gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 121  
»Toplam 15053994  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.15.237.255
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'da Büyükşehir Yasası Semineri

Anamur'da Büyükşehir Yasası Semineri

Tarih 30 Kas?m 2012, 09:02 Editör admin

Anamur Belediyesi'nde Büyükşehir Yasası ile ilgili Hizmetiçi Eğitim Semineri düzenlendi.

     İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş, Anamur Belediyesi Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen Seminerde Yeni Büyükşehir Belediye kanununu anlattı.

     Anamur Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikasının birlikte düzenlediği Hizmetiçi Eğitim seminerine Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Tekman Belediye Başkanı Mehmet Taş, çevre belediye başkanları, daire amirleri ve siyasi parti başkanları katıldılar.

     Sabah saat 09:40’ta başlayan ve saat 15:30’a kadar 3 oturum şeklinde devam eden hizmet içi eğitim semineri Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe açılış konuşması gerçekleştirirken, konuşmasında; yeni çıkacak olan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayını bekleyen Büyükşehir Belediyeler Kanununda yapılacak uygulamaların nasıl gerçekleşeceği hakkında bilgi sahibi olmayı amaçladıklarını ve semineri de bu amaçla düzenlediklerini belirtti.

     İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş sunumunda yeni Büyükşehir yasasınında radikal kararların alındığını  vurguladı. Memiş, yeni 6360 sayılı Büyükşehir Belediye kanunu ile 9 yeni Büyükşehir ve 26 yeni ilçe oluşturulduğunu söyledi.  Yeni kanunla İlçe Belediyelerinin ve Büyükşehir belediyelerinin görev bölümü hakkında da geniş bilgi veren İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş, yeni yasa ile nüfusu 2 binin altındaki yerleşim yerlerinin belde belediyeliğinin ortadan kalkacağını ve bulunduğu ilçe belediyesinin mahallesi olacağını söyledi. Bu yasa ile Özel İdarelerin kaldırılarak görevlerinin belediyelere devredileceğinin altını çizen Memiş, Büyükşehir Belediyesi ile kendisine bağlı bulunan İlçe Belediyesi arasındaki görev bölümü ve personel dağılımı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Mezarlık, Hal, Zabıta, itfaiye gibi hizmetlerin İlçe Belediyelerinden Büyükşehir Belediyelerine devredileceğini belirten Memiş, belediyelerin genel bütçeden alacağı pay oranlarını da açıkladı. Saat 15:00’te biten seminerde Memiş’in anlattığı fıkralar da damgasını vurdu. Öğle arasında Yaklaşık 150 katılımcıya Öğretmenevinde Anamur Belediyesi tarafından yemek verildi.

     3.oturumda gelen soruları da cevaplayan İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Halil Memiş’e Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından Muzlu Kadın figürü takdim edildi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi