gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 188  
»Toplam 15054061  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.156.46
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Ören ve Çarıklar Belediyeleri Anamur'dan İzin Alacak

Ören ve Çarıklar Belediyeleri Anamur'dan İzin Alacak

Tarih 14 Ocak 2013, 16:36 Editör admin

Yeni Büyükşehir Yasası ile Ören ve Çarıklar Belediyesi ile Köyler Anamur Belediyesi'ne bağlanıyor.

      Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve ekibi Büyükşehir Yasası'na hazırlanıyor.

      Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Büyükşehir Yasası ve Uygulanması konusunda bölge Belediye Başkanları ve Kaymakamlarının katılımıyla İçişleri Bakanlığı Başköntrolörü Halil Memiş'e seminer verdirmişti. Belediye Meclis Salonu'nda verilen eğitim seminerine yoğun bir katılım olmuştu. Başkan Türe geçtiğimiz hafta içerisinde Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle birlikte İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin Mersin'de ortaklaşa düzenlediği Büyükşehir Yasası seminerine katıldı. Tüm Belediye Başkanları ve Kaymakamların katıldığı seminerde Büyükşehir Yasası ile ortaya çıkacak idari işleyiş ele alındı.

     Büyükşehir Yasası ile kapatılan Ören ve Çarıklar Belediyeleri ile köyler tüm taşınır ve taşınmaz mallarını, personel isim ve sayılarını, araç ve gereçlerini 1 ay içerisinde Anamur Belediye Başkanlığı'na bildirmek durumundalar. Kapatılan Ören ve Çarıklar Belediyeleri ve tüm köy tüzel kişilikleri yapacakları her türlü hizmette Anamur Belediye Başkanlığı'ndan onay almak zorunluluğundalar. Yeni yasa gereği Ören ve Çarıklar mahalle olarak Anamur Belediye Başkanlığı'na katılıyor. Ören ve Çarıkların yanı sıra 37 köyü de mahalle olarak Anamur Belediyesi'ne bağlanıyor.

     2014 Mart seçimlerinde tüm köylerimiz dahil Anamur Belediye Başkanlığı'na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Anamur Belediyesi Meclis Üyeliğine ve Mahalle Muhtar-Azalarına oy kullanacak.

     Bu konuda kısa bir açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe; Yeni Büyükşehir Yasasına ben ve ekibim kusursuz hazırız, Büyükşehir Yasasının dezavantajlarının avantajaçevrilmesi için yoğun çaba sarfedeceğiz. Bu konuda seminer ve toplantılarımız devam edecek. En kısa zamanda bütün köy ve mahalle muhtarlarımızın katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. Çünkü bu yasa  ilçe ve belde Belediye Başkanları ile Köy Muhtarlarına büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu yasa ile birçok hizmet Büyükşehir tarafından yapılacak. Bunlar mezbahane, itfaiye, su ve kanalizasyon, otopark, otogar, mezarlık hizmetleri, şehiriçi ulaşım hizmetleridir. Bunlardan su ve kanalizasyon hariç diğer hizmetler iki belediyenin anlaşmasıyla ilçe belediyesine devredilebilecektir.' dedi.

     Büyükşehir yasasının birçok maddeleri yürürlüğe girmiş olmasına rağmen belde belediyeleri ve köylerin tüzel kişilikleri Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra sona erecek.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi