gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 1224  
»Toplam 15045416  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.12.205
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Kaymakam ve Başkan Bazaş Tesislerini Gezdi

Kaymakam ve Başkan Bazaş Tesislerini Gezdi

Tarih 07 Kas?m 2012, 08:55 Editör admin

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ve Belediye Başkanı Mehmet Türe Bazas Tesislerini Gezdi

     Şehit Hakan Balta'nın 52. Kuran'ına katılan Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Bazaş Sahibi işadamı İsa Usta'nın daveti üzerine Malaklar Köyü Kadılar Mahallesi'nde bulunan Bazaş Fabrikası'nı gezdi. ilk üretim tesisi ziyaretini yaptığı Bazaş Tesislerinde inceleme yapan İlçe kaymakamı Cengiz Cantürk'ü Bazaş Sahibi işadamı İsa Usta bilgilendirdi.  

 

    İşadamı İsa Usta Yatak-Baza, Dikiş-Kesim-Döşeme, Ağaç işleri-Kalıp Kasa Montaj, Metal İşleme, Elektrostatik, Modüler Mobilya, mobilya Boya ve Cila Bölümleriolmak üzere 6 ayrı atölyenin yer aldığı devasa tesiste Koltuk-Kanepe takımları, baza yatak çeşitleri, yatak odaları, yemek odaları, mutfak dolapları, dersane okul ve otel ekipmanları, bahçe mobilyaları, masa sandalye ve ofis ekipmanları üretiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

 

 

     İşadamı İsa Usta Kaymakam Cantürk'e verdiği bilgide Bazaş Mobilya bünyesinde 45'e yakın personel istihdam ederek bölge ekonomisine de katkı sağladıklarını, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden işinde uzman teknik personel getirerek kalite'yi artırdıklarını ve işe yeni başlayan vasıfsız personelin çeşitli eğitimlerle Usta ve kalfa seviyesine getirildiğini söyledi. Anamur ve çevresinde eğitim gören gençlere staj imkanı sağladıklarını, staj dönemi sonrası mesleğe başlama olanakları sunduklarını kaydetti.

 

     İşadamı Usta Kaymakam Cantürk'e; 'Aslında bölge insanımız çalışkandır ama Anamur'da  yılın dört mevsimi bahçe ve tarım üretimi gerçekleştiği için işçi bulmakta zorlanıyoruz, bizim ve bölgede üretim yapan işyerlerinin en büyük sıkıntısı maalesef insan kaynağıdır' dedi.

 

     Üretim faaliyetinin Anamur'a kazandırdığı ekonomik ve sosyal katkıların yanı sıra 2013 yılı içerisinde iş garantisi sitemiyle Endüstri meslek Lisesi bünyesinde 15-20 kişilik bir sınıf açtırmayı hedeflediklerini belirten Usta  Mersin, Adana, Antalya ve Şırnak başta olmak üzere Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da 20'ye yakın bayii ile halka ulaştıklarını ifade etti. Yaklaşık 600 civarında modelin üretildiği Bazaş Tesisleri'nden Şırnak'ın Cizre İlçesinde bulunan Bazaş bayiisine ayda yaklaşık 2 tır ürün gönderildiğini söyleyen Usta Anamur'un tanıtımına da marka olarak katkı sağladıklarını 2012 yılında marka olarak bölgede Bozyazı, ermenek ve Silifke'de yer almak üzere 3 ayrı mağazayı hizmete geçirdiklerini, Mut ve Alanya'da da şube açarak toptan fiyatına perakende olarak satışlar yapan Bazaş'ı müşteriye ulaştıracaklarını söyledi.

 

     Kaymakam Cantürk incelemeler sırasında metal işleme atölyesinde gerçekleştirilen metal eğimi ve fırınlama sisteminin yanı sıra yatak üretimi ve dikim atölyesinde detaylı bilgiler aldı. Ortapedik yatakların özellikleri ve farklarını da dinleyen Kaymakam Cengiz Cantürk beraberindekilere 'İsa Bey Anamur Aslanı olabilir' şeklinde espri yaptı.

 

     İşadamı İsa Usta yakın zamanda hayat geçirilmesini planladıkları Anamur İmalatçılar Sanayi Sitesi hakkında Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'ye dosya sundu. İşadamı Usta Anamur İmalatçılar Sanayi Sitesi hakkında verdiği sözlü bilgide  Karalarbahşiş Köyü sınırları içerisinde tahsisi tamamlanmış, imar ve zemin etüt çalışmaları 2012 yılı sonuna kadar sonuçlanacak 750 dönümlük arazi içerisinde planlanan İmalatçılar Sanayi Sitesi'nin 150 civarında fabrikayı barındıracağını söyledi.

 

     En küçüğü 500 metrekare ve en büyüğü 3500 metrekare olacak şekilde fabrikaların yer alacağı sitenin üstyapı ve altyapısının tamamının Sanayi Bakanlığı'nca KSS statüsünde kredilendirilerek 2 yıl ödemesiz 13 yılda ödenecek şekilde kredilendirileceği öğrenildi.

 

     Usta, Sanayi sitesinin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemizde yer alan ve yerleşim yerlerinde tehlike arz eden üretim tesislerinin tek merkezde toplanarak belli bir düzenin sağlanacağı, İmalatçılar sanayi Sitesi'nin bölgenin topyekün bir imalat merkezi olacağını kaydetti.

 

     Kaymakam Cantürk ve Belediye Başkanı Türe'ye İmalatçılar Sanayi Sitesi'nin 1.Genel Kurulu'nu Ekim ayında gerçekleştirdiğini ve İsa Usta (Yön.Kur.Bşk), Aydın Çelik, Sıtkı Şen, Emel Yıldız, Murat Aydın, Ali Boğa ve Dede Arı'dan oluşan yönetim kurulunun İmalatçılar Sanayi Sitesi için 2012 Aralık ayında üye kaydı almaya başlayacağını belirten işadamı İsa Usta'ya Kaymakam Cantürk ve Başkan Türe verdiği bilgiler dolayısıyla teşekkür ettiler.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi