gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 9  
»Bugün 63  
»Toplam 15036922  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 52.14.221.113
» Bu sitemizi ziyaretiniz

Ligte Bu Hafta

Orhan Doğan

21 Aral?k 2012, 23:00

Orhan Doğan

SÜPER LİGTE SON HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ  

Bu hafta Spor Toto Süper Ligde son haftayı ele alalım istedik.

AKHİSAR BELEDİYESPOR-ORDUSPOR

Bu sene Süper lige çıkan Akhisar belediye çok iyi bir kadro kuramadı yinede kadrosunda süper lig tebrübesi olan oyuncuları bulunduruyor. Ama bu kadro bu lig için yeterli değil ve bunu teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da biliyor. Defansta tecrübeli İbrahim Sanko cezalı Güven varolunda sakatlığı devam ediyor. Tecrübeli Kürşat Duymuşta kadro dışı.

Bu gunde Akhisarın işi zor görünüyor.

Lige fırtına gibi başlayan Ordu spor bu gidişatını 7 8 hafta sürdürdü. Takımın başında tecrübeli Hektor Cuper in bulunması Ordu Spor için çok avantaj yaratıyor. Takım forvet hattını bu sene tecrübeli golcü Hasan kabze ile
güçlendirdi ve bu transferin meyvesini almaya başladılar. Hele hele orta sahalarında tecrübeli Arjantinli Umbides bulunmakta ve onun savaşçı kımlığı takıma güç katmakta. Belirli bir sistemle ve disiplinle oynayan Ordu spor buradan puan yada ada puanlar çıkaracak güçte. Bu maçta ilk
yarı birbirlerini açamayabilirler ama galibiyet olacaksa bu Ordu spordan yana
olacaktır.

Akhisar da kısıtlı kadrosuylasonuna kadar mücadele edecektir.

KASIMPAŞA-İ.B.B 

Süper lige yeni çıkmasına rağmen flaş transferlerle başladı Kasımpaşa. Süperligteki tecrübeli oyuncuların yanına Kalu Uche, Özer Hurmacı ,Ernst gibi yıldız oyuncuları takviye ettiler. Bazen iyi sonuçlar alıyorlar ama bir türlü istikrarı yakalayamadılar ve sezon içinde teknik direktör ile yollarını ayırarak Kayseriden ayrılan Şota ile yola devem etmeye başladılar.

Abdullah Avcının ayrılmasından sonra eski günlerini aramaya başlayan i.b.b takımdan çok fazla oyuncu gitmesine karşın kadrosunu Turgay Bahadır ile güçlendirdi. Kötü sonuçlar almaya devam ediyorlar. Açık hücum futbolunu benimseyen i.b.b'nin basında şu an Bülent Korkmaz bulunuyor. Kadro yapısı olarak ilk beşi zorlaması gerekiyor ama şu an o havayı yakalayamadılar.

Bu maçta her iki ekibin oyun yapısı birbirine benzediği ve hücum hatları güçlü olduğu için karşılıklı golleri bekliyorum ve maçın beraberlikle sonuçlanacağı kanısındayım. 

SİVAS-ELAZIĞ 

Kadrosunu geçen seneye göre bozmayan Sivas bu sene pek fazla bekleneni veremedi. Hücum ve orta saha hattı çok iyi olmasına rağmen bunu
bir türlü skora yansıtamadılar. Yinede bu kadro birkaç maç kazanırsa istikrarı
yakalayacaktır.  

Hafta içi kupada yedek ağırlıklı çıkan Fb ye 2 0 yenildiler ve hala takım eski günlerine dönememiş görünüyor. Bu hafta 6 puanlık Maça çıkacaklar nerdeyse.

Süper lige yeni yükselen ekiplerden biri de Elazığspor. Takıma çok iyi takviyeler yapılamadı ve sezona Bülent Uygunla başladılar. Takım dibe demir atmıştı ve Bülent Uygunun istifasından sonra Kurt hoca Yılmaz Vural göreve başladı. teknik adam değişikliği Takım üzerinde etkisi göstermeye başladı. Takım belki kazanamıyordu ama kaybetmemeye başladı. Yine de kadrosu yeterli değil.

Bu maçta galibiyete yakın taraf çıkış isteyen Sivas spor olur. Elazığ dirense de hücum hattı gününde olan bir Sivası yenemezler.

G.ANTEP-M.İ.Y 

Eski günlerini arayan bir takım G.antep. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan takım, bu sene neredeyse ligin sonlarına demir attılar .Takım bir türlü takım oyununu sahaya yansıtamıyor ve sonuçta kaçınılmaz oluyor.

M.i.y da sezona iyi başlamayan takımlardan biri idi.Gecen seneki içeride kazanamama durumunu bu sene devam ettiriyorlardı fakat bu sene dısarıda da pek maç kazanamaz oldular ve durum daha da kötüye gitmeye başladı, takım ligin sonuna demir attı.
Nurullah Hoca görevinden ayrıldı, yerine Giray Bulak geldi. Hoca değişikliği
takımlar üzerinde iyi sonuçlar yaratır bakalım m.i.y üzerinde nasıl olacak.
Maçın durumuna gelirsek kora kor bir mücadele olacak ama maç ortada beraberlik kokan bir maç. Kazanırsa M.i .y kazanır diyorum.

BURSASPOR-G.BİRLİĞİ 

İki futbol takımı da taraftarların gözüne hoş gelecek maçlar oynuyorlar zaman zaman .Futbol oynamayı düşünen ve oyunu çirkinleştirmeyecek şekilde
oynuyorlar. Bursaspor şampiyon kadrosu dağıldıktan sonra eskisi gibi bir
görüntü vermedi.

Şuan ligte ve kupada hedeften sapmadan ilerliyorlar.

G.birliği ise yıllardır aynı sistemde devam ediyor . Ekonomisi iyi ve iyi oyuncularla güzel futbol oynamaya  alıştılar. Ankaranın messisi Hurşut Meriç
takımın herşeyi ve onun önderliğinde bu ligte varlıklarını hissettiriyorlar.

Karşılıklı gollerim olacağı bir maç olacaktır, en az hata yapan kazanacaktır. Bursaspor galibiyete bir adım yakın görünüyor. 

ANTALYASPOR-ESKİŞEHİRSPOR 

Evet geldik bu sene ligin en iyi iki takımına. İkisi de bu sene çok iyi gidiyor. Ama ilk haftalarda istenilen sonuçları alamadılar. Antalyasporun Asiati , Diarra gibi transferlerinin takıma oturması ve genç yetenek alt yapıdan yetişen Emrahın iyi performansı zirveye göz dikmelerine neden oldu. GS nın en yakın takipçisi konumundalar.

Eskişehir de kadrosuna Gs den Necati ve Serveti kattı, takıma hem defansta hem hucumda zenginlik geldi. Erkan Zenginin iyi performansı ile Alper Potukun orta sahada dinamizmi şimdiki oyunu ortaya çıkardı. Açık futbol oynayan iki takımın maçında gollü geçmesini bekliyorum ve 3 sonuca da açık bir maç görünüyor.

 

GALATASARAY-TRABZONSPOR 

Lig lideri, şampiyonlar liginde 16 ya kalmış ve ezeli rakibini bir hafta önce evinde yıkarak ilk yarıyı garantilemiş bir Galatasaray ile bu sene ligte çok iyi sonuçlar alamayan ve birçok oyuncusunu kaybetmiş, transferleri takıma tam
alışamayan Trabzonun maçında ne olursa olsun herşey eşit. Galatasarayda Selçuk Melo ve Hamitin performansı bu maçı belirleyecek. Aksi taktirde Trabzonspor maça ortak olacaktır. Olcan ve maçta en önemli mevkide oynayan Zokora ile kaleci Onur un performansı da Trabzonsporu etkileyecek.

Hemen hemen çok kolay geçen Trabzonspor deplasmanları Galatasaray için son durumlara göre kolay görünüyor ama futbol sahada oynanır.. Yinede galibiyete yakın taraf Galatasaray olur diye düşünüyorum.

FENERBAHÇE-K.KARABÜK 

Geçen haftayı ezeli rakibi Galatasaraya yenilerek geçiren ve 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe bir yandan da Alexin yerine transfer edilen Raul Merelesin yaptığı ve 12 maç ceza aldığı ahlak kurallarını çiğneyen hareketi sarsıldı. Bence Sezer Öztürk ün oraya montesi ve performansı Merelesi aratmayacaktır. Karabük ise iyi gitmeyen sezonda Teknik direktör değişikliği ile yola devam etti ve çok iyi sonuçlar almaya başladı.

Fakat bu hafta 5 önemli oyuncusu ile yolarını ayırma kararı aldılar. Mehmet Yıldız, Cernat, Bilal Kısa gibi oyuncular da var bunların içinde.

Kadıköyde bence Karabük ün hiç sansı yok. Lua Lua nın performansı çok iyi olsa da puan almaya yetmeyecektir.

Fenerbahçe bu maçı çok rahat kazanacaktır. 



Bütün takımlara başaralar dilerim.

Bu haber 2495 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

(c)2012 Gazete Anamur