gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 391  
»Toplam 15054264  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.136.97.64
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Belediye: 'Asansörler Denetlenecek'

Belediye: 'Asansörler Denetlenecek'

Tarih 01 Kas?m 2012, 11:17 Editör admin

Anamur Belediyesi Asansörlerin her yıl kontrol edileceğini belirten bir açıkalama yayınladı.

       İşte açıklama:

     Asansörlerin kontrolü TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından görevlendirilen mühendisler tarafından yapılacak.

     Apartmanlara asansör kontrolü için gelen teknik elamanlara yardımcı olunması gereklidir diyen belediye başkanı Mehmet TÜRE asansör bakım ve işletme yönetmeliğinde yapılan değişiklik gereğince asansörlerin bakım ve denetimi zorunlu hale gelmiştir. Yılda bir kere asansör görevlileri tarafından asansörlerin denetimi yapılması gereklidir diyen Başkan Türe: “vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için duyarlılık ve anlayış göstermeleri, asansör kontrolü için gelen ve üzerinde “asansör kontrol görevlisi kimlik kartı” bulunan mühendislere yardımcı olmaları gerekmektedir” dedi.

 

     Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu. Başkan Türe yaptığı yazılı açıklamada “05 Kasım 2012 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazetede Asansör bakım ve işletme yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelecek tehlikelerin önlenmesi için asansörleri yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur.

     Yine aynı yönetmelikte, belediyeler, sınırları içerisinde ki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır. Belediyemiz, bu nedenle ilçe sınırımız içinde bulunan yapılarda ki asansörlerin yıllık kontrolünü, anılan yönetmelikleri çerçevesinde, 2012 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi muayene kuruluşu olan TMMOB Makine mühendisleri odası ile bir protokol imzalanmıştır. Yapılan protokolde asansör yıllık kontrol bedeli 0-8 DURAK DAHİL 100,00TL /9-16 DURAK 130,00TL. Olarak belirlenmiştir. Yine anılan yönetmelik gereği bina yöneticilerinin, binalarında bulunan asansörün/asansörlerin yıllık kontrolünü gerçekleştirmek üzere makine mühendisleri odasına başvurarak yıllık kontrol talebinde bulunmaları, kontrol çalışmaları neticesinde hazırlanan raporlarını makine mühendisleri odası Silifke şubesinden alarak, raporda belirtilen eksik ve hataları gidermeleri ve binadaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamaları gerekmektedir. Anılan yönetmelik, bu rapor da asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesi zorunlu kılmakta ve giderilene dek asansörün işletilmesine izin vermektedir. Bu kontroller Belediyemizin almış olduğu bir karar değil, Hükümet tarafından 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazetede asansör bakım ve işletme yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle almış olduğu kararla tüm Türkiye’de ve ilçemizde de uygulamaya konulmuştur. Ayrıca asansör kontrolleri için alınan ücretlerden Belediyemizin kasasına giren tek kuruş bir para yoktur. Bu ücretin tamamı yapılan hizmetin bedeli olan makine Mühendisleri odası tarafından alınmaktadır. Bu bağlamda vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için duyarlılık ve anlayış göstermeleri, asansör kontrolü için gelen ve üzerinde “asansör kontrol görevlisi kimlik kartı “ bulunan mühendislere yardımcı olmaları gerekmektedir” şeklinde bir basın açıklamasında bulundu.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi