gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 28  
»Bugün 2063  
»Toplam 15051551  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 13.59.236.219
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur Türk Eğitim-Sen yemek düzenledi

Anamur Türk Eğitim-Sen yemek düzenledi

Tarih 17 Ekim 2012, 00:28 Editör

12 Ekim 2012 Cuma akşamı Anamur Öğretmenevinde Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği tarafından düzenlenen geleneksel plaket verme ve kaynaşma yemeği yapıldı.

Kamu sendikacılığı günümüz şartlarında çok zor yapılıyor. İlk sendikacılık çalışmaları işçiler arasında başlamış, kamu çalışanlarına uzun yıllar sendikal faaliyetlerde bulunma yasaklanmıştır. Bundan 50-60 yıl önce gerek kamu işlerinde, gerekse özel sektör işyerlerinde çalışan işçiler arasında sendikalaşma bir hak arama yöntemi olarak benimsenmiş ve azımsanmayacak haklar elde etmişken, 1980 askeri darbesi sonrası elde edilen hakların pek çoğu ortadan kaldırılmış, çoğu faaliyetlere yasaklar getirilmişti. 1990’lı yıllarda görev yapan hükümetlerin AB’ye girme sevdası uğruna kamuda çalışan memurlara da sendikalaşma hakkı tanımıştır. Ölü doğan memur sendikacılığı kör topal yürümeye çalışmaktadır.

             

 

Bu konuda gelişmeler kaydedilmişse de toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilmişse de halen toplu görüşmeden sonuç alınamamakta ve uzlaştırma kurulu memurlar ile hükümet arasına girerek anlaşma yolları bulmaya çalışıyor. Ancak uzlaştırma kurulunun hükümet tarafından atanan üyelerden oluşması sonuçların hükümetlerin istediği gibi sonuçlanmasına ve memurun yine tam anlamıyla bir hak elde edememesine yol açmaktadır.

          

 

           İşte böyle bir hendikap içinde olan memur sendikacılığında Anamur Türk Eğitim-Sen birlik ve dayanışma yemeği düzenledi.

 

             

12 Ekim 2012 Cuma akşamı Anamur Öğretmenevinde Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği tarafından düzenlenen geleneksel plaket verme ve kaynaşma yemeği yapıldı.

         

 

          Yemek arkasından TÜRKAV Anamur Şube Başkanı Veli SAVCI tarafından yemek duası gerçekleştirildi.

          

 

Gecede Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilcisi Harun TAŞDEMİR Türk Eğitim-Sen’in Anamur’daki kuruluş günlerini de şöyle anlattı:

“Türk Eğitim-Sen, Türkiye genelinde 1992 yılında kurulmuş. Ülkenin her tarafında olduğum gibi Anamur’da da örgütlenmeye gitmişler. 13 Mart1993 tarihinde, Hamdi Mersin, Ahmet Cengiz, Mustafa Yıldız, Seyfullah Dündar, Fevzi Özkan, Zeki  Rıdvanyalçınrıdvanağaoğlu ve Çınar Arıkan’dan oluşan bir kurucular kurulu çalışmalarına başlamış. Kısa bir süre sonra ilk kongresini yaparak, Mustafa Yıldız, Hikmet Mert, Ahmet Cengiz, Hamdi Mersin, Faik Güneysu ve Zeki Rıdvanyalçınrıdvanağaoğlu yönetim kurulu üyeliklerine getirilmiş. Bu yıllarda memurların sendikal çalışmalarının hukuki bir zemini yoktur. Ancak 2001 yılında kabul edilen 4688 Sayılı Yasa ile memurların resmen sendika kurabilmelerinin önü açılmıştır. Bu tarihten önce Mustafa Yıldız, Haşim Bilgiç Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı yapmışlar. Yasanın çıkmasından sonra Haşim Bilgiç ve Harun Taşdemir sendika temsilciği görevinin yerine getirmişler. Sendikanın temsilcilik görevini halen Harun Taşdemir devam ettirmektedir.”

Programda Türk Eğitim-Sen Anamur İlçe Temsilcisi Harun Taşdemir’in yaptığı konuşma aynen şöyledir:

“Akşam, yine akşam,yine akşam,

Bir sırma kemerdir suya baksam.

Akşam, yine akşam, yine akşam,

Göller de bu dem bir kamış olsam

Değerli Eğitim Çalışanları;

Yine bir sonbahar mevsimi, yine serin bir akşam. Sizlerle her sene yaptığımız emekli olan üyelerimize plaket verme ve dayanışma yemeğimizde birlikteyiz. Bu akşam emekli olan arkadaşlarımızı yalnız bırakmadığınız, yemeğimize katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor, sendikamız adına hoş geldiniz diyorum.Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Türk Eğitim –Sen  18 Haziran 1992 tarihinde Türkiye Eğitim ve Öğretim İşkolu Kamu Çalışanları Sendikası olarak Ankara da kuruldu.

Genel Merkezin 112.02. 1993 tarih 50/77 sayılı yazıları ile Anamur a şube açma yetkisi verilmiştir. 13.03 1993 günü kurucular kurulu üyeleri Hamdi MERSİN Ahmet CENGİZ Mustafa YILDIZ, Seyfullah DÜNDAR Fevzi ÖZKAN, Zeki RIDVANYALÇINRIDVANAĞAOĞLU, Çınar ARIKAN’dan  oluşan kurucular kurulu toplanarak görev bölümü yapmıştır. Böylece Türk Eğitim-Sen Anamur şubesi resmen kurulmuş oldu. İlk olağan genel kurulu 26 Haziran 1993 tarihinde gerçekleştirildi. Yönetim kurulu Mustafa YILDIZ, Hikmet MERT, Ahmet CENGİZ, Hamdi MERSİN, Faik GÜNEYSU  Zeki  RIDVANYALÇINRIDVANAĞAOĞLU’ndan oluştu.

Kamu sendikacılığı 2001 yılında çıkan 4688 sayılı kanunla yasal hale gelmiştir. 4688 sayılı kanunla Mersin Türk Eğitim –Sen şubesi faaliyete geçer. Anamur da sendikalı hayatta temsilcilik olarak yer alır.

Amatör dönem dediğimiz 4688 sayılı  yasadan önce Mustafa YILDIZ ve HAŞİM BİLGİÇ şube başkanlığı yapmıştır. 4688 sayılı yasadan sonra Haşim BİLGİÇ İlçe Temsilciliği yapmış, Harun TAŞDEMİR de ilçe temsilciliği görevini yürütmektedir.

                     

          Ülkemizde 50 yılı aşan bir geçmişe sahip bir sendikal yaşam vardır. Bizler sendikaları sadece ibret sendikacılığı olarak tanıdık. Toplu sözleşme görüşmelerinde üyelerine haklar elde etsin zamlar yüksek olsun, sosyal haklar yüksek olsun istedik.

Türk sendikacılığında bu durum memur sendikalarının kurulması ile nispeten giderilmeye çalışıldı. Sendikacılıkta değişim yaşandı. Artık sendikalar sosyal işlevlerde kazandılar. Sosyal ve ekonomik aklar yanında üyeleri adına taraf olan ve onlar adına söz söyleme sorumluluğu olan sivil toplum kuruluşlarına dönüşmüşlerdir.

4688 sayılı yasa ile toplu görüşme ilkesi benimsenmişti.12 Eylül 2010 tarihli Anayasa değişikliği ile toplu sözleşme ilkesi benimsenmiştir.

4688 sayılı yasada yapılan değişiklikle toplu sözleşme hakkı verildi. Ama taraflar anlaşma sağlayamadığı zaman ne olacak? Ya grev hakkı verilecekti yada hakem heyeti devreye girecekti. Grev hakkı verilmedi, hakem heyeti yöntemi benimsendi, Yani kamu işveren heyeti hakem heyetine gitmenin daha uygun olacağı görüşünü benimsedi. Böylece eski yasa ile değişen bir şey olmadı. Eskiden son sözü bakanlar kurulu söylerdi. Şimdi ise onların atadığı hakem heyeti söylüyor. Bildiğiniz üzere geçen yıl mayıs ayında ilk toplu görüşme yapılmış; fakat anlaşma sağlanamamıştır. Hakem heyetine gidildi. Hakem heyeti kamu işveren heyetinin teklifine uyarak 2012 için % 4, 2013 için  % 4 dedi. Bir kazanım elde edemedik. Değerli arkadaşlar eğitim sistemi sık sık değişikliklere uğramaktadır. En son çıkan 4+4+4 eğitim yasası ile öğretmenlerimiz mağdur olmuştur. Son milli eğitim şurasında alınan kararlarda bu durum tartışılmış. Türk Eğitim sen Ana Sınıfının zorunlu olmasını isteyerek 1+5+3+4 şeklinde şekillenmesini istedi.1 yıl anasınıfı, 5 yıl ilkokul, 3 yıl ortaokul, 4 yıl lise. Son çıkan yasa ile ana sınıfı isteğe bağlıdır. Eğitim sitemi ilkokul, ortaokul, lise diye sınıflandırıldı. Bağımsız İmam hatip ortaokulları açıldı. 5.sınıftan itibaren seçmeli dersler getirilmiştir.

 

                             

         Bu kanun çıkarken sendikamız ilkokulun 4 seneye inmesi ile öğretmenlerimizin mağdur olacağını söylemiştir. Ve nihayette öğretmenlerimiz mağdur olmuştur. Bu durum branş değişikliği ile giderilmeye  çalışılmış; ama gene de mağduriyetler devam etmektedir,

okula başlama yaşının erkene alınması, zorunlu olması doğru değildir. Her veli kendi çocuğunun okula başlama yaşını seçebilmelidir.

Devlet memurlarında iş güvencesi kalkıyor tartışmaları hiç olumlu bir tartışma değildir. Ama memurun çalışması, performansının artması için gereken çalışmaların da yapılması lazım. Bizlerde bu hakkın korunması için görevlerimizi layıkıyla yerine getirmeliyiz. Sendikamız sizler adına pek çok açıklama, eylem yaparak sizlerin hakkını korumaktadır. Çıkarılan bazı yönetmeliklerin iptali istemiyle davalar açılmaktadır Bu çalışmalar Türk Eğitim Sen genel merkezinin sitesinden takip ederek öğrenebiliriz. En son yapılan eylemlerden biride ÖTV artışı nedeni ile akaryakıta yapılan zamları protesto etmek içindi. Akaryakıta yapılan bu zamlar 2013 yılında maaşlarda yapılacak zamları şimdiden elimizden aldı. Atanamayan öğretmenler, eş durumundan tayin edilemeyen öğretmenler…

Yapılan eylemlerden bazıları idi. En önemlisi ise mayıs ayında toplu sözleşme sürecinde yurt genelinde yapılan iş bırakma eylemidir. Bu eylem bakanlığımız tarafından demokratik bir hak olarak kabul edilmiştir.

Türk Eğitim sen Anamur temsilciği olarak; bıçaklanarak öldürülen, öğrencileri tarafından darp edilen öğretmenlerimize yapılan saldırıyı kınıyoruz. Okullarımıza saldırı olsun sınıflarımız yakılsın istemiyoruz. Öğretmenlerimizin huzurlu bir ortamda eğitim yapmasını istiyoruz

Yurdumuzun terör belasından bir an önce kurtulmasını diliyoruz.

Yapılan ilk san seçimlerinde ilçemizde ve yurt genelinde seçimleri sendikamız üyeleri kazanmıştır. Bizleri destekleyen, oy veren tüm öğretmenlerimize huzurlarınızda  teşekkür ediyoruz.

Sözlerime son verirken emekli olan arkadaşlarımıza emeklilik yaşamlarında başarılar ve mutlu günler diliyoruz.

Bizler yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize en derin saygılarımızı sunar iyi akşamlar diliyorum.

Cenabı Allahtan niyazımız şudur. Allah birliğimizi daim etsin.”

            

  

Sunuculuğunu İlksan Anamur Temsilcisi Hayri Kılınç'ın yaptığı gecede Kamusen İlçe Temsilcisi Salih Kutlu bir konuşma yaparak Kamu_sen’in bütün yıldırma politikalarına rağmen dimdik ayakta olduğunu, sendikal mücadeleyi hak arama şeklinde sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca geçmişte Kamu-Sen bünyesindeki sendikalarda görev alan ve vefaat etmiş olan öğretmen ve sağlık görevlilerini yâd ettiğini belirtti.

 

  

Uzun yıllar önce Anamur’da(1970’lerde) öğretmenlik yapmış, halen İngiltere’de görev yapmakta olan ve “Anamur’da Öğretmen Olmak” kitabının yazarı ve İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur IŞIKBOL duygusal bir konuşma yaptı.

           

Program sonunda bu sene emekli olan Kız Meslek Lisesi öğretmeni Emine Nesrin Kadiroğlu’na, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından Türk-Eğitim-Sen’in plaketi takdim edildi. Yapılan konuşmada katılan öğretmenlere başarı dileyen Türe, Emine Nesrin Kadiroğlu’na da uzun ömürler ve sağlıklı bir yaşam dileğinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi