gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 1519  
»Toplam 15036762  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.221.129.145
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur Cumhuriyeti Kutladı

Anamur Cumhuriyeti Kutladı

Tarih 30 Ekim 2012, 01:24 Editör admin

Cumhuriyet Bayramı Anamur'da coşkuyla kutlandı.

     Cumhuriyet Bayramı Anamur'da pazar günü Yeni Cumhuriyet Meydanı'na çelenk sunumu, Resmi bayramlaşma, Pazartesi Şehir stadyumu ve Anamur Kültür Derneği-Anamur Belediyesi işbirliğiyle Belediye Meclis Salonu'nda konferans ve Pazartesi akşamı saat 19:00'da Otogardan yeni Cumhuriyet Meydanına kadar Fener Alayı eşliğinde yürüyüşle kutlandı.

 

     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk saat 09.00’da Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti,sonrasında Anamur Şehir Stadyumu’nda kutlamalar sürdü. Şehir stadyumundaki Resmi Törenin sunumunu Anamur Ticaret Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Kenan Kahvecioğlu ve Muhasebe Öğretmeni Songül Sağlam yaptı. Saat 09:30’da Saygı Duruşu ve Müzik Öğretmeni Elif Ayhan’ın komutu ile okunan İstiklal Marşı’nın ardından Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, öğrencilerin ve katılımcıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar. Kaymakam Cantürk, günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

 

     Öğrencilerin şiir okuması ile devam eden törende, ilçe geneli yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Kompozisyon dalında Anamur Anadolu Lisesi’nden Rüveyda Eycan “Gençliğin Özgürlüğe Yürüyüşü” adlı eseri ile birinci, Gülizar Sak “Bağımsızlık Karekterimdir” adlı eseri ile ikinci ve Meryem Büyükdeniz “Cumhuriyet” adlı eseri ile üçüncü oldu.

     Şiir dalında Zehra Marulyalı YİBO’dan Buse Heves “Cumhuriyet” adlı şiiri ile birinci, Özel Tekalan Yıldırımhan İlköğretim Okulu’ndan Samet Okan “Cumhuriyet Çocuklarıyız” adlı şiiri ile ikinci, Zehra Marulyalı YİBO’dan Kağan Galiba “Cumhuriyetimiz” adlı şiiri ile üçüncü oldu.  Resim dalında ise Güneybahşiş İlköğretim Okulu’ndan Derya Bayar birinci, Özel Anamur İlköğretim Okulu’ndan
Canan Elmas ikinci ve Güneybahşiş İlköğretim Okulu’ndan Nazan Gök üçüncü oldular.

     Törende Anamur Halk Eğitim Müdürlüğü Halkoyunları ekibi muhteşem bir gösteri sundu.

     Anamur Şehir Stadyumu’ndaki resmi kutlamalara Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Serdal Öztürk, Anamur Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kocaman, Anamur Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı  Hayrettin Fidan, Gaziler, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

     Saat 15:00'te Belediye Meclis Salonu'nda Anamur Kültür Derneği ve Anamur Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Konferansa katılım oldukça yoğundu.

     Saatler 19:00'u gösterdiğinde ise Anamurlular Otogar Bölgesi'nde başlayacak olan Fener Alayı'na eşlik etmek için yollara döküldü. Anamur Lisesi Bando takımı eşliğinde yürüyen Fener Alayı'na vatandaşlar ellerine Türk Bayrakları'nı alarak destek verdiler.

     Yeni Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen fener alayı ve binlerce Anamurlu meydanda sloganlar atarak Cumhuriyet Bayramını kutladı.

     Fener Alayı yürüyüşüne Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, CHP Anamur Gençlik kolları ve Belediye Eski Başkanı Suphi Alp de katıldı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi