ile oynayanlara devletin gerekli dersi ve cezayı vermesi gerekir. Denetim elemanı eksikliği yüzünden bu boşluktan faydalanan uyanıklar halkın resmen sağlığı ile oynuyorlar. Ne yediğimizi, nasıl yediğimiz, bilmiyoruz” dedi.

 

HALKIMIZIN SAĞLIĞI GIDA TERÖRÜ İLE KARŞI KARŞIYA

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yürürlükte bulunan mevzuat ve yönetmelikler belli. Yasa belli. İlaveten Kabahatler kanunu getirildi. Ama halen bu kanunların yurdun her yerinde eşit ve hakkaniyetli uygulanmaması nedeniyle resmen halkımızın sağlığı ile oynanıyor. Çoğu yerde Üretilen ve satışa arz edelin gıda maddeleri gıda kodeksine uygun değil. Gıda üreten ve satan, toplu tüketime sunan her yerin risk esaslı denetimlerinin yapılması lazım. Resmen ülkemizdeki her insan, her tüketici gıda terörü ile karşı karşıya. Halkımızın sağlığını resmen tehdit ediyorlar. Etkin bir denetim mekanizması için gıda hijyen ve sanitasyon denetiminin çok titiz yapılması lazım. Gıda hijyen denetimlerinin etkin yapılabilmesi için sıkı bir çalışma yapılması lazım. Bunun için artık bu denetimlerin hangi kriterlere göre yapılacağı, hangi meslek gruplarının hangi üretim yerlerini denetleyebileceği, denetçilerin nasıl belirleneceği, nasıl atanacağı, performanslarının nasıl değerlendirileceği, hangi ekipmanlar ile hangi test ölçüm veya analizlerin yapılması gerektiği hususları gibi birçok konunun yetkili ve ilgili makamlarca netleştirilmesi gerekiyor. Artık yeter! Tüketicinin sağlığı ile oynayanlar dur denmeli” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi