gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 7  
»Bugün 360  
»Toplam 15054233  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.188.175.182
» Bu sitemizi ziyaretiniz
26 Şubat, HOCALI KATLİAMI

26 Şubat, HOCALI KATLİAMI

Tarih 25 ?ubat 2012, 18:44 Editör admin

Ermenistan'ın Azerbeycan topraklarına saldırması ve yaptığı katliam olarak bilinen HOCALI Şehri için 26 Şubat'ta Taksim'de biraraya gelinecek.

    Ermenistan'ın Kardeş Azerbeycan Toprakları'na saldırmasının üzerinden tam 20 yıl geçti.

    7 Azeri şehri'ne yapılan zulüm ile Hocalı ve yaşamını yitirenler zaman zaman çeşitli törenlerle anılsa da, gerçek manada ne millet olarak ne de devlet olarak Türkiye gerekli ilgiyi gösteremedi. Tüm bunların üstüne demokratikleşme ve özgürlüklerle anılan Fransa'nın sözde Ermeni Soykırımı'nı tanıması ve inkarını suç sayan yasa hazırlaması da Türk Milleti'nin olaylara bakış açısını değiştirdi.

    Bundan 20 yıl önce Ermenistan Hocalı kenti'ne saldırmış, masum sivillerin üzerine ateş püskürmüş, sivil halka kan kusturmuştu. Yaşlı, genç, kadın, çocuk ayrımı yapmaksızın büyük bir katliama giren, yaralıları dahi işkence ile öldüren Ermeni ordusu'nun subayları ise katliam sonrası çeşitli rütbelerle ödüllendirilmişti.
    Bu yıl ise Hocalı Katliamını Anma Komitesi Gönüllüleri 26 Şubat'ta Taksim Meydanı'nı doldurarak dünyaya seslerini duyuracak. Azerbeycan Halkı'nın yalnız olmadığını haykıracak olan Vatandaşlar Hocalı'da can veren 106'sı kadın, 63'ü çocuk, 70'ten fazla yaşlı ile katledilen 613 Türk için tek ses olacak.
    Bilindiği gibi bu katliamda sivillere yönelik ağır silahların kullanılmasının yanı sıra, 487 kişi ağır yaralanmış, 1275 Azeri Türk'ü rehin alınmış, 151 Azeri Türkü de kaybolmuştur.
 
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi