gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 31  
»Bugün 337  
»Toplam 15037196  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 52.14.85.76
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'un Yeni Pazaryeri Hizmete Açıldı

Anamur'un Yeni Pazaryeri Hizmete Açıldı

Tarih 26 Eyl?l 2012, 00:58 Editör

Anamur Belediyesi tarafından Çavuşpınarı Mevkiinde yapımına başlanan Yeni Kapalı Şehit Atanur Bal Pazaryeri tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı.

Anamur Belediyesi tarafından Çavuşpınarı Mevkiinde yapımına başlanan Yeni Kapalı Şehit Atanur Bal Pazaryeri tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı.

 

 

 

Tamamı 1.sınıf çelik konstrüksiyon malzeme ile 1.sınıf betonarme ve malzemelerden yapılan Yeni Kapalı Pazaryeri Cumartesi günü vatandaşlarla buluştu. 10.000 metrekare alan üzerine 7.000 metrekare kapalı alandan oluşan Kapalı Pazaryeri'nin etrafında da tamamını kapsayan tahliye yolu ve otopark alanı bulunuyor. Geçtiğimiz hafta içi Anamur Belediyesi Belediye Toplantı Salonu'nda Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'nin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sonrası kura çekimi yapılarak pazar esnaflarının kullanacağı alan belirlendi. Manavcılar, Kuru Gıdacılar, Züccaciyeciler, Peynirciler, Kunduracılar, Hırdavatçılar ve Mefruşatçılar yapılan kuraya katıldılar. Pazar esnafı kendi yerini çektiği kura ile belirlerken kullanım alanları adaletli bir şekilde paylaşılmış oldu. Kuraya ise mevcut pazarcıların dışında katılıma izin verilmedi.

 

 

 

Başkan Mehmet TÜRE pazarcılara hitaben yaptığı konuşmada; Mevcut pazarcılarımızı koruyacağız, dışarıdan gelen yada hiç bu işi yapmamış kişilere yer vermemiz söz konusu değildir, önce mevcut esnafımızı koruyacağız, sizleri Belediye Meclis Üyelerimle yağmurlu bir günde ziyaret etmiş ve şu sözü vermiştim 'Başınızı bu yağmurdan ayağınızı da bu çamurdan kurtaracağım' demiştim, hatırlarsanız, şimdi o gün geldi, sizlerle birlikte Anamur da yeni pazaryerimizle nefes alacak. Pazaryerimizde üreticilerimiz için yani köylü pazarcılarımız için de yer ayrıldı. Temizlik ve düzeni her şeyden önce esnaf-belediye işbirliğiyle sağlayacağız. Hijyen olmazsa olmazımız, her pazarcımıza iş önlüğü dağıtacağız, pazar esnafımız bu önlükleri kullanacak, belediye olarak ücretsiz dağıtacağız, peynircilerimize eldiven dağıtacağız yine ücretsiz olarak, Temizlik işleri Müdürlüğümüz her esnafa çöp poşetleri verecek, bulunduğumuz alanı pazar sonrası yine tertemiz bırakacağız, Bu pazaryeri Türkiye'ye örnek olacak. Tabi ki birşeylerin oturması zamanla olacak ancak herkes bu süreçte üzerine düşen özveriyi göstermeli.' dedi.

 

 

 

Başkan TÜRE ayrıca pazaryeri ile ilgili olarak 18 kamera ile 24 saat esasına göre pazaryerinin izlendiğini ve kayıt altına alındığını, her blokta ışıklandırma sisteminin bulunduğunu, ses sistemlerinin yer aldığını, Zabıta karakolu bulunduğunu, Bay-bayan ve engelli tuvaletlerine sahip olan pazaryerinin Anamur'un geleceğine hitap ettiğini belirtti.

 

 

 

Çavuşpınarında yapılan yeni Pazaryerine Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'nin önerisi ve Belediye Meclis kararı ile bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Kahramanca savaşarak Şehit olan Uzman çavuş Atanur Bal'ın ismi verilmişti. Pazaryeri faaliyete geçmeden önce Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Pazaryeri levhası pazaryeri giriş bloğuna asıldı.

 

 

 

Cumartesi günü kurulan ilk pazara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Zabıta Müdürlüğü ilk hafta olması dolayısıyla bir takım aksaklıkların yaşanabileceğini ancak ilerleyen haftalarda esnaf-belediye işbirliğiyle aksaklıkların giderileceğini belirtti.

 

 

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi