gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 57  
»Bugün 1821  
»Toplam 15051309  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.220.136.165
» Bu sitemizi ziyaretiniz

"ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLENDİRMELERİ İPTAL EDİLMELİDİR"

Tarih 10 Ocak 2013, 18:39 Editör

Mersin Türk Eğitim-Sen 1. Nolu Şubesi Türkiye Kamu-Sen Mersin İl binasında bir basın toplantısı yaptı.

Mersin Türk Eğitim-Sen 1. Nolu Şubesi Türkiye Kamu-Sen il binasında bir basın toplantısı yaptı.

Türk Eğitim-Sen Mersin-1 Nolu Şube Başkanlığı Şube Müdürü atamalarına ilişkin 10/01/2013 Tarihinde yapılan gazetemize ulaşan Basın Açıklaması aynen şu şekildedir:

“Değerli Kamuoyu;

            Milli Eğitim Bakanlığı birçok ilde herhangi bir duyuru yapmadan, el altından dilekçeler alınmak suretiyle çok sayıda şube müdürlüğü görevlendirmesi yapmıştır. Üstelik bu görevlendirmeler yapılırken, herhangi bir kriter ve liyakat ilkesi göz önüne alınmamıştır. Ne yazık ki görevlendirmelerde belli bir sendikanın yönetici ve üyeleri olan kişiler tercih edilmiş, ideolojik davranılmıştır.

Bu konuda sorumluluk Milli Eğitim Müdürlükleri ve Valiliklerdedir. Hukuka uygun davranması, hakkaniyetli olması, adil bir yönetim anlayışı sergilemesi gereken Milli Eğitim Müdürleri ve Valiler, ne yazık ki, siyasi partilerin temsilcileri gibi hareket etmektedir.

 

 

Şu anda Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitimciler infial halindedir. Hukukun böylesine çiğnendiği, ayaklar altına alındığı başka bir ülke var mıdır? Şube müdürü olarak görevlendirilen kişiler hangi üstün meziyetlere sahiptir?  Bu kişilerin performansı, bilgi birikimi, kabiliyeti nasıl ölçülmüştür? Yoksa şube müdürlüğü görevlendirmelerinde tek kıstas, belli bir sendika üyesi ve iktidara yandaş olmak mıdır?

Tüm bu yaşananlar, akıllara ‘danışıklı dövüş mü?’ sorusunu da getirmektedir. Bakanlığın, göz boyama amaçlı genelgeyi iptal edip, ardından Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Valiliklere şube müdürlüklerine görevlendirmeler için yeşil ışık yakmış olma ihtimali son derece güçlüdür.

Ancak herkes bilmelidir ki; hiç kimse hukukun üstünde değildir. Adaletin tesis edilmediği, objektif kriterler yerine, yandaşlığın esas alındığı, bir güruha hizmet amacını taşıyan her uygulama yerle yeksan olmaya mahkûmdur.

Milli Eğitim Müdürlerinin ve Valilerin bu tavrı hem çalışma barışını bozmuş, hem de eğitimcileri rahatsız etmiştir. Zira objektif kriterlerin esas alınmadığı görevlendirmeler etik ve ahlaki olmadığı kadar, insani de değildir.

Bu görevlendirmelerin iptal edilmemesi ve yapılmaya devam edilmesi durumunda bu görevlendirmeyi yapan ilgililer hakkında genel merkezimizce suç duyurusunda bulunulacak ve görevlendirmelerin iptali için davalar açılacaktır. Bu durumun da eğitimde çok büyük bir kaosa yol açacağı aşikardır.

Bakanlık eğitimde deprem yaşanmasını istemiyorsa, şube müdürlüğü görevlendirmelerini en kısa zamanda iptal etmeli ve şube müdürlüğü sınavını bir an önce yapmalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

 

                                                                                              Tevabil AKINCI

                                                                           Mersin 1. Nolu Şube Başkanı

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi