gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 408  
»Toplam 15054281  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.131.110.169
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur Kültür Derneği'nden Kutlama

Anamur Kültür Derneği'nden Kutlama

Tarih 29 Ekim 2012, 21:38 Editör admin

AKD Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı

Anamur Belediyesi-Anamur Kültür Derneği ve Anamur Meslek Yüsekokulu İşbirliğiyle gerçekleştirilen Cumhuriyet Kutlaması'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 

     30'a yakın eser sahibi Mersin Üniversitesi'nden Dç.Dr. Faik Kanatlı'nın verdiği konferansta Cumhuriyet ve Kazanımları işlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Anamur Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Alıcı'nın oturum Başkanlığı ile sürdü. Yaşar Alıcı yaptığı konuşmada Cumhuriyetin kazanımlarından bahsetti. Alıcı engellemelere rağmen Cumhuriyet Coşkusunun dün olduğu gibi bugün de, yarınlarda da yaşanmaya devam edeceğini belirtti.

     Anamur Kültür Derneği Başkanı Sadise Seymen konferansa katılanlara hoşgeldiniz derken, Cumhuriyetin var omasının zaten bizler için bir bayram olduğunu ifade etti.


     Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dç.Dr.Faik Kanat konferansta verdiği bilgilerde devlet sistemi ve aile yapısında Cumhuriyet'ten bahsetti. Cumhuriyeti tüm toplumun koruyup kollaması gerekliliğini söyleyen Dç.Dr.Faik Kanat devletin tüm bireylere karşı sorumlu olduğunu ifade etti. DçDr.Kanat devletin vatandaş ile var olduğunu, bireyin de birey olarak sorumlulukları bulunduğunu, aktif demokratik yaşam'ın içerisinde bulunması gerekliliğini söyledi. Çocuklarımızın iyi şeyler yaşamasına imkan vermeliyiz diyen Kanat toplumsal önyargılardan kurtulunması gerektiğini ifade etti.

     Aktif demokratik yuttaş yetiştirilmesi için bilgiye erişimin önemine değinen Dç.Dr.Kanat doğru bilgiyi alarak bilgiyi ayıklama, bilgiyi ilişkilendirme ve kendi aşamalarında geçirmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Düşünürsek düşünmenin ne olduğuna ulaşabiliriz diyen Halkla İlişkiler uzmanı olan Dç.Dr.Kanat oturumun 2.bölümünde salondan gelen soruları aldı.

     Soruları cevaplayan Dç.Dr.Kanat salondan gelen Cumhuriyeti bireylerin koruması için yeterli şartlar var mı sorusu üzerine Cumhuriyetin yokluğunda ne gibi sorunlar yaşanabileceğini düşünmek gereklidir, birbirimizden güç alacağız dedi.

     Konferans sonunda Mersin üniversitesi Eğitim fakültesi öğretim Üyesi Dç.Dr.Faik Kanat'a günün anısına plaket takdim edildi. Plaketi Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul ve Anamur Kültür Derneği Başkanı Sadise Seymen birlikte takdim ettiler.

     Dç.Dr.Kanat programa katılmaktan ve Anamur'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken plaket dolayısıyla teşekkür etti.

     Programa Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, Milliyetçi Hareket Partisi Anamur İlçe Başkanı Ramazan Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri Bünyamin Kozak, Yeşim Kaya, CHP Anamur İlçe Eski Başkanı Gökçin Yalçın, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi